reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Tak robiłam wynik wyszedł 14,78

Piękny progesteron wykluczający niewydolność ciałka żółtego zatem duphaston w niczym nir pomoże, a brany bez sensu może wydłużyć cykl, zablokować owulacje, a jeśli dodatkowo wpłynie na endometrium to w skrajnych przypadkach może być przyczyn wczesnych poronień

Ja jestem pacjentem ona jest lekarzem , chyba wie co robi ?

Wiesz ja miałam lekarza, który chwalił moje ciałko żółte na usg, a dzięki dziewczynom z forum dowiedziałam się ze to macica co potwierdził inny lekarz. Ona była lekarzem, ja pacjentem i to na nią wpłynęła skarga do izby lekarskiej😉

to już nie wiem co o tym myśleć

Zrobisz co uważasz. Ale stawianie diagnozy bez leczenia u mnie dyskwalifikuje lekarza od razu. Zwłaszcza ładowanie hormonów. Mało kto mówi o tym, że żeby brać syntetyczny progesteron trzeba mieć pewność, że korzyści płynące z jego brania są większe ewentualne skutki uboczne. Wiecie, że są badania mówiące o tym, że dydrogesteron zawarty w dupku może nieść za sobą spore ryzyko? Wrzucam kilka skutków brania dupka. I oczywiście skala nie jest ogromna, ale jeśli nie ma oczywistych korzyści to po co ryzykować?

Załączniki

• 3bb98c23-a8d8-4f79-b5d4-55fb31f69a31.jpeg
    3bb98c23-a8d8-4f79-b5d4-55fb31f69a31.jpeg
    78,1 KB · Wyświetleń: 80
wiem, że to szok, ja jeszcze nie wyszłam ze swojego, jest tam kilkadziesiąt stron temu.

Ale jak dziewczyny Ci mówią, że coś jest nie halo, to zaufaj im i chociaż sprawdź zalecenia swojego ginekologa u jeszcze innego ginekologa.

Myśle , że spróbuje z tymi zaleceniami co ona mi dała . Zna dokładnie moja historie choroby , dość często u niej jestem.
Zobaczę tez jak teraz będą wyglądać cykle jeżeli coś sie bardzo pozmienia , zacznę coś działać .
Dziękuje Wam za rady ❤️

Zrobisz co uważasz. Ale stawianie diagnozy bez leczenia u mnie dyskwalifikuje lekarza od razu. Zwłaszcza ładowanie hormonów. Mało kto mówi o tym, że żeby brać syntetyczny progesteron trzeba mieć pewność, że korzyści płynące z jego brania są większe ewentualne skutki uboczne. Wiecie, że są badania mówiące o tym, że dydrogesteron zawarty w dupku może nieść za sobą spore ryzyko? Wrzucam kilka skutków brania dupka. I oczywiście skala nie jest ogromna, ale jeśli nie ma oczywistych korzyści to po co ryzykować?
Ja wiem, że @Zazuu ma mega wiedzę popartą z badań, a lekarze niestety często idą schematami, a nie indywidualnie, sama już przerobiłam tyłu ginekologów i każdy coś innego mówił 😡

reklama
Do góry