reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Ja też nie staram się jakoś bardzo długo. 8 cykl. Ale po przeczytaniu całego wątku staraczkowego z 2022 roku już wiedziałam, że zajście w ciaze może nie być takie proste. Ale też że zdrowa para ma na to rok starań. Że tutaj jest tak wiele wsparcia i empatii. Że zawsze ktoś będzie kto Cię wesprze, doradzi jakie badania zrobić czy zinterpretuje wynik. Ale też, że każda z nas podchodzi inaczej do kwestii starań. Jedna bardziej emocjonalnie druga mniej. I że zdrowie psychiczne jest tak ważne jak zdrowie fizyczne. I jak sobie nie radzisz to warto skorzystać z pomocy 🙂
tak to jest fakt ze przez dłuższy czas czytania dziewczyn dużo można się nauczyć sama nadal dużo nie wiem i często nie mam pojęcia o czym piszecie między sobą ale już widzę ze dowiedziałam się rzeczy o których wcześniej nie miałam pojęcia a nie jestem tu długo,i mega jest wsparcie i z wiedzą jeśli czegoś się nie wie i z tym ze masz poczucie ze nie przechodzisz i nie czujesz się tak sama,bo nie tylko ty jedna na świecie zmagasz się z tym gównem

reklama
masz zupełnie inne normy niż u mnie w labie... Ja rozumiem tylko, że prolaktyna spoko. Stosunek lh do fsh nie jest 1:1, ale Zazuu pisała, że już się odchodzi od tego. Nie wiem co z estradiolem, bo mi gin w pt mówiła, że najlepiej, żeby był w wartościach referencyjnych, ale do 50 (jeszcze nie wiem, czy jej ufam). Wiesz jakiej grubosci masz endometrium?
Jeśli chodzi o endo bez owu miałam 4.5🤷‍♀️, w tym mce pierwsze owu, więc nie wiem jak przy owu to wygląda 🤷‍♀️

Dla mnie to czarna magia, doczytuje, myślałam, że więcej będę rozumieć z trefl 😂🙈
ja generalnie jestem przerażona swoim brakiem wiedzy w całym temacie plodnosci. Żałuję tych wszystkich godzin spędzonych na nauce biologii, bo nie nauczyłam się na nich niczego, co faktycznie mi się przydało. Więcej się nauczyłam przez niecały miesiąc na tym forum niż przez wszystkie te lata na biologii.

ja generalnie jestem przerażona swoim brakiem wiedzy w całym temacie plodnosci. Żałuję tych wszystkich godzin spędzonych na nauce biologii, bo nie nauczyłam się na nich niczego, co faktycznie mi się przydało. Więcej się nauczyłam przez niecały miesiąc na tym forum niż przez wszystkie te lata na biologii.
Zgadzam się z Tobą w 100% Mam takie same odczucia

Dokładnie tak.
Nie podoba mi się stosunek lh do fsh u mnie 🤷‍♀️

Co do nauki biologii - zgodzę się w całej rozciągłości. Nauczyłam się jedynie, jaki ewentualnie kolor oczu mogą mieć moje dzieci... ;-)
Aaaale dodam anegdotę z moich aktualnych doświadczeń.
Nie wiem, czy wspominałam, ale jestem belfrem we Francji. I już kiedyś to chyba opowiadałam.
W naszej sali kserokopiarkowej w gimnazjum znalazłam pewnego dnia pozostawione materiały z lekcji biologii. To była karta pracy dla ok. czternastolatków na temat.. procesu inseminacji! Były tam autentyczne zdjęcia z HSG, ćwiczenia dotyczyły wskazań do IUI, metody, itp.
Pewnie żaden z nastolatków nie pomyśli, że może go to pewnego dnia dotyczyć... ale początek edukacyjny jest.

reklama
Do góry