reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
To mi się też zawsze marzyło urodzić dziecko w kwietniu, a najlepiej w maju 😍
No cóż, teraz nie robię przerwy w staraniach, bo szkoda czasu. Nie mam dzieci, miesiąc urodzenia już mi nie robi różnicy ;p Jedynie co to nie lubię listopada..
Mam tak samo, tyle, że chciałam od stycznia do czerwca najlepiej 😂🤷‍♀️, ale patrząc jak ciężko idą starania wszystko mi jedno, nawet przeżyje czy listopadowe czy grudniowe 😂, jak to się mówi jak się nie ma co się lubi, to się lubi to co się ma😂😁.

Teraz nasunęło mi się dziwne pytanie w głowie 😛 często jest tak ze po stosunku idę się wysiusiać i wypływa tez to czym partner strzela 😂 i teraz pytanie… wiem ze może być głupie ale kto pyta nie błądzi,czy to ma jakiś wpływ na to ze ciężej jest zajść w ciąże ? ze od razu po stosunku lecę na siusiu i wydalam z siebie to co powinno zostać ? Bo z jednej strony zawsze myślałam ze to co powinno i tak pewnie poleciało już tam gdzie znaleźć się ma a z drugiej mam wątpliwości czy dobrze ze tak od razu po stosunku lecę na toaletę .
Moim zdaniem liczy się wystrzał, a leżenie bardziej działa dobrze na psychikę, mogę się mylić oczywiście🤷‍♀️.

Mam tak samo, tyle, że chciałam od stycznia do czerwca najlepiej 😂🤷‍♀️, ale patrząc jak ciężko idą starania wszystko mi jedno, nawet przeżyje czy listopadowe czy grudniowe 😂, jak to się mówi jak się nie ma co się lubi, to się lubi to co się ma😂😁.
W sumie teraz to jedyne co myślę, że fajnie by było jakby się urodziło w 2023😂😂.

W tym cyklu odpuszczam 😂.

Moje odpuszczenie będzie polegało jedynie na nierobieniu testów owu i nienakręcaniu się xD.

21 lub 22 listopada natomiast idę do gina.
Ogarnęłam Luxmed, który mąż opłacał od nie wiem kiedy i teraz mam nad tym kontrolę 😅.
Nie rozumiem, co w tym wpisie jest zabawnego xD.

Pfff.

Ale Ty dobrze robisz te testy?

Nie powinno się ich robić z pierwszego moczu. Do tego można mieć krótki peak więc najlepiej robić z 2-3 dziennie. Do tego, warto z monitoringiem, żeby zobaczyć czy się pokrywają bo np. przy PCOS czy PCO nie wychodzą.

U mnie np. jest tak że bywa różne, raz ciemna, raz jasna (edit. chodzi mi o to, że to nie jest jak test ciążowy, że z każdym dniem przyrasta i ciemnieje) - ale jak jest pik to kreska jest ciemniejsza od kontrolnej i widać wyraźnie, że jest peak i utrzymuje się ok. 48h więc ciężko mi go przegapić. Nie mam swoich zdjęć, ale u mnie wygląda to tak jak tu:

Zobacz załącznik 1460771

I ja korzystam z testów domowego labolatoirum bo mi się najlepiej sprawdzają. Dodam jeszcze co do apki premom, że ważne jest by dobrze zrobić zdjęcie bo w zależności o jego jakości (i tego czy test już wysechł czy nie) mogą wychodzić różnie wyniki
Wczoraj robiłam jeden wieczorem i był podobny do tego co ty wysłałaś ;)
Robiłam dzisiaj ok 7, ale to już wcześniej siusiałam wiec nie z 1 moczem, ale myślałam ze właśnie z rana to nie wyszło, zrobiłam ok 13, tak samo, tylko jedna kreska jak na teście ciążowym 😂 może miałam owulacje dużo dużo wcześniej.. wiec może właśnie wczoraj mi się już kończyła, No ale bez sensu jak test owu maja wykryć ze owulacja będzie 24-48 bez sensu nie może się cofnąć 😂ja mam z testnow kupiłam na Allegro ale domowe laboratorium tez mam i zrobię zaraz kolejny. Dziękuję za odpowiedz!

reklama
Do góry