reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Potrzebuję słowa otuchy, staramy się co prawda z partnerem dopiero drugi cykl,ale czuję ogromny zawód, że znów się nie udało. Ostatni okres 19.10, cykle bardzo regularne 28 dni. Dziś powinnam dostać okres, od 3 dni chodziłam jak na szpilkach żeby wyczekać dnia testowania, lekkie miłości, sennosc, wrazliwosc na zapachy itp i niestety dzis test negatyw, a kilka godzin po nim pojawiła się krew. Czułam się inaczej w tym cyklu niż zazwyczaj, a tu jednak klapa. Narzeczony poszedł do sklepu, a ja płaczę po kryjomu bo puściły nerwy. :(((
Kochana doskonale Cię rozumiem, tez drugi cykl i tez mam na imię Paulina 🍀 tez się popłakałam jak dostałam okres, ale wcale nie jest aż tak źle okres to znaczy nowy cykl i nowe starania. U mnie pierwsze dwa dni były totalnym rozczarowaniem, potem kupiłam testy owulacyjne i obiecałam sobie, ze się nie poddam, ściskam 🌸

reklama
Stara ale nie po to bierzesz ovitrelle żeby se cykl skracać czyś Ty zmysły postradala🤦‍♀️ nu nu nu nu! Niewolno robić tak! Nawet ja po ovitrelle żarłam proga do 12 dni po owu żeby wykluczyć ciążę
dzisiaj mam 12 dni po ovitrelle. Wezmę tego dupka do jutrzejszej bety. Myślę, że 2-dniowa przerwa nie zrobi mi krzywdy. Biorę po jednej tabletce. Zresztą jakby to była ciąża i miałaby się naturalnie nie utrzymać, to wolę dostać krwawienia wcześniej. Ostatnio brałam dupka cały czas, a krwawienie przyszło w 6 tyg, dlatego nie chce sztucznie utrzymywać jakiejś chorej ciąży (w razie gdybym była rzecz jasna)

Jeszcze mam pytanko
Dzień poprzedzający owulacje-owulacja-dzień po
Radzicie w tym czasie sexy codziennie czy jednak żeby był ten dzień przerwy ? 🤷‍♀️ Czy totalny spontan
Jak to u Was wyglada ? 🤭
Polecany jest seks co dwa dni, ale:
-doszłam do artykułu, że jakość plemników spada dopiero po czasie dłuższym niż 7 dni przerwy od seksu,
-codzienny seks nie obniża jakości plemników.

My w tym cyklu, jak wypadnie, to się kochamy🤷🏻‍♀️. Zwykle codziennie, czasem co dwa dni.
Jestesmy na takim etapie, że tu potrzeba złotego strzału.

dzisiaj mam 12 dni po ovitrelle. Wezmę tego dupka do jutrzejszej bety. Myślę, że 2-dniowa przerwa nie zrobi mi krzywdy. Biorę po jednej tabletce. Zresztą jakby to była ciąża i miałaby się naturalnie nie utrzymać, to wolę dostać krwawienia wcześniej. Ostatnio brałam dupka cały czas, a krwawienie przyszło w 6 tyg, dlatego nie chce sztucznie utrzymywać jakiejś chorej ciąży (w razie gdybym była rzecz jasna)

Wszystko popieram z wyjątkiem rozważania chorej ciąży w 10/11dpo 😁 jeśli to ciążowe cienie to wszystko z nimi w porządku.
Mam nadzieję, że coś nam osikasz przed betą jescze 😍

Wszystko popieram z wyjątkiem rozważania chorej ciąży w 10/11dpo 😁 jeśli to ciążowe cienie to wszystko z nimi w porządku.
Mam nadzieję, że coś nam osikasz przed betą jescze 😍
no a jak 😂 rano nasikam przecie 😂
ogólnie miałam plan, że kupię najtańsze testu w rosku (bo te z allegro się skończyły, a zanim by przyszły nowe to 5 bet zdążę zrobić) i jak będą ciemniec, to dopiero wydam hajs na pinka, a jak na pinku coś będzie, to dopiero pójdę na bete 🙈 no ale trochę zostałam zmuszona przez @pluto_nova do tej bety, no to pójdę jutro 😜

ja pierdziele, 2x wyzsza niż moja, masakra, nie idzie jej zbić?
może i idzie, ale sama tego nie ogarnę, a lekarze jakoś średnio mi chcą pomóc. za jakieś dwa dni powinnam mieć 1dc więc postam się w 3dc pójść i zrobić ją PO RAZ KOLEJNY, rzucę ginowi na biurko i powiem,ze nie wyjdę póki nic z tym nie zrobi ;)

Bierzesz coś na to prolaktyne? Wychodzi ze mamy podobną
aktualnie nie, brałam bromergon ale mi nie pomagał, może brałam za krótko? nie wiem, lekarz nie dal kolejnej recepty i na tym się zakończył temat 😒

Polecany jest seks co dwa dni, ale:
-doszłam do artykułu, że jakość plemników spada dopiero po czasie dłuższym niż 7 dni przerwy od seksu,
-codzienny seks nie obniża jakości plemników.

My w tym cyklu, jak wypadnie, to się kochamy🤷🏻‍♀️. Zwykle codziennie, czasem co dwa dni.
Jestesmy na takim etapie, że tu potrzeba złotego strzału.
Też taki czytałam, chociaż już po 5 dniach niby zaczynają się deformować.
Nawet gdzieś trafiłam, że najlepsze są z rana do 7.30 czy o 7.30 ale nie wiem gdzie to czytałam czy jakieś sensowne źródło 😂

reklama
no a jak 😂 rano nasikam przecie 😂
ogólnie miałam plan, że kupię najtańsze testu w rosku (bo te z allegro się skończyły, a zanim by przyszły nowe to 5 bet zdążę zrobić) i jak będą ciemniec, to dopiero wydam hajs na pinka, a jak na pinku coś będzie, to dopiero pójdę na bete 🙈 no ale trochę zostałam zmuszona przez @pluto_nova do tej bety, no to pójdę jutro 😜
kuźwa tak to by na clearblue lały 3 dpo a jak przychodzi co do czego to nawet pozadnego testu w domu nie ma :D

Do góry