Ja mam podobnie pik 9 lub 10 na dzień i krótkie cykle.Ja dzisiaj 11 dc , a wczoraj miałam pik
reklama
Bolilol
Fanka BB :)
dobra słońce, to brzmi jak migrena o podłożu hormonalnym. Są dwie opcje:ostatnio brałam MigraStop i jak wezmę na samym początku bólu to mi pomaga. A jeśli wezmę za późno to niestety „po ptakach”. Ketonal pomaga ale staram się go nie brać.
Dzisiaj wzięłam jakiś mocny ibuprofen i ból dopiero przechodzi teraz… a zaczął się rano.
1. Kierunek neurolog i seria badań typu TK, rezonans, drożność tętnic szyjnych - migrene diagnozuje się wykluczając inne przyczyny;
2. Jeżeli na neurologa za długo trzeba czekać, to w międzyczasie idź do rodzinnego i powiedz, że chyba masz migreny i chcesz tryptany. Jak nie jest głupi to ci da. Byle nie zolmiles, bo choć jest najlepszy, to obecnie nie do kupienia w Polsce. Uwaga: tryptany nie są dla kobiet w ciąży.
Pomóc dorazna: ketonal wyrzuć, nie pomoże. Uwaga: rady dotyczące leków są odpowiednie dla osoby niebędącej w ciąży. Jak Cię boli, to wyślij chłopa do apteki. Potrzebujesz solpadeiny max rozpuszczalnej, excedrin migra stop i migei. I etoopiryny. Nie bierzesz wszystkiego na raz, ale sprawdź, które podziała, mozesz zmieszac np. Solpe z etopirtyna. Ale sprawdzaj co mieszasz, żebyś nie przekroczyła dziennych dawek. Na początku przygody z migrena solpa ma szansę zadziałać. Mi pomaga troche zimny okład-> mrożonka w miejscu gdzie najbardziej boli, pewnie masz taki punkt i masaż. Nie zniszczy bólu, ale może sprawi, że uda Ci się zasnąć. Współczuję
Ojć, ja wtedy miałam 19 lat.Jakkolwiek to zabrzmi...
Moja lewatywa w szpitalu byla prima sort
Podejrzenie wyrostka.
Zaskoczyli mnie niemiło tą lewatywą.
Ale pomogli.
Plus jest taki, że wówczas mimo braku doświadczenia w kwestiach erotycznych, wiedziałam, że żadnemu facetowi nie dam wsadzić w doopę .
Taki pozytyw wyciągnęłam z moich dwóch lewatyw.
Brownie1992
Moderator
.
Matylda.<3
z całego serca dziękuje za rady. Zapisujedobra słońce, to brzmi jak migrena o podłożu hormonalnym. Są dwie opcje:
1. Kierunek neurolog i seria badań typu TK, rezonans, drożność tętnic szyjnych - migrene diagnozuje się wykluczając inne przyczyny;
2. Jeżeli na neurologa za długo trzeba czekać, to w międzyczasie idź do rodzinnego i powiedz, że chyba masz migreny i chcesz tryptany. Jak nie jest głupi to ci da. Byle nie zolmiles, bo choć jest najlepszy, to obecnie nie do kupienia w Polsce. Uwaga: tryptany nie są dla kobiet w ciąży.
Pomóc dorazna: ketonal wyrzuć, nie pomoże. Uwaga: rady dotyczące leków są odpowiednie dla osoby niebędącej w ciąży. Jak Cię boli, to wyślij chłopa do apteki. Potrzebujesz solpadeiny max rozpuszczalnej, excedrin migra stop i migei. I etoopiryny. Nie bierzesz wszystkiego na raz, ale sprawdź, które podziała, mozesz zmieszac np. Solpe z etopirtyna. Ale sprawdzaj co mieszasz, żebyś nie przekroczyła dziennych dawek. Na początku przygody z migrena solpa ma szansę zadziałać. Mi pomaga troche zimny okład-> mrożonka w miejscu gdzie najbardziej boli, pewnie masz taki punkt i masaż. Nie zniszczy bólu, ale może sprawi, że uda Ci się zasnąć. Współczuję
Jessylox
To tak jak ja, prawo jazdy mam, a samochodem nie jeżdżę, bo się boję: miałam za mało wprawy po prawku, bo na studiach samochodu nie miałam i takie efektyTrzymam kciuki, ja pół roku temu musiałam wsiąść za kółko i jeździć, stres był ogromny pewnie dziewczyny pamiętają jak na staraczkach mówiłam, ze np dziś moim wyzwaniem jest wyprzedzić traktor, bo rower już umiem
KaMaLi
nie robiłam... Co ma być, to będzie.A prog?
Za duzo razy już się nakrecalam.
hachette
Uwaga, będzie pytanie z serii głupich, ale nie aż tak głupich żeby się nad nim nie zastanawiac
Robił ktoś kiedyś betę tuz po podaniu ovitrelle/pregnylu etc? Np na drugi-trzeci dzień? Tak sobie siedzę i myślę i ciekawa jestem do jakiego stopnia w szczytowym momencie wywala betę, czy od razu w górę a później już tylko w dół czy może stopniowo w górę i stopniowo w dół
Robił ktoś kiedyś betę tuz po podaniu ovitrelle/pregnylu etc? Np na drugi-trzeci dzień? Tak sobie siedzę i myślę i ciekawa jestem do jakiego stopnia w szczytowym momencie wywala betę, czy od razu w górę a później już tylko w dół czy może stopniowo w górę i stopniowo w dół
reklama