reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Chciałam się was doradzić, w tym miesiącu zaczęłam robić testy owulacyjne, bo w zeszłym miesiącu dostaliśmy zielone światło po dobrych wynikach i wtedy oczywiście okazało się wraz z @, ze inozytol skrócił mi cykl o 3 dni i owulacja była wcześniej. Niestety tamten cykl straciliśmy, a w tym cyklu chłop wraca dopiero 14 dc. Czy te wartości na owulakach nie są za wysokie jak na to ze niby planowa owulacja ma być w 16 dc?

Edit: dodam tylko, że w 25 dc mam iść do gina oznaczyć progesteron, bo przy ostatniej CB mocno mi spadł.

Załączniki

• EC80569A-E4A3-4429-ACED-8D6E45EB0BB8.jpeg
    EC80569A-E4A3-4429-ACED-8D6E45EB0BB8.jpeg
    97,1 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Zgodzę się i się nie zgodzę.
Przed dodatkową suplementacją selenu po pierwsze warto go oznaczyć.
Oczywiście w naszej strefie klimatycznej jesteśmy narażeni na niedobór.

Po swoim poronieniu oznaczyłam jego wartość. No i konsultowałam ten temat z moją endo, bo cierpię na Hashimoto.
Powiedziała, że jeśli ktoś chce suplementować selen, to po przede wszystkim nie codziennie, tylko co 3-4 dni lub jeść 5-6 orzechów brazylijskich codziennie- one są bogate w selen.
Dawka 200 mg to spora ilość i można przedobrzyć.

Przy problemach z tarczycą ważna jest suplementacja cynku, jodu oraz witaminy D3.
Suplementujesz jod przy Hashimoto?

Na tym polega problem z mutacjami mthfr i u mnie wysoki poziom kwasu foliowego był pierwszym objawem skłaniającym mnie do dalszej diagnostyki
A kojarzysz może skąd może się brać nadmiar kwasu foliowego we krwi przy przyjmowaniu od dłuższego czasu tylko folianu?
Parę miesięcy temu miałam wynik >25,9, gdzie w normach max był 25,9.

@black_angel przepraszam, że pytam, ale od dawna prowadzisz obserwację temperatury? Miałaś tak już kiedyś? Przed @ temperatura powinna spadać, Tobie nie spadła poniżej tej z dnia owu, więc .. Nie chcę pisać, że może za wcześnie na test, ale ta temperatura chyba coś znaczy 🙂
U mnie dziś 3dpo i temperatura wzrosła do 36.96. Nie nakręcam się, bo w necie piszą, że 2-3dpo temperatura jest najwyzsza przez to, że progesteron osiąga najwyższy poziom. Także... dalej obserwuję 😉

@Emka24@ No moim zdaniem owu będzie szybciej niż w 16dc. U mnie też owu miała być dopiero jutro, czyli w 15dc, ale robiłam testy i wyszło, że owu była w 11-12dc. Także.... myślę, że pik będziesz miała jutro, ewentualnie w poniedziałek...

@black_angel przepraszam, że pytam, ale od dawna prowadzisz obserwację temperatury? Miałaś tak już kiedyś? Przed @ temperatura powinna spadać, Tobie nie spadła poniżej tej z dnia owu, więc .. Nie chcę pisać, że może za wcześnie na test, ale ta temperatura chyba coś znaczy 🙂
U mnie dziś 3dpo i temperatura wzrosła do 36.96. Nie nakręcam się, bo w necie piszą, że 2-3dpo temperatura jest najwyzsza przez to, że progesteron osiąga najwyższy poziom. Także... dalej obserwuję 😉

@Emka24@ No moim zdaniem owu będzie szybciej niż w 16dc. U mnie też owu miała być dopiero jutro, czyli w 15dc, ale robiłam testy i wyszło, że owu była w 11-12dc. Także.... myślę, że pik będziesz miała jutro, ewentualnie w poniedziałek...
Aż tak szybko by była owu? Byłam w środę na usg u gina i powiedział, ze po usg właśnie obstawia 16 dc. Ale te testy….. Może ja je złe robię? 😱

reklama
Do góry