reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Dziewczyny jestem dziś w 5dpo, a proga najlepiej badań 7dpo czy jak? bo chyba się skuszę sprawdzić czy coś się zadziało w tym cyklu i czy pozytywny test owulacyjny nie był ściema:)

reklama
Cykle od 9 dp 42dc. Amh 1.78, ostatnim czasem tsh 2,163 wcześniej ponad 3(nic nie biorę na zbicie) , anty tpo, antyTg, t4, w 21dc progesteron <0.1 i endometrium 4.5 i brak pęcherzyków dominujących, w 29dc(11 listopada) pojawiła się owulacja patrząc po temp. Zrobiłam progesteron 17.11 i był 14.27

Edit; usg praktycznie co miesiąc jakieś pecherzyki były, ale nie było owulacji 🤷‍♀️.
Domyślam się, ze lekarz będzie chciał wdrożyć stymulacje. Niski stosunek lh/fsh to fakt, ale tez cienkie endometrium spowodowane niskim poziomem estrogenów. Do powtórki na pewno estradiol w następnym cyklu w 2dc i w momencie, kiedy wyłapujesz owulacje i 7dpo progesteron. Tylko bez zmartwien, bo to akurat do ogarnięcia przez lekarza ;)

My z Mamą mamy brca1 po jej Tacie.
Mama po raku, ja po profilaktycznej mastektomii.
Badajcie się dziewczyny:)
Zachęcam też do zrobienia badań genetycznych.
Ja mam nadzieję, że uda mi się zajść w rok- dwa i usuwam „dół”…
Dziękuję, ze się z nami tym podzielilas. Jestem pewna, ze to pomoże wielu kobietom, żeby się badać i dodatkowo robić testy genetyczne, kiedy mamy zachorowanie w rodzinie 😘😘

My z Mamą mamy brca1 po jej Tacie.
Mama po raku, ja po profilaktycznej mastektomii.
Badajcie się dziewczyny:)
Zachęcam też do zrobienia badań genetycznych.
Ja mam nadzieję, że uda mi się zajść w rok- dwa i usuwam „dół”…
O kurcze .. a te badania żeby stwierdzić czy ma się ten brca1 są płatne czy można w jakiś sposób na NFZ?

Zniknęłam na kilka dni bo szczerze mówiąc musiałam się odciąć id wszystkiego . Wypłakała się , wyrzuciłam wściekłość i zbieram siły i pozytywna energię na nowy cykl starań . Ostatnie dni były dla mnie ciężkie bo dopadło mnie po raz kolejny rozczarowanie białym testem . Na fejsie widzę coraz więcej moich koleżanek w ciąży , do tego wszyscy mi ciagle mówią że fajnie jakby się postarała już o małego szkraba . W mojej głowie roi się żeby powiedzieć „ ***** staram się i **** „ . Jak sobie wy z tym radzicie ?

Zniknęłam na kilka dni bo szczerze mówiąc musiałam się odciąć id wszystkiego . Wypłakała się , wyrzuciłam wściekłość i zbieram siły i pozytywna energię na nowy cykl starań . Ostatnie dni były dla mnie ciężkie bo dopadło mnie po raz kolejny rozczarowanie białym testem . Na fejsie widzę coraz więcej moich koleżanek w ciąży , do tego wszyscy mi ciagle mówią że fajnie jakby się postarała już o małego szkraba . W mojej głowie roi się żeby powiedzieć „ ***** staram się i **** „ . Jak sobie wy z tym radzicie ?
Ja zazwyczaj odpowiadam ze nie chce mieć dzieci a jeśli ktoś jest kto wiem ze zrozumie to mówię ze nie jest to takie proste i tyle ,tak samo mam ze widzę dziewczyny które pozachodziły w ciąże i maja już swoje brzuszki ale trzeba tez pamiętać ze nie wiemy jak u nich było i ile one się starały,jeśli udało się od razu to super ale z tego co słyszę dookoła i widzę to nie jedna kobieta stara sie o dziecko latami,nie jestem najlepszym przykładem bo sama teraz mam ciężko bo czuje ze znowu się nie udało wręcz jestem pewna ale staram się nastawiać już w głowie tak żeby dać sobie rok i działać a nie jak do teraz nakręcać się w głowie ze w tym miesiącu muszę zajść,nie wiem jak długo sie starasz ale życzę ci powodzenia i dużo siły kochana 🥹🥰

I ja bym tak właśnie odpowiedziała😈.
Oczywiście bez koorv i chooyów.

Jestem na takim etapie, że odpowiadam zgodnie z prawdą.
Zazwyczaj temat cichnie po mojej odpowiedzi.

reklama
Domyślam się, ze lekarz będzie chciał wdrożyć stymulacje. Niski stosunek lh/fsh to fakt, ale tez cienkie endometrium spowodowane niskim poziomem estrogenów. Do powtórki na pewno estradiol w następnym cyklu w 2dc i w momencie, kiedy wyłapujesz owulacje i 7dpo progesteron. Tylko bez zmartwien, bo to akurat do ogarnięcia przez lekarza ;)
O stymulacji już właśnie mówił, bo nie było owu, aż do zeszłego cyklu, więc od 6mce, które chodziłam na usg miałam 1 owu, wcześniej tylko były jakieś pecherzyki i endo mówili, że dobre, ale do owu zawsze brakowało sporo, za chwilę pojawiał się okres 🤷‍♀️, no trochę tych usg zaliczyłam, kazali czekać, że organizm się rozkręci, od grudnia miałam iść na stymulację bez żadnych badań. Teraz była 1 owu, wymusiłam skierowanie na te badania od innego gin na teleporadzie.
Na szczęście zeszły cykl zaczęłam badać temp. I dzięki temu udało mi się wyłapać owu. Bo 3listopwrw lekarz skreślił, zresztą progesteron wtedy badałam i był <0.1 i właśnie wtedy endometeium 4.5 ale no przy braku owu nic nie kazał się martwić, później 11 listopada wyłapana owu i progesteron zbadany 17 i miał 14.27🤷‍♀️, więc cieszyłam się powrotem owu.

Do góry