reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Cześć dziewczyny!💟 Jestem tu nowa, zupełnie zielona w temacie. Okres powinien być w niedzie 6.11, do tej pory nie ma. W środę wieczorem i wczoraj rano zrobiłam testy. Oba pozytywne💟. Poleciałam tez wczoraj na betę- wynik 159. Co dalej ???
Mam mozliwosc pójść w poniedziałek do lekarza, ale nie wiem czy spieszyć się, czy poczekać jeszcze, bo to bedzie 5 tydzień dopiero. Czy iść i skieruje mnie na jakieś wyniki?
Podpowiedzcie dla żółtodzioba, proszę 🙏
Wszystko znajdziesz w Mamy 2023 lipiec

reklama
Oj dziewczyny… te testy z rossmanna to dramat cenowy! 🤯
Zaopatrzyłam się w tym miesiącu na testy ciążowe i owulacyjne na Shopee 😏😂
Zobaczymy… okres za 7 dni powinnam dostać w aplikacji Flo tak wskazuje 🙄
Ale czuje, że nie poszło w tym miesiącu.
Wczoraj już brzuch bolał jak na @ , dodatkowo coś tam piersi bolą ale nie aż tak 🤷🏻‍♀️. Wiec tylko wyczekiwać małpy… 🤦🏻‍♀️
Może tylko takie symptony, mnie boli brzuch okresowo już ponad tydzień, a okresu dalej nie ma🤷‍♀️, jutro mi flo pokazuje, że powinnam dostać.

Ja trafiłam do dobrego lekarza w końcu, poleconego i sprawdzonego ❤️ Moja poprzednia ginekolog zmieniała swoje podejście do pacjentek o 360 stopni od razu jak w ciążę zachodziły i to nie na dobre...
Mam nadzieję, że mi się uda, bo na pewno psychicznie to dobrze wpłynie, że będę zaopiekowana, jakieś badania zrobione, wyjaśnione 🤷‍♀️ bo na razie to czuje się nie pewnie😪, większość badań sama albo robiłam albo wymusiłam na innych lekarzach 😂🙈.

pomiędzy 10 a 11 a w zasadzie jakieś 10 i pół ale nie nie ma. Ja z tych co nie wierzą w cuda o historii szwagierki siostry brata co 76 dni po owulacji nagle była w ciąży 😂
Oczekuję zdrowej ciąży a po tym terminie już na taką nie liczę więc nie zamierzam lekami pomagać chorej albo nieprawidłowej
A kiedy wg Ciebie powinna pojawić się druga kreska ? Ile dni po owulacji ?

Dziewczyny tyle wałkowane było, ale chce sobie ponotować, może suple też wrzucę mężowi 😂,co dajecie swoim? Na razie nie wiemy czy jest jakiś problem z nasieniem, bo do póki u mnie nie za trybi owulacja to nie badamy 🤷‍♀️, dopiero u mnie jak pojawi się owulacja i 2-3mce nie uda się to pójdzie na badanie, tak sobie założyłam🤷‍♀️, może mi się zmieni😂. Z podstawowych badań ma książkowe wyniki😂🙈. Tak się zastanawiam poprostu czy może warto by było jakiś suple mu wprowadzić, bo przecież nie zaszkodą, a mogą zawsze coś poprawić.

A kiedy wg Ciebie powinna pojawić się druga kreska ? Ile dni po owulacji ?

10 dni po to mój deadline

Doprecyzuje żeby nie było 💩🌩️
Wynika to z tego, że biorę leki w drugiej fazie, nie chce późno zagnieżdżonej ciąży więc nie chce jej pomagać no i jestem specjalistką w wypatrywaniu cieni i mam świadomość, że testy które robię wykrywają nawet bete poniżej 5 czyli w zasadzie tuż po zagnieżdżeniu tak więc 10 dpo to mój ostatni dzień na jakiegokolwiek ducha na teście

reklama
A jeszcze wtedy zajdzie i bedzie głosić, że to dziala i jest mądre i dobre
Mam nadzieje, ze nie zajdzie przede mną, bo to moja zmienniczka i ja musze pierwsza żeby iść na l4 😬😬😬 później to niech se nawet trojaczki walnie, chociaż ogólnie jak dla mnie (choć wiem, ze to bardzo zle zabrzmi, ale proszę mnie nie oceniać) to ona nie powinna mieć dzieci i zwyczajnie nie chce ich mieć 🤷🏻‍♀️

Proponuję zrobić bete po ovitrelle bo mi się utrzymywał do samej miesiączki 😂
Mi tez jakoś chyba do 12 albo 13 dnia po zastrzyku. Można kupić tanie testy z alle, robić od dnia zastrzyku codziennie i obserwować kreskę pod kątem wybarwienia, to tez fajne doświadczenie ;)
Dziewczyny tyle wałkowane było, ale chce sobie ponotować, może suple też wrzucę mężowi 😂,co dajecie swoim? Na razie nie wiemy czy jest jakiś problem z nasieniem, bo do póki u mnie nie za trybi owulacja to nie badamy 🤷‍♀️, dopiero u mnie jak pojawi się owulacja i 2-3mce nie uda się to pójdzie na badanie, tak sobie założyłam🤷‍♀️, może mi się zmieni😂. Z podstawowych badań ma książkowe wyniki😂🙈. Tak się zastanawiam poprostu czy może warto by było jakiś suple mu wprowadzić, bo przecież nie zaszkodą, a mogą zawsze coś poprawić.
Mój przy normalnych wynikach bierze androvit, Wit d3 2000j i kompleks Wit b

Do góry