reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Ja już w labo.
Miejsce jest, ale postanowiłam nie odgrywać dzisiaj żula. :-)

W nocy się obudziłam z tak straszna migrena, że musiałam zabrać tabletkę. Mam nadzieje, że to nie będzie miało wpływu na badanie. Dosłownie myślałam, że mi głowę rozwali.

Sama nie wiem na co liczę… nie wiem czy chce by wyniki wyszły super czy chce by wyszło coś źle bym wiedziała co jest przyczyną niepowodzeń 🤷‍♀️

A co do świat to strasznie się ich boje. Ogólnie jestem z tych co nie lubią rodzinnych spotkań i najchętniej w te święta została bym tylko z mężem i dziećmi w domu. Żeby nikt inny nie zaburzał nam tego spokoju.

reklama
Bardzo dziękuję za tak konkretną odpowiedź. Robiłam próbę obciazenia glukoza, jakieś pół roku temu, gdy endokrynolog szukala przyczyn zmiany mojego wyglądu i złego samopoczucia. Wszystko wyszło ok. Nie mam dostępu do wyników bo poszły bezpośrednio do niej, ale mówiła że jest ok. Ja dopiero od Was dowiaduje się, że lekarzy trzeba pilnować..dotad gdy słyszałam że ok to uważałam że ok. Ginekolog od lat służył mi do corocznych przeglądów, więc kompletnie pod kątem ciążowym nie byłam badana. Dziś dostałam okres, zastanawiam się czy w tym cyklu spróbować samych testów owulacyjnych i umówić się w międzyczasie na monitoring na następny cykl? Niestety mój lekarz nie ogarnie mnie z dnia na dzień, a chciałabym zacząć od niego ponieważ mam do niego ogromne zaufanie ze względu na to jak prowadził moje ciąże. Dodam że cykle mam idealnie 28-29 dni. Obserwuję siebie czwarty miesiąc. Nie mierze temperatury ale ogarniam już śluz i ból owulacyjny. Jestem gotowa aby ten cykl spróbować jeszcze bez dodatkowej ingerencji z wyjątkiem testów owu, szykując się na diagnostykę i monitoring w kolejnym..dziękuję za wskazanie dni kiedy co i jak 🙂

Trochę zdepcze zapal z tym bólem owulacyjnym😂 w zasadzie nic on nie wnosi i najczęściej nie pokrywa się z owulacja 😂

Mam jeszcze pytanie, co ile jest sens robic badanie nasienia?
Mam odp lekarza, ale jestem ciekawa tez waszych doświadczeń.
Nam powiedziano ze sens jest najwczesniej za 3 mce. Ale ja oczywiscie uruchomilam wujka gogle i wyczytalam ze nawet u zdrowego mezczyzny zdarzaja sie wahania na przestrzeni tygodni i np po 3-4tyg wyniki moga byc inne.
Wiem wiem...ludze sie

Początek świadomych starań powinien zacząć się od badań nasienia. Jest najprostsze, najtańsze, najszybsze i dosyć wiele wyjaśnia. Jest tańsze i krócej czeka się na wynik niz przy badaniu AMH, a czynny męski jest tak samo często przyczyną niepłodności jak żeński więc nie istnieje ŻADEN powód żeby odkładać to badanie w czasie

A wiecie może co powiedzieć żeby dostać badania na krzywą 3 punktową? W sensie jakieś objawy po prostu czy jak, ktoś dostał na NFZ albo medicover od tak? Badałam się niby we wrześniu, ale wszystkie badania hormonalne ginekolog powiedziała żebym zrobiła w 21 dniu cyklu i tak zrobiłam i chyba bez sensu 🤷‍♀️ wiec jeszcze raz chce je wydębić ale już od mojej ginekolog nie mogę 😂

Początek świadomych starań powinien zacząć się od badań nasienia. Jest najprostsze, najtańsze, najszybsze i dosyć wiele wyjaśnia. Jest tańsze i krócej czeka się na wynik niz przy badaniu AMH, a czynny męski jest tak samo często przyczyną niepłodności jak żeński więc nie istnieje ŻADEN powód żeby odkładać to badanie w czasie
Też tak uważam, ja jestem dopiero w 2cs, ale jak nie uda się w tym miesiącu to mąż pójdzie na badanie nasienia, jesteśmy ze śląska wiec klinika Bocian, jak ktoś korzystał to proszę o informacje 🌸

A wiecie może co powiedzieć żeby dostać badania na krzywą 3 punktową? W sensie jakieś objawy po prostu czy jak, ktoś dostał na NFZ albo medicover od tak? Badałam się niby we wrześniu, ale wszystkie badania hormonalne ginekolog powiedziała żebym zrobiła w 21 dniu cyklu i tak zrobiłam i chyba bez sensu 🤷‍♀️ wiec jeszcze raz chce je wydębić ale już od mojej ginekolog nie mogę 😂
Ja dostałam bez problemu w luxmedzie. Umowilam się na teleporade do diabetologa i powiedziałam że mam zjazdy energetyczne, napady głodu, senność, ochotę na słodkie. Niestety nie kłamałam 🤣 Od razu dostałam skierowanie na badania

Jak robicie krzywa glukozową to błagam wymuście też insulinowa

reklama
Do góry