reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama

Załączniki

• Screenshot_20221105-071527_Premom.jpg
    Screenshot_20221105-071527_Premom.jpg
    136,1 KB · Wyświetleń: 53
Dziś o 4 potężny ból brzucha tabletka i ciepła bańka,🩸przyszedł.W tym miesiącu chyba dam kompletnie już na luz i przestane wyczekiwać tego dnia 🤰 bo szkoda nerwów i czasu żeby tylko o tym myśleć.Trzymajcie się i trzymam za was kciuku dziewczyny,niech dla was ten miesiąc będzie piękny i nie krwawy❤️

Dziś o 4 potężny ból brzucha tabletka i ciepła bańka,🩸przyszedł.W tym miesiącu chyba dam kompletnie już na luz i przestane wyczekiwać tego dnia 🤰 bo szkoda nerwów i czasu żeby tylko o tym myśleć.Trzymajcie się i trzymam za was kciuku dziewczyny,niech dla was ten miesiąc będzie piękny i nie krwawy❤️
❤️❤️❤️

Ja brałam ten folik ale skończył sie juz jakis czas i brałam tylko witamimy mama dha, a wy co polecacie?
Ja do tej pory brałam wszystkie witaminy oddzielnie, a teraz wyhaczyłam i w promce kupiłam suple z Healthlabs. Tam są kapsułki na dzień i saszetki na noc. Jest tam właśnie folian + wiele innych substancji (m.in NAC, inozytol, cholina). Oprócz tego biorę D3, omega 3 i wit A+E. Pomału mi się już odechciewa tej suplementacji..
Tak biel bieli.
Pobolewa mnie okresowo podbrzusze trochę dzisiaj i temperatura w gorę o dziwo 0,12 kresek a test biały🤪🥴🤛
Jak temperatura do góry to zawsze jest nadzieja :D u mnie dzisiaj temp taka sama jak wczoraj.

No i jeszcze a propos: biorę Pregnę na zmianę z MamaDHA.
Miesiąc temu oznaczałam kwas foliowy i wynik był w normie, a nawet przy górnej granicy.
A to czytałam, taka ciekawostka, że jak są problemy z wchłanianiem tej syntetycznej wersji to poziom kwasu foliowego we krwi też wychodzi wysoki albo bardzo wysoki. :D

reklama
A to czytałam, taka ciekawostka, że jak są problemy z wchłanianiem tej syntetycznej wersji to poziom kwasu foliowego we krwi też wychodzi wysoki albo bardzo wysoki. :D

Na tym polega problem z mutacjami mthfr i u mnie wysoki poziom kwasu foliowego był pierwszym objawem skłaniającym mnie do dalszej diagnostyki

Do góry