Zazuu
Fanka BB :)
Niewydolność cialka żółtego
To dlaczego od 20 dc a nie po potwierdzone owulacji?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Niewydolność cialka żółtego
A tego to nie wiem Takie mam zalecenieTo dlaczego od 20 dc a nie po potwierdzone owulacji?
A tego to nie wiem Takie mam zalecenie
No to jest już 5 lekarz … i zostanę przy niej bo w sumie ona jedyna postawiła odpowiednia diagnozę a nie faszerowała mnie antykoncepcja i przeciwbólowym i jakos mam do niej zaufanie.No to bym zaczęła od zmiany lekarza
A jak lekarz potwierdził u Ciebie niewydolnością ciałka żółtego?
ale robiłaś badanie progesteronu 7 dni po owulacji? Bo to badanie wyklucza albo potwierdza niewydolność ciałka żółtegoNo to jest już 5 lekarz … i zostanę przy niej bo w sumie ona jedyna postawiła odpowiednia diagnozę a nie faszerowała mnie antykoncepcja i przeciwbólowym i jakos mam do niej zaufanie.
może zle się określam : nie potwierdziła a wyciągnęła wniosek.
no dobra, ale z tego co mówisz nie ma żadnego powodu do takich wniosków. No chyba że zrobiła Ci monitoring ustaliła datę owulacji z 100% pewnością, a później zleciła Ci wykonanie badania progesteronu 3 dni pod rząd i żaden pomiar nie przekroczył 6ng/ml. Tak było?No to jest już 5 lekarz … i zostanę przy niej bo w sumie ona jedyna postawiła odpowiednia diagnozę a nie faszerowała mnie antykoncepcja i przeciwbólowym i jakos mam do niej zaufanie.
może zle się określam : nie potwierdziła a wyciągnęła wniosek.
Tak robiłam wynik wyszedł 14,78ale robiłaś badanie progesteronu 7 dni po owulacji? Bo to badanie wyklucza albo potwierdza niewydolność ciałka żółtego
no dobra, ale z tego co mówisz nie ma żadnego powodu do takich wniosków. No chyba że zrobiła Ci monitoring ustaliła datę owulacji z 100% pewnością, a później zleciła Ci wykonanie badania progesteronu 3 dni pod rząd i żaden pomiar nie przekroczył 6ng/ml. Tak było
no to moim zdaniem duphaston włączony bez potrzeby. No ale lekarzem nie jestemTak robiłam wynik wyszedł 14,78
@Zazuu, nie chcesz zostać moim nowym ginekologiem?no dobra, ale z tego co mówisz nie ma żadnego powodu do takich wniosków. No chyba że zrobiła Ci monitoring ustaliła datę owulacji z 100% pewnością, a później zleciła Ci wykonanie badania progesteronu 3 dni pod rząd i żaden pomiar nie przekroczył 6ng/ml. Tak było?