reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Żeby uwierzyć trzeba chociaż spróbować, a nie wyciągać wnioski z instagrama ;)
I to, że ktoś się na czymś dorobił, naprawdę nie świadczy o tym, że jest oszustem.

Ja akurat wyciągam wnioski tylko ze składów i dla mnie doopy nie urywa. Dobry ubiginol w lepszej dawce mam w cenie 129 zl na 2 msc, a pozostała ilość składników również nie powala. Umiem sobie to wybrać sama więc nie widzę powodu do pakowania w to kasy, a raczej nie oszczędzam na suplach. Ilość składników w wersji męskiej też uboga jak na taką cenę. No dla mnie nie warte. Ale też nie wierzę, że jakiekolwiek suple sprawia, że po msc jest się w ciąży nawet gdybym sama sobie dobrała najlepiej na świecie to bym sukcesu nie poszukiwała w 30 dniach brania supli 😅

reklama
a jakie testy polecacie? :D które wcześnie wykryją?
Pink strumieniowy
Jejku, współczuje, aż się zdenerwowałam jak to przeczytałam.. naprawdę ludzie (bo nie chciało mu się wyjmować to jest tez jego decyzja..) nie mają pojęcia, rodzą od tak, a my musimy na to długo czekać. Ja od zawsze chciałam zostać mamą, ale po ślubie, jak będziemy stabilni, zawsze chciałam wymarzone, wypragnione, wyczekane dziecko i zawsze myślałam ze w którymkolwiek momencie mojego życia zajdę w ciąże będę kochała dziecko tak samo, bo to jednak cud. Nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko kiedyś usłyszało ze nie tylko jest wpadka, ale bo mu się nie chciało wyjmować albo myślałam ze nie zajdę jak karmie o zgrozoooo 😡😡
Myślę że czasami takie przesmiewki na temat zajscia w ciążę są przerysowane przez rodziców tych dzieci. Przeciez jesli para się kocha i są w zwiazku malzenskim i te dzieci w przyszlosci planują, to te *wpadki* to nie do konca są wpadki. Przynajmniej u mnie tak bylo, nie planowałam corek rok po roku, karmienie tez nie było moim zabezpieczeniem, ale zle sie czulam na tabletkach jednofazowych i je odstawiłam w obawie o swoje zdrowie psychy, i zaszlam w ciążę mając 5,5 miesięczne dziecko. Nigdy nie zalowalam i nie traktowałam tego, jako cos czego nie planowałam, bo ogolnie zawsze chcialam miec 4 dzieci. Jestem wdzięczna za kazde z moich pociech, choć bywa trudno i zdarza mi się pokrzykiwać na nie. Żadnego natomiast nie nazwałabym wpadką, co innego gdybym nie planowała więcej ich mieć. 😁

Ja akurat wyciągam wnioski tylko ze składów i dla mnie doopy nie urywa. Dobry ubiginol w lepszej dawce mam w cenie 129 zl na 2 msc, a pozostała ilość składników również nie powala. Umiem sobie to wybrać sama więc nie widzę powodu do pakowania w to kasy, a raczej nie oszczędzam na suplach. Ilość składników w wersji męskiej też uboga jak na taką cenę. No dla mnie nie warte. Ale też nie wierzę, że jakiekolwiek suple sprawia, że po msc jest się w ciąży nawet gdybym sama sobie dobrała najlepiej na świecie to bym sukcesu nie poszukiwała w 30 dniach brania supli 😅
Extra takie opinie do mnie trafiają, a co z męskich supli polecasz cena kontra jakoś 🤷‍♀️. Myślę, że po nowym roku już zrobimy badania nasienia na spokojnie, ale witaminy przecież już nie zaszkodzą 🤷‍♀️. Chyba za dużo obecnie na głowie i chyba tak spokojnie sobie podejdziemy do tematu od nowego roku, na razie wezmę ja jakieś badania porobie do końca i wtedy plan działania ustalimy wspólnie, bo na razie trochę mimo wszystko mam misz masz w głowie 😂

Ps. Mam nadzieję, że jeszcze mnie nie masz dość z tymi pytaniami 😂

Extra takie opinie do mnie trafiają, a co z męskich supli polecasz cena kontra jakoś 🤷‍♀️. Myślę, że po nowym roku już zrobimy badania nasienia na spokojnie, ale witaminy przecież już nie zaszkodzą 🤷‍♀️. Chyba za dużo obecnie na głowie i chyba tak spokojnie sobie podejdziemy do tematu od nowego roku, na razie wezmę ja jakieś badania porobie do końca i wtedy plan działania ustalimy wspólnie, bo na razie trochę mimo wszystko mam misz masz w głowie 😂

Ps. Mam nadzieję, że jeszcze mnie nie masz dość z tymi pytaniami 😂

Najbardziej polecam skomponować wszystko samemu tak jak robi @LadyCaro bo na rynku nie ma idealnego preparatu, który nie wymagałby wydania milionów i brania go i tak kilka razy dziennie więc jak już brać dużo to chociaż w idealnych ilościach 😅 a jeśli pytasz o wersję uboższa mniej powalającą to my jesteśmy na fertilmanie tym zwykłym (już nie bo mamy kryzys, ale ogólnie jest dla mnie rozsądnym wyborem na taki tymczas lub żeby pomóc i nie szkodzić panom bez problemów) plus mamy fajną mace z aliness i jest w dobrych dawkach nawet jedna dziennie więc Stary grzecznie łyka 😁

No i dobrze, że zdania są odmienne, bo tyle jest produktów do wyboru i każdy wybiera co jest dobre dla niego.
Mi akurat ten skład przypasował bardzo, dlatego go polecam :)
A na sukces składa się wiele czynników, każdy o tym wie. Suple mogą być dodatkiem i nie ma co im przypisywać cudu.

Pink strumieniowy

Myślę że czasami takie przesmiewki na temat zajscia w ciążę są przerysowane przez rodziców tych dzieci. Przeciez jesli para się kocha i są w zwiazku malzenskim i te dzieci w przyszlosci planują, to te *wpadki* to nie do konca są wpadki. Przynajmniej u mnie tak bylo, nie planowałam corek rok po roku, karmienie tez nie było moim zabezpieczeniem, ale zle sie czulam na tabletkach jednofazowych i je odstawiłam w obawie o swoje zdrowie psychy, i zaszlam w ciążę mając 5,5 miesięczne dziecko. Nigdy nie zalowalam i nie traktowałam tego, jako cos czego nie planowałam, bo ogolnie zawsze chcialam miec 4 dzieci. Jestem wdzięczna za kazde z moich pociech, choć bywa trudno i zdarza mi się pokrzykiwać na nie. Żadnego natomiast nie nazwałabym wpadką, co innego gdybym nie planowała więcej ich mieć. 😁
Wiem o czym mówisz, wpadka nie zawsze oznacza niechciane dziecko, można nie chcieć ciąży w danej chwili, ale chcieć dziecko:) Z pierwszym dzieckiem mi się wpadło 2 lata po ślubie. Planowaliśmy dzieci, zabezpieczeń nie było, ale to już niby było bezpiecznie a tu się owulacja przesunęła i bam - szok, ale radość ogromna mimo, że nie planowaliśmy w tej właśnie chwili, to chcieliśmy i dziś po czasie nie wyobrażam sobie, że miałoby jej nie być wtedy właśnie :)

Najbardziej polecam skomponować wszystko samemu tak jak robi @LadyCaro bo na rynku nie ma idealnego preparatu, który nie wymagałby wydania milionów i brania go i tak kilka razy dziennie więc jak już brać dużo to chociaż w idealnych ilościach 😅 a jeśli pytasz o wersję uboższa mniej powalającą to my jesteśmy na fertilmanie tym zwykłym (już nie bo mamy kryzys, ale ogólnie jest dla mnie rozsądnym wyborem na taki tymczas lub żeby pomóc i nie szkodzić panom bez problemów) plus mamy fajną mace z aliness i jest w dobrych dawkach nawet jedna dziennie więc Stary grzecznie łyka 😁
Właśnie też na niego patrzyłam i chyba kupię mojemu i w styczniu na spokojnie wyślę go na badania, bo w sumie u nas dość taki stresująco - intesywny okres 🤷‍♀️, więc może lepiej sobie te 2mce tak spokojnie podejść. O tym korzeniu Maca muszę wreszcie poczytać.

Dziękuje❤️

Hejo :)
Ja tak z doskoku .
Potwierdzona owu 6.11
Test na 9 dpo negatyw
Nowe zalecenia od gin od 20-28 dc duphaston 2x1. Biorę dop pierwszy cykl
I mam kilka pytań :
- czy może fałszować wynik testu
- czy test robić dop w dniu miesiączki/po odstawieniu
- czy miałyście jakieś skutki uboczne jego brania ?
- czy ,,pomógł” Wam ?

Hejo :)
Ja tak z doskoku .
Potwierdzona owu 6.11
Test na 9 dpo negatyw
Nowe zalecenia od gin od 20-28 dc duphaston 2x1. Biorę dop pierwszy cykl
I mam kilka pytań :
- czy może fałszować wynik testu
- czy test robić dop w dniu miesiączki/po odstawieniu
- czy miałyście jakieś skutki uboczne jego brania ?
- czy ,,pomógł” Wam ?

A jaki jest powód brania duphastonu? Jest tylko jedna przypadłość przy, której duphaston może "pomóc" pytanie z jakiego powodu bierzesz go Ty

reklama
Do góry