reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

IBUPROFEN
Skoro można już podawać dziecku ibuprofen, to czy to oznacza, że jako mama karmiąca, ja też mogę go brać? Na pewno ulżył by mi przy tym przeziębieniu... bo głowa i kości mega mnie bolą:(

EDIT: 10:20 i wsatło dziecię moje.

Możesz spokojnie brać ibuprofen. Jeśli dziecko Ci się w nocy dłużej niż 3 godziny, to na noc możesz łyknąć dwie tabletki na raz.

reklama
Anek zyczę zdrówka dla Zosieńki i dla Ciebie! A w trzydniówce po trzech dniach goraczki wychodzi wysypka, wiec moze to właśnie to. W kazdym razie zyczę zeby szybko przeszło!

Dziś dotarliśmy na szczepienie...;))) waga7640, wzrost 66cm - dla ciekawostki mieści się w siatkach centylowych-i tych WHO dla karmionych piersią i tych drugich w tym samym miejscu i nie jezst to środek siatki, tylko trochę powyżej.

Anna to ładna waga:-)

My dziś po szczepieniu. Było jak zwykle - płacz intencywny ale nie za długi. Tatuś zawsze potrafi utulić córeczkę, dlatego zawsze go zabieram;-)
Natalka waży 7105g :-)

My również po szczepieniu.
Obyło się bez płaczu tylko wygibuski były jak małego trzymałam, żeby sie nie wiercił.
Waży 7800 i mierzy 66cm. Widzę Anna , że nasze chłopaki wagową stoją tak samo.

Jaaaacie, jak tak czytam ile wasze maluchy ważą i mierzą, to dochodzę do wniosku, że mi chyba Zośkę źle mierzą:eek: No bo 2 tyg. temu ważyła 6550gr i mierzyła... 75cm... kurcze, chyba że taki patyczak jak ja będzie.

Alma - pełen szacunek dla młodego-odważnego, że nie płakał. Twardziel Wam rośnie:tak:

Anek bo są dwie szkoły mierzenia niemowląt i kazdy mierzy jak chce. A u mnie w ogóle nie mierzą dopóki dziecko samo nie stoi:confused2:

reklama
Od wczoraj mój Kornelek zaczął świadomie przewracać się z pleców na brzuszek i już nie poleży długo na plecach bo mu się to tak spodobało , że hoho. Pierwszy dzień wiosny zaliczyliśmy nowa umiejetnością. Której z Was maleństwa tez już sie przewracają.

Do góry