reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

ja nawet jak mały odrzucił pierś długi czas tak miałam i wcześniej w trakcie karmienia też pieluchy to musiałam cały czas mieć w staniku, bo te wkładki nie dawały radę, a teraz nie karmie z 7 tyg a i tak jeszcze resztki mi lecą

reklama
siatki IMiD używane powszechnie przez pediatrów są stworzone na podstawie ogólnej populacji dzieci warszawskich karmionych zarówno piersią jak i mm, natomiast siatki międzynarodowe WHO bazują na dzieciach karmionych wyłącznie piersią; siatki te różnią się od siebie i pokazują, że dla dzieci tylko na piersi prawidłowe są mniejsze przybory na wadze, które wydają się być niewystarczające zgodnie z siatkami warszawskimi

Mnie az tyle mleczka nie lecialo z piersi podczas karmienia. Przy pierwszym synu bylo tego wiecej.

A na razie zostaje mi juz calkowicie pozegnac sie z karmieniem piersia, bo malo co tam jest. Mlody juz nie polyka nic z piersi tylko sobie ją ciumka.

Moze w ciagu miesiaca mleczko zaniknie. To czeka mnie wyprawa po zakup nowych stanikow.

My jestesmy po szczepieniu i syncio wazy teraz 6,740g :tak: nie wiem czy nie za malo przybral bo wychodzi na to ze w ciagu miesiaca przybral tylko 720g
Dziewczyny jak myslicie czy nie za malo przybral??

Ssabrinaa jak najbardziej prawidłowo przybrał.

my tez po wczorajszym szczepieniu, mała zniosła ok, dziś widzę malutki obrzęk,młoda waży 6kg:-D u nas w przychodni nie mierzą narazie takich maluszków, ale kazałam tak zmierzyć, i tak po wielkich krzywiznach Zosia ma juz 67 cm, może i więcej gdyby ja się wyprostowało

my idziemy na szczepienie w przyszłym tyg. mała będzie ważona ciekawa jestem ile waży, ważona była ostatnio 17.01-5,800, u nas tez w przychodni nie mierzą też poproszę o zmierzenie :tak:

moja mała dziś 2 razy pod rząd przekręciła się z brzuszka na plecki 3 próby nie podjęła:-D:tak: a wasze dzieci już się przekręcają;-)

My na szczepienie w środę idziemy..ale jak się z małą ważyłam na wadze łazienkowej to niby waży ok 7kg. czyli już ponad 2 razy tyle co się urodziła ( 3430g)
mirelka moja mała kilka razy się przekręciła a tak to jakoś nie chętna ;-)

mirelko moja panna jeszcze nie:no:, 17.01 też się szczepiłyśmy i ważyła równe 5 kg, a teraz 5800 (bez pary dkg):)

reklama
A ja się muszę pożalić że mi normalnie serce pęka.. moja Niunia tak bardzo cierpi przez tę głupia ospę. Jest calutka wysypana i to takimi ropnymi wielkimi krostami i strasznie muszą ją boleć bo od wczorajszej nocy z rąk nie schodzi. spi tylko na rękach a jak nie śpi tez tylko lulanie bo inaczej płacz w niebogłosy, a jeszcze te cholerstwo trzeba ciągle smarować bo się wierci i cały czas ściera, a ona wtedy tak strasznie mocno sie wygina i żali się swoim głosikiem. Jeszcze od rana ma goraczke i lecimy na czopkach i jakiś kropelkach doustnych (przeciwświądowi) ehzz normalnie żyć się nie chce jak się widzi jak kochana istotka cierpi a nie można jej pomóc . Normalnie od rana wyje jak bóbr i aż się nocy boję.. A jeszcze ta nasza służba zdrowia o kant du... 2 dni dzwonie żeby lekarz przyszedł zbadac małą i co?? NIE MA CZASU!! Normalnie szok!! Proszę smarować, zbijać temperaturę i tyle. Ku**a nawet jej nie raczył obejrzeć. Ja się pytam czy mogę jej podawać kropelki "Fenistil" (koleżanka mi poleciła) a on "o tak bardzo dobre kropelki prosze dawać 3x3. To ja mam mu mówić jakie leki ma Niuna brać?! Normalnie ręce opadają..

Do góry