reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

Witam serdecznie na testowaniu w listopadzie 🍂🍁.

Najpierw zasady:
  1. Jeżeli masz zamiar brać udział w dyskusji, zapisz się proszę na testowanie. Jesteś tu nowa? Opowiedz nam coś o sobie - nie gryziemy, a lepiej się poznamy. Chcesz brać udział w dyskusji, ale z jakiegoś powodu nie możesz zapisać się na testowanie? Usiądź proszę na ławeczkę. 𓊳
  2. Czas testowania to dla każdej z nas trudny i stresujący okres, dlatego nie dokładajmy sobie zmartwień. Bądźmy dla siebie dobre i wyrozumiałe. Nie zapominajmy o szacunku i empatii. Sprawmy, żeby forum było dla nas pocieszeniem, miejscem spokoju i przede wszystkim bezpiecznym. "Złote rady" - typu: jedź na wakacje, napij się wina, odpuść, zapomnij, wypatruj bocianów.... dajmy sobie z nimi spokój ;) 🫂
  3. Uszanujmy to, że nie wszyscy mają już dzieci, dlatego rozmowy o pieluszkach, kolkach itd. przełóżmy na inne wątki do tego stworzone.
  4. Ten wątek nie jest do oceny testów ciążowych dla przypadkowych osób!

Testowanie w listopadzie:
🍁1.
🍁2.
🍁3. @Szuszanik🩸@Karolina_123🩸
🍁4. @Waska0393🩸 @a.może.ciążaa🩸
🍁5.
🍁6.
🍁7. @NattNatt🩸
🍁8.
🍁9. @pawik🩸
🍁10. @Basiek16🤰🏻 @StaraStaraczka🩸
🍁11. @04ma🩸 @Megyy01
🍁12. @paola121214 🩸
🍁13. @Karolina2495⛔
🍁14. @Aileen31🤰🏻
🍁15. @4nia_m
🍁16. @wiolaho🩸
🍁17. @Leanne @pyrka098
🍁18.
🍁19. @LadyStrejser🩸
🍁20. @Klemensa
🍁21.
🍁22. @anyżowa
🍁23. @Patka2207
🍁24. @morticia_adams @Love_sun
🍁25. @Cherry_Tomato
🍁26. @igunia93 @Olcia2052 @Karolinak89
🍁27. @Pierwsze 🥰
🍁28.
🍁29.
🍁30. @a.może.ciążaa @Domi nika @Waska0393
@MamaR

🍁Ławeczka: 🍂
@LadyCaro
@staraczka33
@Cywil87
@93kora
@klaudia16
@spekoppar_
@spoko23
@Anexandra
@Bambi199027
@Nelliel
@anela92
@Aga993
@Oleczka309
@meryksawery
@krasulkaa
@Sharley
@atena1
@Gosia0132
@olka11135
@Malina_po30
@K_89
@Żołna
@Iwona1992

🍁Ważne daty, zabiegi, konsultacje:🍂
8 listopada @LadyCaro - histeroskopia operacyjna

⛔️- test negatywny
🩸- miesiączka
🤰🏻- pozytywny wynik testu ciążowego

Kochane! Trzymam za nas kciuki ☺️
Poproszę ławeczka

reklama
A ja mam dziewczyny pytanie. Czy od razu przy histeroskopii można wykonać drożność? Bo zapomniałam zapytać gina na wizycie. Mi awidnosc cmv wyszła 74% więc lux i umówiłam partnera do androloga. Przeżywa tą wizytę jak nie wiem co😂🙈 Wasi faceci też tak mają?
Ja miałam połączoną drożność z histero, więc chyba jedno nie wyklucza drugiego ;) ale ja z tych wrażliwych, musieli mnie uśpić, więc lekarz uznał, że po co mnie dwa razy usypiać 😁

ja mam takie wyniki.
Boje się że nie dotrwam do tej bety aby jaki kolwiek było widać pęcherzyk na uzg żeby włączył ta heparynę. Ostatnia ciąża skończyła się na becie 500 z groszami ale bez acardu .
W maju brałam akard doszłam do ponad 5 tys bety.
Wgl się nie dziwię że masz obawy. Jeśli masz możliwość to skonsultuj to z innym ginekologiem

Ja wczoraj byłam na wizycie z tymi wynikami, no więc ta trombofilia jest .bez heparyny nie ma szans. Z racji że mam jedno dziecko więc mam płatna 100% . Teraz włączyć Acard a heparynę dopiero jak potwierdzi na uzg że jest ciąża w prawidłowym miejscu czyli po pozytywnym teście odczekać z 10 dni na wizytę. Kurcze a gdzie bym nie czytała na forach to włączają heparynę od razu po pozytywnym teście ...
Mamy zielone światło ,owu powinnam mieć mniej więcej za 3/4 dni i nie wiem co robić ...
Ja mam zalecenia od pozytywnego testu heparyna, do starań acard. Mam Faktor V-Leiden i niedobór białka S.

reklama
Do góry