reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

wiesz, moją krzywą widziało 3 lekarzy i dopiero 3 powiedział, że to jest IO... to był mój ginekolog z kliniki leczenia niepłodności. Ja jestem w szoku na jakich konowalów dziewczyny tu trafiały. Z resztą i mi się zdarzyło. Także jak najbardziej pilnować lekarzy i analizować swoje wyniki. Wiem, ze to głupio brzmi, ale dziewczyny mają tu ogrmoną wiedzą na temat badań, bo wiele przeszły. A lekarze często traktują pacjentki 'taśmowo'
Testy owulacyjne najlepiej łączyć z monitoringiem, wtedy masz pewność czy u Ciebie się sprawdzają. Ale też jeśli narazie odkładasz monitoring, możesz i tak spróbować wyłapać Pik, nic nie stoi na przeszkodzie :)
Ja tak bardzo ogólnikowo napisałam te badania, jak coś to pytaj :)
Wiesz, ponieważ dziś mój 1dc a w środę mam wolne, to skorzystam z tego że to będzie 3 DC i zrobię to co pisałaś. Czyli lh, FSH i prolaktyna?czy coś jeszcze mogę wtedy ciachnąc?

reklama
Hmmm, no to się wczuł ten lekarz.
To chyba odmiana w porównaniu do poprzednich🙂?

Ja idę za tydzień do lekarza. W zasadzie do lekarki z Lux Medu.
Zobaczymy, co mi powie.

Idę chyba dla rozrywki (😂) i wydębienia skierowania na badania.
Tak serio to chcę sprawdzić, co będzie miała do powiedzenia na temat moich rozjechanych cykli po poronieniu. Czy moja Bożena dobrze wygląda od środka- niby dobrze, ale niech kolejna para oczu to sprawdzi.
Generalnie chcę poznać opinię innego lekarza na temat starań.
Wejdę z moim bogatym bagażem w postaci badań.
No jestem ciekawa co Ci powie, daj znać po wizycie koniecznie. Ten fajnie bo dużo mi tłumaczył i wprost przynajmniej mówił jak sprawa wygląda 🤷‍♀️

Wiesz, ponieważ dziś mój 1dc a w środę mam wolne, to skorzystam z tego że to będzie 3 DC i zrobię to co pisałaś. Czyli lh, FSH i prolaktyna?czy coś jeszcze mogę wtedy ciachnąc?
możesz więcej!
Tutaj masz listę, jeśli tylko masz cheć i fundusze to to są badania, które powinno się zrobić w 3dc :)
314915282_810324733358443_1370078728754078260_n.jpg

Smutające dziewczęta, ja nie mam nic mądrego do powiedzenia, więc macie rymowanke:

Gdy Ci dzisiaj jest tak źle,
Spoko, sobie posmuć się,
To co czujesz jest prawdziwe,
Najwidoczniej w Tobie żywe.

Jednak zapamiętaj sobie:
My widzimy ciepło w Tobie.
Jutro powstań więc z uśmiechem,
Z naszym wsparciem jako echem.

reklama
A zaczęłam pisać więcej żali ale usunęłam :p
Pisz- tu każda Cię zrozumie.

Zacznę po raz drugi: pytali mnie, co bym chciała na gwiazdę, a potem na urodziny.

Odpowiedziałam, że nic, bo mam wszystko, a w myślach, że moje marzenie w zasadzie jest nie do kupienia.

Do góry