reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Cześć wszystkim!

Jestem nówka-sztuka, więc się przedstawiam: niecierpliwa i przeżywająca zderzenie z rzeczywistością;) Trzeci cykl po odstawieniu anty po wieeeeeeeelu latach, więc nie wiem nic, niczego nie jestem pewna, moje ciało żyje swoim życiem;)

W każdym razie proszę o zapisanie na 12.11.

I od razu zapytam: czy korzystałyście może z testów domowych z krwi z palca? Komuś się udało zapełnić krwią tę cholerną pipetkę?

reklama
@black_angel przepraszam, że pytam, ale od dawna prowadzisz obserwację temperatury? Miałaś tak już kiedyś? Przed @ temperatura powinna spadać, Tobie nie spadła poniżej tej z dnia owu, więc .. Nie chcę pisać, że może za wcześnie na test, ale ta temperatura chyba coś znaczy 🙂
U mnie dziś 3dpo i temperatura wzrosła do 36.96. Nie nakręcam się, bo w necie piszą, że 2-3dpo temperatura jest najwyzsza przez to, że progesteron osiąga najwyższy poziom. Także... dalej obserwuję 😉

@Emka24@ No moim zdaniem owu będzie szybciej niż w 16dc. U mnie też owu miała być dopiero jutro, czyli w 15dc, ale robiłam testy i wyszło, że owu była w 11-12dc. Także.... myślę, że pik będziesz miała jutro, ewentualnie w poniedziałek...
W ostatnim bezowulacyjnym cyklu dostalam @ 10 dni przed terminem i w dniu 1 dn c był duzy skok temperatury 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Cześć wszystkim!

Jestem nówka-sztuka, więc się przedstawiam: niecierpliwa i przeżywająca zderzenie z rzeczywistością;) Trzeci cykl po odstawieniu anty po wieeeeeeeelu latach, więc nie wiem nic, niczego nie jestem pewna, moje ciało żyje swoim życiem;)

I od razu zapytam: czy korzystałyście może z testów domowych z krwi z palca? Komuś się udało zapełnić krwią tę cholerną pipetkę?
Z tego co czytałam tu na forum to te testy z krwi lubią często przekłamywac. Lepiej normalne sikańce 😄

Cześć wszystkim!

Witaj wśród nas ;)
Robiłam ten test z krwi pierwszy i ostatni raz. Może udało mi się max jedną kroplę wycisnąć z palca. Straszne doświadczenie :p nie polecam!

reklama
A kojarzysz może skąd może się brać nadmiar kwasu foliowego we krwi przy przyjmowaniu od dłuższego czasu tylko folianu?
Parę miesięcy temu miałam wynik >25,9, gdzie w normach max był 25,9.

Generalnie jesli ktoś ma mutacje to badanie poziomu kwasu foliowego nie ma żadnego miarodajnego sensu. U osób z mutacja trzeba by było badać poziom zmetylowanego już kwasu (to badanie się jakoś mądrze nazywa i mówił mi o nim profesor od niepłodności) a takich badań raczej się nie robi. Po prostu przyjmuje się metyle w dobrych dawkach (sugerowana dla mnie 400 na 400).

Do góry