reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Tak robiłam wynik wyszedł 14,78

Piękny progesteron wykluczający niewydolność ciałka żółtego zatem duphaston w niczym nir pomoże, a brany bez sensu może wydłużyć cykl, zablokować owulacje, a jeśli dodatkowo wpłynie na endometrium to w skrajnych przypadkach może być przyczyn wczesnych poronień

Ja jestem pacjentem ona jest lekarzem , chyba wie co robi ?

Wiesz ja miałam lekarza, który chwalił moje ciałko żółte na usg, a dzięki dziewczynom z forum dowiedziałam się ze to macica co potwierdził inny lekarz. Ona była lekarzem, ja pacjentem i to na nią wpłynęła skarga do izby lekarskiej😉

to już nie wiem co o tym myśleć

Zrobisz co uważasz. Ale stawianie diagnozy bez leczenia u mnie dyskwalifikuje lekarza od razu. Zwłaszcza ładowanie hormonów. Mało kto mówi o tym, że żeby brać syntetyczny progesteron trzeba mieć pewność, że korzyści płynące z jego brania są większe ewentualne skutki uboczne. Wiecie, że są badania mówiące o tym, że dydrogesteron zawarty w dupku może nieść za sobą spore ryzyko? Wrzucam kilka skutków brania dupka. I oczywiście skala nie jest ogromna, ale jeśli nie ma oczywistych korzyści to po co ryzykować?

Załączniki

• 3bb98c23-a8d8-4f79-b5d4-55fb31f69a31.jpeg
    3bb98c23-a8d8-4f79-b5d4-55fb31f69a31.jpeg
    78,1 KB · Wyświetleń: 84
wiem, że to szok, ja jeszcze nie wyszłam ze swojego, jest tam kilkadziesiąt stron temu.

Ale jak dziewczyny Ci mówią, że coś jest nie halo, to zaufaj im i chociaż sprawdź zalecenia swojego ginekologa u jeszcze innego ginekologa.

Myśle , że spróbuje z tymi zaleceniami co ona mi dała . Zna dokładnie moja historie choroby , dość często u niej jestem.
Zobaczę tez jak teraz będą wyglądać cykle jeżeli coś sie bardzo pozmienia , zacznę coś działać .
Dziękuje Wam za rady ❤️

Zrobisz co uważasz. Ale stawianie diagnozy bez leczenia u mnie dyskwalifikuje lekarza od razu. Zwłaszcza ładowanie hormonów. Mało kto mówi o tym, że żeby brać syntetyczny progesteron trzeba mieć pewność, że korzyści płynące z jego brania są większe ewentualne skutki uboczne. Wiecie, że są badania mówiące o tym, że dydrogesteron zawarty w dupku może nieść za sobą spore ryzyko? Wrzucam kilka skutków brania dupka. I oczywiście skala nie jest ogromna, ale jeśli nie ma oczywistych korzyści to po co ryzykować?
Ja wiem, że @Zazuu ma mega wiedzę popartą z badań, a lekarze niestety często idą schematami, a nie indywidualnie, sama już przerobiłam tyłu ginekologów i każdy coś innego mówił 😡

reklama
Do góry