Niemam zielonego pojęcia.No i czemu ja się tego nie dowiedziałam od lekarza ja się pytam
reklama
Na ławeczkę poproszęWitam serdecznie na testowaniu w listopadzie .
Najpierw zasady:
- Jeżeli masz zamiar brać udział w dyskusji, zapisz się proszę na testowanie. Jesteś tu nowa? Opowiedz nam coś o sobie - nie gryziemy, a lepiej się poznamy. Chcesz brać udział w dyskusji, ale z jakiegoś powodu nie możesz zapisać się na testowanie? Usiądź proszę na ławeczkę. 𓊳
- Czas testowania to dla każdej z nas trudny i stresujący okres, dlatego nie dokładajmy sobie zmartwień. Bądźmy dla siebie dobre i wyrozumiałe. Nie zapominajmy o szacunku i empatii. Sprawmy, żeby forum było dla nas pocieszeniem, miejscem spokoju i przede wszystkim bezpiecznym. "Złote rady" - typu: jedź na wakacje, napij się wina, odpuść, zapomnij, wypatruj bocianów.... dajmy sobie z nimi spokój
- Uszanujmy to, że nie wszyscy mają już dzieci, dlatego rozmowy o pieluszkach, kolkach itd. przełóżmy na inne wątki do tego stworzone.
- Ten wątek nie jest do oceny testów ciążowych dla przypadkowych osób!
Testowanie w listopadzie:
1.
2.
3. @Szuszanik ️@Karolina_123
4. @Waska0393️ @a.może.ciążaa
5.
6.
7. @NattNatt
8.
9. @pawik
10. @Basiek16 @StaraStaraczka
11. @04ma @Megyy01
12. @paola121214
13. @Karolina2495️
14. @Aileen31
15. @4nia_m
16. @wiolaho
17. @Leanne @pyrka098
18.
19. @LadyStrejser
20. @Klemensa
21.
22. @anyżowa
23. @Patka2207
24. @morticia_adams @Love_sun
25. @Cherry_Tomato
26. @igunia93 @Olcia2052 @Karolinak89
27. @Pierwsze 🥰
28.
29.
30. @a.może.ciążaa @Domi nika @Waska0393
@MamaR
Ławeczka:
@LadyCaro
@staraczka33
@Cywil87
@93kora
@klaudia16
@spekoppar_
@spoko23
@Anexandra
@Bambi199027
@Nelliel
@anela92
@Aga993
@Oleczka309
@meryksawery
@krasulkaa
@Sharley
@atena1
@Gosia0132
@olka11135
@Malina_po30
@K_89
@Żołna
@Iwona1992
Ważne daty, zabiegi, konsultacje:
8 listopada @LadyCaro - histeroskopia operacyjna
️- test negatywny
- miesiączka
- pozytywny wynik testu ciążowego
Kochane! Trzymam za nas kciuki
4nia_m
Zaciekawiona BB
Jeszcze nigdy nie byłam u fizjoterapeuty, ale jak tak zerkam na PESEL i czuję często, że mam takie "sztywne" plecy, to chyba czas się nad tym zastanowić. Szczególnie po takim poleceniu.dzień doberek
4nia- w sumie to już mi masaż niepotrzebny.. dziś mnie „wymasował”, a raczej powyginał mój fizjoterapeuta, że obawiałam sie, czy oby na pewno po tym nastawianiu będę w stanie pójść do domu
Ps. Doszłam do domu, a nawet czułam się jak nowonarodzona
93kora
Fanka BB :)
Dopisana pewnie zostaniesz. A tak zapytam, dziewczyny Cię kojarzą? Opowiadałaś coś o sobie?Na ławeczkę poproszę
U mnie już po ptokach, rok temu o tej porze jeszcze miałam nadzieję a potem to już tylko stres w szpitalu i czuję, że nic z tegoZ głupoty i nudów sprawdziłam jaki bym miała termin Porodu gdyby się udało. I jak to nie jest znak to ja nie wiem. Wychodzi mi 5.08 a w tamtym roku jak zaszłam w ciążę to wypadał mi 4.08
Aga993
Ja tez biorę euthyrox i metformine, nigdy nie słyszałam żeby metformina wpływała na tarczycęCzyli bierzesz metforminę i euthyrox? Nie pytałam o to mojego Endo a wiem że w necie bzdury piszą, więc pewnie to że nie można brać obu to też bzdura dobrze wiedzieć dzięki
AuraWaves
Dzień dobry dziewczyny,ja zmieniłam sobie nazwę użytkownika żeby nie posługiwać się swoim imieniem,poznacie mnie pewnie po awatarze czuję że chyba nici z ciąży bo piersi już mnie zaczynają boleć i podbrzusze czuję jak co miesiąc no ale jeszcze jest czas do testowania to mam jeszcze nadzieje
Żołna
Podobno metformina wpływa na przysadkę. Nie jestem lekarzem, nie znam się więc skoro lekarz Wam pozwolił stosować oba to sama się zapytam mojego Endo co on o tym sądzi. Może i mi pozwoli brać jeśli okaże się że nadal mam za wysokie TSH.Ja tez biorę euthyrox i metformine, nigdy nie słyszałam żeby metformina wpływała na tarczycę
morticia_adams
Aż sprawdziłam u siebie.Podobno metformina wpływa na przysadkę. Nie jestem lekarzem, nie znam się więc skoro lekarz Wam pozwolił stosować oba to sama się zapytam mojego Endo co on o tym sądzi. Może i mi pozwoli brać jeśli okaże się że nadal mam za wysokie TSH.
Wyniki TSH przed braniem metforminy:
- 0,868 (10.2019)
- 1,200 (09.2020)
W 2022 zaczęłam brać metforminę:
- 1,331 (01.2022)
- 1,760 (07.2024)
reklama
morticia_adams
Ej przecież dopiero masz testowanie 30.11, nie trać nadziei. Zmieniłam twój nick na pierwszej stronie na nowyDzień dobry dziewczyny,ja zmieniłam sobie nazwę użytkownika żeby nie posługiwać się swoim imieniem,poznacie mnie pewnie po awatarze czuję że chyba nici z ciąży bo piersi już mnie zaczynają boleć i podbrzusze czuję jak co miesiąc no ale jeszcze jest czas do testowania to mam jeszcze nadzieje