reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

wiesz, moją krzywą widziało 3 lekarzy i dopiero 3 powiedział, że to jest IO... to był mój ginekolog z kliniki leczenia niepłodności. Ja jestem w szoku na jakich konowalów dziewczyny tu trafiały. Z resztą i mi się zdarzyło. Także jak najbardziej pilnować lekarzy i analizować swoje wyniki. Wiem, ze to głupio brzmi, ale dziewczyny mają tu ogrmoną wiedzą na temat badań, bo wiele przeszły. A lekarze często traktują pacjentki 'taśmowo'
Testy owulacyjne najlepiej łączyć z monitoringiem, wtedy masz pewność czy u Ciebie się sprawdzają. Ale też jeśli narazie odkładasz monitoring, możesz i tak spróbować wyłapać Pik, nic nie stoi na przeszkodzie :)
Ja tak bardzo ogólnikowo napisałam te badania, jak coś to pytaj :)
Wiesz, ponieważ dziś mój 1dc a w środę mam wolne, to skorzystam z tego że to będzie 3 DC i zrobię to co pisałaś. Czyli lh, FSH i prolaktyna?czy coś jeszcze mogę wtedy ciachnąc?

reklama
Hmmm, no to się wczuł ten lekarz.
To chyba odmiana w porównaniu do poprzednich🙂?

Ja idę za tydzień do lekarza. W zasadzie do lekarki z Lux Medu.
Zobaczymy, co mi powie.

Idę chyba dla rozrywki (😂) i wydębienia skierowania na badania.
Tak serio to chcę sprawdzić, co będzie miała do powiedzenia na temat moich rozjechanych cykli po poronieniu. Czy moja Bożena dobrze wygląda od środka- niby dobrze, ale niech kolejna para oczu to sprawdzi.
Generalnie chcę poznać opinię innego lekarza na temat starań.
Wejdę z moim bogatym bagażem w postaci badań.
No jestem ciekawa co Ci powie, daj znać po wizycie koniecznie. Ten fajnie bo dużo mi tłumaczył i wprost przynajmniej mówił jak sprawa wygląda 🤷‍♀️

Wiesz, ponieważ dziś mój 1dc a w środę mam wolne, to skorzystam z tego że to będzie 3 DC i zrobię to co pisałaś. Czyli lh, FSH i prolaktyna?czy coś jeszcze mogę wtedy ciachnąc?
możesz więcej!
Tutaj masz listę, jeśli tylko masz cheć i fundusze to to są badania, które powinno się zrobić w 3dc :)
314915282_810324733358443_1370078728754078260_n.jpg

Smutające dziewczęta, ja nie mam nic mądrego do powiedzenia, więc macie rymowanke:

Gdy Ci dzisiaj jest tak źle,
Spoko, sobie posmuć się,
To co czujesz jest prawdziwe,
Najwidoczniej w Tobie żywe.

Jednak zapamiętaj sobie:
My widzimy ciepło w Tobie.
Jutro powstań więc z uśmiechem,
Z naszym wsparciem jako echem.

reklama
A zaczęłam pisać więcej żali ale usunęłam :p
Pisz- tu każda Cię zrozumie.

Zacznę po raz drugi: pytali mnie, co bym chciała na gwiazdę, a potem na urodziny.

Odpowiedziałam, że nic, bo mam wszystko, a w myślach, że moje marzenie w zasadzie jest nie do kupienia.

Do góry