reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Myślę, że to nie ma dużego znaczenia.
Nie wierzę, że nikt nie zaszedł w ciąże z seksu pod prysznicem czy w wannie.
Jakby można było się "wypłukać" to nie trzeba by stosować innych antykoncepcji ;)
Wyjęłaś mi to spod klawiatury.

Chciałam to samo napisać, ale mnie ubiegłaś 😉.
Powtórzę po raz kolejny- zaszłam, a praktycznie pierwsze, co robię po seksie to wyścig do kibelka.

Za chwilę dyskusja zejdzie na temat sensowności robienia świecy po seksie.

Idąc tym tropem- ludzie na dyskotekach nie wpadaliby po seksach w toalecie xD.

reklama
A macie jakieś doświadczenie z testami owulacyjnymi? Owulacja za 3 dni, robiłam wczoraj test i taka pokazał dosyć kreskę druga i w Premom 7, myślałam ze urosła. A dzisiaj rano o 8 nic, myślałam ze za wcześnie i zrobiłam przed chwila powtórzyłam i nic a nic jedna kreska 😞

Ale Ty dobrze robisz te testy?

Nie powinno się ich robić z pierwszego moczu. Do tego można mieć krótki peak więc najlepiej robić z 2-3 dziennie. Do tego, warto z monitoringiem, żeby zobaczyć czy się pokrywają bo np. przy PCOS czy PCO nie wychodzą.

U mnie np. jest tak że bywa różne, raz ciemna, raz jasna (edit. chodzi mi o to, że to nie jest jak test ciążowy, że z każdym dniem przyrasta i ciemnieje) - ale jak jest pik to kreska jest ciemniejsza od kontrolnej i widać wyraźnie, że jest peak i utrzymuje się ok. 48h więc ciężko mi go przegapić. Nie mam swoich zdjęć, ale u mnie wygląda to tak jak tu:

Przechwytywanie.JPG

I ja korzystam z testów domowego labolatoirum bo mi się najlepiej sprawdzają. Dodam jeszcze co do apki premom, że ważne jest by dobrze zrobić zdjęcie bo w zależności o jego jakości (i tego czy test już wysechł czy nie) mogą wychodzić różnie wyniki

dobrze wiedzieć w sensie nie myśle ze jakaś wielka wina może być tego ze od razu idę siusiu ale zawsze tak robię ze od razu praktycznie lecę na kibelek i się obmyć i teraz zaczęłam się tak nad tym zastanawiać czy faktycznie może mieć to jaki kolwiek wpływ.. wcześniej tez przeszło mi to przez głowę ale od razu pomyślałam ze na bank nie może mieć to nic wspólnego z ciąża i w sumie nigdy tego ani nie googlowalam ani nikogo nie pytałam
To chyba nie ma zbyt dużego znaczenia... Ja czasami też od razu lecę do toalety, innym razem robię świecę. Jak na razie bez różnicy...🤷🏼‍♀️ Przykro mi, że 🩸 przyszedł 😔Akurat też juz mnie okresowo zaczyna boleć brzuch, mam humor taki, że mąż ewakuuje się z domu do kumpla 😆 Także chyba z tego cyklu też nic nie będzie... ale poczekam jeszcze oficjalnie do tego 8.11. Jakby co, to widzimy się na testowaniu grudniowym 😄😄

reklama
To chyba nie ma zbyt dużego znaczenia... Ja czasami też od razu lecę do toalety, innym razem robię świecę. Jak na razie bez różnicy...🤷🏼‍♀️ Przykro mi, że 🩸 przyszedł 😔Akurat też juz mnie okresowo zaczyna boleć brzuch, mam humor taki, że mąż ewakuuje się z domu do kumpla 😆 Także chyba z tego cyklu też nic nie będzie... ale poczekam jeszcze oficjalnie do tego 8.11. Jakby co, to widzimy się na testowaniu grudniowym 😄😄
tak jest,grudzień będzie nasz 😂 juz mojego uprzedziłam ze po okresie będziemy czeka nas ciężka praca,dzień w dzień żeby nie odpuścić czasem owu 😂 jedno wiem ze testu ciążowego juz nie kupuje czekam do samego okresu bo szkoda nerwów i nakręcania się

Do góry