reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

Prawie nikt w ogóle nie stalkuje😂
Real Housewives Of New York No GIF

reklama
@Aileen31 czy mogę czynić honory i zaznaczyć wyczekaną emotkę na głównej stronie? 🥹😍

(Przecież wiadomo, że Was podczytujemy na „in vitro” 🙈).
Jestem dziewczyny 🙂 Przepraszam że nie dałam tu znać rano ale jednak czasu było mało, więc oficjalnie 8 dpt beta 102 🥰 @morticia_adams chyba można mi dać tą piękną emotkę 🥰 Aż sobie screen zrobię na pamiątkę 🥰

Co do TM, ja nie mam. Mam robota planetarnego oraz airfryera i mi w zupełności to wystarcza.

Temperatura - ja mierzę cały czas.

Dziewczyny, przykro mi z powodu waszych strat. Mi się nie udało zajść nigdy, więc mogę sobie wyobrazić tylko co czujecie. Mam nadzieję, że żadnej z nas już to nie spotka.

Jestem dziewczyny 🙂 Przepraszam że nie dałam tu znać rano ale jednak czasu było mało, więc oficjalnie 8 dpt beta 102 🥰 @morticia_adams chyba można mi dać tą piękną emotkę 🥰 Aż sobie screen zrobię na pamiątkę 🥰
Gratulacje ❤️❤️❤️
Kojarzę Twój nick więc tym bardziej się cieszę z powodzenia i trzymam kciuki za szczęśliwe i nudne 9 miesięcy 🤞🤞🤞🤞

reklama
Nie wiem czy są generalnie takie badania statystyczne, ale weź pod uwagę że komórka według obecnych wytycznych żyje max. 24h.
Najnowsze badania skłaniają się, że ten czas jest dużo krótszy, mówi się nawet 6h.

Plemniki też potrzebują czasu - proces kapacytacji to podobno też ok 6h

Podsumowując bardzo łatwo nie spiąć tych terminów. Wiadomo, jak ktoś ma super owulacje i super plemniki to pewnie łatwiej, ale zwykle tu nie jesteśmy w takim "wybitnym" gronie więc zakłada się, że jednak lepiej kiedy te plemniki już sobie czekają na ostatniej prostej na tę komórkę - bo znowu ich żywotność w drogach rodnych to nawet 5-7 dni (mam jedno dziecko, dziewczynkę z takiego seksu 7 dni przed owu)
O dziękuję! Bardzo wyczerpująca odpowiedź! Czyli jeśli nie mamy przestrzeni na maraton przed, w trakcie i na dobitkę po, to lepiej strzelać ( 🔫 😈) chwilę przed, czyli w zasadzie posługując się owulacjami i zakładając, że pik jest wiarygodny i ze ta owulacja naprawdę nastąpi na przestrzeni godzin to opyla się wtedy z pozytywem od razu działać ✌🏻

Do góry