reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Cześć dziewczyny!💟 Jestem tu nowa, zupełnie zielona w temacie. Okres powinien być w niedzie 6.11, do tej pory nie ma. W środę wieczorem i wczoraj rano zrobiłam testy. Oba pozytywne💟. Poleciałam tez wczoraj na betę- wynik 159. Co dalej ???
Mam mozliwosc pójść w poniedziałek do lekarza, ale nie wiem czy spieszyć się, czy poczekać jeszcze, bo to bedzie 5 tydzień dopiero. Czy iść i skieruje mnie na jakieś wyniki?
Podpowiedzcie dla żółtodzioba, proszę 🙏
Wszystko znajdziesz w Mamy 2023 lipiec

reklama
Oj dziewczyny… te testy z rossmanna to dramat cenowy! 🤯
Zaopatrzyłam się w tym miesiącu na testy ciążowe i owulacyjne na Shopee 😏😂
Zobaczymy… okres za 7 dni powinnam dostać w aplikacji Flo tak wskazuje 🙄
Ale czuje, że nie poszło w tym miesiącu.
Wczoraj już brzuch bolał jak na @ , dodatkowo coś tam piersi bolą ale nie aż tak 🤷🏻‍♀️. Wiec tylko wyczekiwać małpy… 🤦🏻‍♀️
Może tylko takie symptony, mnie boli brzuch okresowo już ponad tydzień, a okresu dalej nie ma🤷‍♀️, jutro mi flo pokazuje, że powinnam dostać.

Ja trafiłam do dobrego lekarza w końcu, poleconego i sprawdzonego ❤️ Moja poprzednia ginekolog zmieniała swoje podejście do pacjentek o 360 stopni od razu jak w ciążę zachodziły i to nie na dobre...
Mam nadzieję, że mi się uda, bo na pewno psychicznie to dobrze wpłynie, że będę zaopiekowana, jakieś badania zrobione, wyjaśnione 🤷‍♀️ bo na razie to czuje się nie pewnie😪, większość badań sama albo robiłam albo wymusiłam na innych lekarzach 😂🙈.

pomiędzy 10 a 11 a w zasadzie jakieś 10 i pół ale nie nie ma. Ja z tych co nie wierzą w cuda o historii szwagierki siostry brata co 76 dni po owulacji nagle była w ciąży 😂
Oczekuję zdrowej ciąży a po tym terminie już na taką nie liczę więc nie zamierzam lekami pomagać chorej albo nieprawidłowej
A kiedy wg Ciebie powinna pojawić się druga kreska ? Ile dni po owulacji ?

Dziewczyny tyle wałkowane było, ale chce sobie ponotować, może suple też wrzucę mężowi 😂,co dajecie swoim? Na razie nie wiemy czy jest jakiś problem z nasieniem, bo do póki u mnie nie za trybi owulacja to nie badamy 🤷‍♀️, dopiero u mnie jak pojawi się owulacja i 2-3mce nie uda się to pójdzie na badanie, tak sobie założyłam🤷‍♀️, może mi się zmieni😂. Z podstawowych badań ma książkowe wyniki😂🙈. Tak się zastanawiam poprostu czy może warto by było jakiś suple mu wprowadzić, bo przecież nie zaszkodą, a mogą zawsze coś poprawić.

A kiedy wg Ciebie powinna pojawić się druga kreska ? Ile dni po owulacji ?

10 dni po to mój deadline

Doprecyzuje żeby nie było 💩🌩️
Wynika to z tego, że biorę leki w drugiej fazie, nie chce późno zagnieżdżonej ciąży więc nie chce jej pomagać no i jestem specjalistką w wypatrywaniu cieni i mam świadomość, że testy które robię wykrywają nawet bete poniżej 5 czyli w zasadzie tuż po zagnieżdżeniu tak więc 10 dpo to mój ostatni dzień na jakiegokolwiek ducha na teście

reklama
A jeszcze wtedy zajdzie i bedzie głosić, że to dziala i jest mądre i dobre
Mam nadzieje, ze nie zajdzie przede mną, bo to moja zmienniczka i ja musze pierwsza żeby iść na l4 😬😬😬 później to niech se nawet trojaczki walnie, chociaż ogólnie jak dla mnie (choć wiem, ze to bardzo zle zabrzmi, ale proszę mnie nie oceniać) to ona nie powinna mieć dzieci i zwyczajnie nie chce ich mieć 🤷🏻‍♀️

Proponuję zrobić bete po ovitrelle bo mi się utrzymywał do samej miesiączki 😂
Mi tez jakoś chyba do 12 albo 13 dnia po zastrzyku. Można kupić tanie testy z alle, robić od dnia zastrzyku codziennie i obserwować kreskę pod kątem wybarwienia, to tez fajne doświadczenie ;)
Dziewczyny tyle wałkowane było, ale chce sobie ponotować, może suple też wrzucę mężowi 😂,co dajecie swoim? Na razie nie wiemy czy jest jakiś problem z nasieniem, bo do póki u mnie nie za trybi owulacja to nie badamy 🤷‍♀️, dopiero u mnie jak pojawi się owulacja i 2-3mce nie uda się to pójdzie na badanie, tak sobie założyłam🤷‍♀️, może mi się zmieni😂. Z podstawowych badań ma książkowe wyniki😂🙈. Tak się zastanawiam poprostu czy może warto by było jakiś suple mu wprowadzić, bo przecież nie zaszkodą, a mogą zawsze coś poprawić.
Mój przy normalnych wynikach bierze androvit, Wit d3 2000j i kompleks Wit b

Do góry