reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

reklama
Dziewczyny, szukam expresu ciśnieniowego do kawy 🙂 Pewnie macie, może polecacie? Opinie, zdjęcia, jakieś fajne funkcje, bajery- mile widziane 😁

Byłam dziś na USG u innego lekarza (nie w klinice) podejrzeć co tam słychać. 12dc, endometrium 6, brak pęcherzyka dominującego, największy to nadal ten dziwny 13mm co od poprzedniego cyklu jest. Pytałam i lekarz powiedział, że nie ma żadnych podejrzanych cech, żeby sądzić że to torbiel czy coś innego.
Kazał przyjść po weekendzie zobaczyć czy będzie jeszcze owulka w tym cyklu.
Powiem wam, że się załamałam dziś i przepłakałam wieczór. Przez cały pierwszy rok starań miałam piękne owulacje, ale ciągle coś innego przeszkadzało w staraniach. Teraz jak ogólnie moje zdrowie lepiej, drożność zrobiona, to dla odmiany cykle bezowulacyjne, rozjechane, dziwne pęcherzyki... Do tego od 3 miesięcy choroba bliskiego członka rodziny, więc z nastrojami u nas słabo. A w przyszłym tyg czeka mnie impreza z dziećmi, ciężarnymi...

Dziewczyny, szukam expresu ciśnieniowego do kawy 🙂 Pewnie macie, może polecacie? Opinie, zdjęcia, jakieś fajne funkcje, bajery- mile widziane 😁
Ja mam ten i jestem mega zadowolona. Moja przyjaciółka ma go 3 lata i śmiga dalej. Ma młynek żarowy jak dobrze pamiętam, że jak w kawie jest kamyczek to nie trafi go szlak szybko 🙈 i nie zajmuje dużo miejsca.

Załączniki

• IMG_3894.jpeg
    IMG_3894.jpeg
    56,3 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
Byłam dziś na USG u innego lekarza (nie w klinice) podejrzeć co tam słychać. 12dc, endometrium 6, brak pęcherzyka dominującego, największy to nadal ten dziwny 13mm co od poprzedniego cyklu jest. Pytałam i lekarz powiedział, że nie ma żadnych podejrzanych cech, żeby sądzić że to torbiel czy coś innego.
Kazał przyjść po weekendzie zobaczyć czy będzie jeszcze owulka w tym cyklu.
Powiem wam, że się załamałam dziś i przepłakałam wieczór. Przez cały pierwszy rok starań miałam piękne owulacje, ale ciągle coś innego przeszkadzało w staraniach. Teraz jak ogólnie moje zdrowie lepiej, drożność zrobiona, to dla odmiany cykle bezowulacyjne, rozjechane, dziwne pęcherzyki... Do tego od 3 miesięcy choroba bliskiego członka rodziny, więc z nastrojami u nas słabo. A w przyszłym tyg czeka mnie impreza z dziećmi, ciężarnymi...
Te imprezy i te dzieci i ciężarne dookoła... To ciężkie. U nas w towarzystiwe już siię zaczęła druga tura, która idzie szybko i ma się świetnie. A my dalej w tym samym miejscu... eh.

U nas w towarzystwie to się nawet w większości skończyła już druga tura dawno…
eh. Ja tak smutam, bo właśnie wczoraj mąż był na pępkowym, bo się urodziło kolejne dziecko i tam się dowiedział, ze kolejna dziewczyna w ciąży. Nie musze mówić, że to taka para, która miała mieć "ogromne problemy i już oszczędzali na iin vitro", a w każdą ciążę zaszła praktycznie od razu?

reklama
Do góry