reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
ostatnio brałam MigraStop i jak wezmę na samym początku bólu to mi pomaga. A jeśli wezmę za późno to niestety „po ptakach”. Ketonal pomaga ale staram się go nie brać.
Dzisiaj wzięłam jakiś mocny ibuprofen i ból dopiero przechodzi teraz… a zaczął się rano.
dobra słońce, to brzmi jak migrena o podłożu hormonalnym. Są dwie opcje:
1. Kierunek neurolog i seria badań typu TK, rezonans, drożność tętnic szyjnych - migrene diagnozuje się wykluczając inne przyczyny;
2. Jeżeli na neurologa za długo trzeba czekać, to w międzyczasie idź do rodzinnego i powiedz, że chyba masz migreny i chcesz tryptany. Jak nie jest głupi to ci da. Byle nie zolmiles, bo choć jest najlepszy, to obecnie nie do kupienia w Polsce. Uwaga: tryptany nie są dla kobiet w ciąży.

Pomóc dorazna: ketonal wyrzuć, nie pomoże. Uwaga: rady dotyczące leków są odpowiednie dla osoby niebędącej w ciąży. Jak Cię boli, to wyślij chłopa do apteki. Potrzebujesz solpadeiny max rozpuszczalnej, excedrin migra stop i migei. I etoopiryny. Nie bierzesz wszystkiego na raz, ale sprawdź, które podziała, mozesz zmieszac np. Solpe z etopirtyna. Ale sprawdzaj co mieszasz, żebyś nie przekroczyła dziennych dawek. Na początku przygody z migrena solpa ma szansę zadziałać. Mi pomaga troche zimny okład-> mrożonka w miejscu gdzie najbardziej boli, pewnie masz taki punkt i masaż. Nie zniszczy bólu, ale może sprawi, że uda Ci się zasnąć. Współczuję

Jakkolwiek to zabrzmi...
Moja lewatywa w szpitalu byla prima sort 😅😂
Ojć, ja wtedy miałam 19 lat.
Podejrzenie wyrostka.
Zaskoczyli mnie niemiło tą lewatywą😅.
Ale pomogli.

Plus jest taki, że wówczas mimo braku doświadczenia w kwestiach erotycznych, wiedziałam, że żadnemu facetowi nie dam wsadzić 🍆 w doopę 💁🏻‍♀️.

Taki pozytyw wyciągnęłam z moich dwóch lewatyw😅.

dobra słońce, to brzmi jak migrena o podłożu hormonalnym. Są dwie opcje:
1. Kierunek neurolog i seria badań typu TK, rezonans, drożność tętnic szyjnych - migrene diagnozuje się wykluczając inne przyczyny;
2. Jeżeli na neurologa za długo trzeba czekać, to w międzyczasie idź do rodzinnego i powiedz, że chyba masz migreny i chcesz tryptany. Jak nie jest głupi to ci da. Byle nie zolmiles, bo choć jest najlepszy, to obecnie nie do kupienia w Polsce. Uwaga: tryptany nie są dla kobiet w ciąży.

Pomóc dorazna: ketonal wyrzuć, nie pomoże. Uwaga: rady dotyczące leków są odpowiednie dla osoby niebędącej w ciąży. Jak Cię boli, to wyślij chłopa do apteki. Potrzebujesz solpadeiny max rozpuszczalnej, excedrin migra stop i migei. I etoopiryny. Nie bierzesz wszystkiego na raz, ale sprawdź, które podziała, mozesz zmieszac np. Solpe z etopirtyna. Ale sprawdzaj co mieszasz, żebyś nie przekroczyła dziennych dawek. Na początku przygody z migrena solpa ma szansę zadziałać. Mi pomaga troche zimny okład-> mrożonka w miejscu gdzie najbardziej boli, pewnie masz taki punkt i masaż. Nie zniszczy bólu, ale może sprawi, że uda Ci się zasnąć. Współczuję
z całego serca dziękuje za rady. Zapisuje ❤️

Trzymam kciuki, ja pół roku temu musiałam wsiąść za kółko i jeździć, stres był ogromny :D pewnie dziewczyny pamiętają jak na staraczkach mówiłam, ze np dziś moim wyzwaniem jest wyprzedzić traktor, bo rower już umiem 😂 😂
To tak jak ja, prawo jazdy mam, a samochodem nie jeżdżę, bo się boję: miałam za mało wprawy po prawku, bo na studiach samochodu nie miałam i takie efekty😄

Uwaga, będzie pytanie z serii głupich, ale nie aż tak głupich żeby się nad nim nie zastanawiac 😂
Robił ktoś kiedyś betę tuz po podaniu ovitrelle/pregnylu etc? Np na drugi-trzeci dzień? Tak sobie siedzę i myślę i ciekawa jestem do jakiego stopnia w szczytowym momencie wywala betę, czy od razu w górę a później już tylko w dół czy może stopniowo w górę i stopniowo w dół 🤔

reklama
Do góry