reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

Dzięki dziewczyny - teraz siadam tylko po jej lewej stronie i tatę też już wyszkoliłam, jak Zosia ma na niego patrzeć. Jutro będę dzwonić do poradni, żeby ustalić termin, tylko qrde ona jest w innym mieście...

reklama
anek jeszcze jak masz gdzie to na sznurki uwiąż jakąś maskotkę którą zosia lubi nad nią po środku ja zawsze miałam tak na lampie i gdzieś z pół metra nad alanem pani rehabilitantka mi mówiła,że mam tak robić i na asymetrie i ogółem dziecko powinno się skupić na jakiś punkcie nad nim, ale ja już wcześniej zaczęłam zacząć wieszać misia, bo go interesował, no i wkładaj jej tą drugą rączkę żeby widziała,że ją ma

Dokładnie tak jak pisze andrzelika! Nam też rehabilitantka tak kazała robić, ze jedną zabawkę z przodu nad kl. piersiową i dziecko ma na nią patrzec tak do przodu i rączki wyciągać do środka. To taka centralizacja ciałka dziecka. Ja robię tak, ze Natalkę kładę na macie tak, żeby właśnie zabawka wisiała nad jej kl. piers. i ona super tak zbiera rączki i główkę do środka. Zresztą z kazdym dzieciaczkiem powinno sie tak robić.

Margana widzisz a ja "dzięcioł" przekładałam mu zabawki albo z lewej albo z prawej, żeby na 2 strony się ćwiczył:crazy:

Cześć dziewczyny, wpadam chyba tylko na ten wątek... dziś dzień do duuuuuuuuuupy.... Zosia wstała o 05:50 i zrobił wielgaśną kupę. Zjadła i do południa zrobiła 4 kupy. Była ospała, nic nie "gadała", dostła wysypki na brzuszku, główce i szyjce. Dodzwoniłam się do przychodni i lekarka kazała mi z nią przyjść. O 13tej miałyśmy wizytę. Lekarka zbadała Zosię i w sumie powiedziała że na 100% mi nie powie co jej jest. Albo 3dniówka (z tym ze Zośka gorączkowała od pt półtorej doby a teraz ma obniżoną temp) albo uczulenie na paracetamol, którym jej zbijałam gorączkę. Młoda dostała do picia "kroplówkę", do smarowania wysypki Hydrocortyzon i lacidobaby do picia. Po powrocie nawaliła 5 kupę. Objadła oba cyce i wypiła 40ml tej "kroplówki" żeby się nie odwodnić. O 17ej zasnęła... Taka bidulka nietomna jest. Ciekawe czy czeka nas jeszcze dziś jakaś kupina. Mam ją obserwować i iść w pt do kontroli.

Ja za to mam to przeziębienie i ledwo co łażę... apapy i wapno g..o mi dają. Ehhh zły mam dziś humor :crazy::crazy:

reklama
Do góry