reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

Podobno metformina wpływa na przysadkę. Nie jestem lekarzem, nie znam się więc skoro lekarz Wam pozwolił stosować oba to sama się zapytam mojego Endo co on o tym sądzi. Może i mi pozwoli brać jeśli okaże się że nadal mam za wysokie TSH.
Aż sprawdziłam u siebie.
Wyniki TSH przed braniem metforminy:
- 0,868 (10.2019)
- 1,200 (09.2020)

W 2022 zaczęłam brać metforminę:
- 1,331 (01.2022)
- 1,760 (07.2024)

reklama
Dzień dobry dziewczyny,ja zmieniłam sobie nazwę użytkownika żeby nie posługiwać się swoim imieniem,poznacie mnie pewnie po awatarze 🫣 czuję że chyba nici z ciąży bo piersi już mnie zaczynają boleć i podbrzusze czuję jak co miesiąc ☹️ no ale jeszcze jest czas do testowania to mam jeszcze nadzieje 🥲
Ej przecież dopiero masz testowanie 30.11, nie trać nadziei. Zmieniłam twój nick na pierwszej stronie na nowy ;)

Ej przecież dopiero masz testowanie 30.11, nie trać nadziei. Zmieniłam twój nick na pierwszej stronie na nowy ;)
dzięki 😘 wiem że nie powinnam tracić nadziei jakoś mało we mnie tego pozytywnego myślenia,ostatnio przeszłam z nakręcania się za bardzo że jestem w ciąży na to że na pewno w niej nie jestem ze skrajności w skrajność 🫣

Aż sprawdziłam u siebie.
Wyniki TSH przed braniem metforminy:
- 0,868 (10.2019)
- 1,200 (09.2020)

W 2022 zaczęłam brać metforminę:
- 1,331 (01.2022)
- 1,760 (07.2024)
Dziękuję. Teraz mam jeszcze większe wątpliwości czy podchodzić do starań 😣 żeby nie było lekarz mi nic nie mówił o działaniu metforminy na TSH. Sama gdzieś to przeczytałam i sobie dopowiedziałam resztę 🫣
Badania mogę zrobić najwcześniej w czwartek za tydzień, a i to może być za wcześnie po antybiotyku 😣 oczywiście do czwartku to już będę po płodnych 🥴

U mnie dzisiaj 20 dc. Dwa pęcherzyki jeden 23 drugi 24 mm. Wczoraj na wieczór aplikacja wskazała pik, więc potencjalnie owulacja może być dzisiaj. Jutro kolejne USG żeby podejrzeć czy była czy nie

Załączniki

• IMG_8055.jpeg
    IMG_8055.jpeg
    72,8 KB · Wyświetleń: 38
Cześć, gratuluję pozytywnych testów ❤
Chciałam zapytać o Wasze doświadczenia z obserwacji owulacji. Wcześniej pisałam o śluzie płodnym, jednak się myliłam. Faktyczny sluz jak białko jaja mialam w poniedziałek, we wtorek na teście owu delikatna drugą kreska i bardzo mocny bol jajnika lewego(w tamtym cyklu dokładnie taki sam bol po prawej stronie). Dziś na teście owu wyraźniejsza kreska, lecz jeszcze nie tak mocna jak testowa. Myślałam, że ten bol to owulacja, a test mówi że owu dopiero będzie? 🤔

Cześć, gratuluję pozytywnych testów ❤
Chciałam zapytać o Wasze doświadczenia z obserwacji owulacji. Wcześniej pisałam o śluzie płodnym, jednak się myliłam. Faktyczny sluz jak białko jaja mialam w poniedziałek, we wtorek na teście owu delikatna drugą kreska i bardzo mocny bol jajnika lewego(w tamtym cyklu dokładnie taki sam bol po prawej stronie). Dziś na teście owu wyraźniejsza kreska, lecz jeszcze nie tak mocna jak testowa. Myślałam, że ten bol to owulacja, a test mówi że owu dopiero będzie? 🤔
A sprawdzałaś z momitoringiem czy testy owu Ci się sprawdzają? Nie u każdego będą pokazywać prawdę. Wiele dziewczyn nie ma pozytywnych owulaków, a owulacja normalnie jest, może u Ciebie tak jest? Dopóki nie sprawdzisz ich z monitoringiiem to niestety nie ma co się sugerować tymi testami aż tak. To tylko kawałek papiierka, a też nie świadczy o owulacji tylko o pozomie hormonu LH w organizmie.

A sprawdzałaś z momitoringiem czy testy owu Ci się sprawdzają? Nie u każdego będą pokazywać prawdę. Wiele dziewczyn nie ma pozytywnych owulaków, a owulacja normalnie jest, może u Ciebie tak jest? Dopóki nie sprawdzisz ich z monitoringiiem to niestety nie ma co się sugerować tymi testami aż tak. To tylko kawałek papiierka, a też nie świadczy o owulacji tylko o pozomie hormonu LH w organizmie.
Nie, nie sprawdzałam. To mój pierwszy cykl z testami owu. Myślę, że jak przez kilka miesięcy się nie uda to umówię się do swojej gin 🙃

reklama
Do góry