wiktoria708
Fanka BB :)
Dziewczyny jestem dziś w 5dpo, a proga najlepiej badań 7dpo czy jak? bo chyba się skuszę sprawdzić czy coś się zadziało w tym cyklu i czy pozytywny test owulacyjny nie był ściema
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tak, 7dpoDziewczyny jestem dziś w 5dpo, a proga najlepiej badań 7dpo czy jak? bo chyba się skuszę sprawdzić czy coś się zadziało w tym cyklu i czy pozytywny test owulacyjny nie był ściema
Domyślam się, ze lekarz będzie chciał wdrożyć stymulacje. Niski stosunek lh/fsh to fakt, ale tez cienkie endometrium spowodowane niskim poziomem estrogenów. Do powtórki na pewno estradiol w następnym cyklu w 2dc i w momencie, kiedy wyłapujesz owulacje i 7dpo progesteron. Tylko bez zmartwien, bo to akurat do ogarnięcia przez lekarzaCykle od 9 dp 42dc. Amh 1.78, ostatnim czasem tsh 2,163 wcześniej ponad 3(nic nie biorę na zbicie) , anty tpo, antyTg, t4, w 21dc progesteron <0.1 i endometrium 4.5 i brak pęcherzyków dominujących, w 29dc(11 listopada) pojawiła się owulacja patrząc po temp. Zrobiłam progesteron 17.11 i był 14.27
Edit; usg praktycznie co miesiąc jakieś pecherzyki były, ale nie było owulacji .
Dziękuję, ze się z nami tym podzielilas. Jestem pewna, ze to pomoże wielu kobietom, żeby się badać i dodatkowo robić testy genetyczne, kiedy mamy zachorowanie w rodzinieMy z Mamą mamy brca1 po jej Tacie.
Mama po raku, ja po profilaktycznej mastektomii.
Badajcie się dziewczyny
Zachęcam też do zrobienia badań genetycznych.
Ja mam nadzieję, że uda mi się zajść w rok- dwa i usuwam „dół”…
O kurcze .. a te badania żeby stwierdzić czy ma się ten brca1 są płatne czy można w jakiś sposób na NFZ?My z Mamą mamy brca1 po jej Tacie.
Mama po raku, ja po profilaktycznej mastektomii.
Badajcie się dziewczyny
Zachęcam też do zrobienia badań genetycznych.
Ja mam nadzieję, że uda mi się zajść w rok- dwa i usuwam „dół”…
Ja zazwyczaj odpowiadam ze nie chce mieć dzieci a jeśli ktoś jest kto wiem ze zrozumie to mówię ze nie jest to takie proste i tyle ,tak samo mam ze widzę dziewczyny które pozachodziły w ciąże i maja już swoje brzuszki ale trzeba tez pamiętać ze nie wiemy jak u nich było i ile one się starały,jeśli udało się od razu to super ale z tego co słyszę dookoła i widzę to nie jedna kobieta stara sie o dziecko latami,nie jestem najlepszym przykładem bo sama teraz mam ciężko bo czuje ze znowu się nie udało wręcz jestem pewna ale staram się nastawiać już w głowie tak żeby dać sobie rok i działać a nie jak do teraz nakręcać się w głowie ze w tym miesiącu muszę zajść,nie wiem jak długo sie starasz ale życzę ci powodzenia i dużo siły kochanaZniknęłam na kilka dni bo szczerze mówiąc musiałam się odciąć id wszystkiego . Wypłakała się , wyrzuciłam wściekłość i zbieram siły i pozytywna energię na nowy cykl starań . Ostatnie dni były dla mnie ciężkie bo dopadło mnie po raz kolejny rozczarowanie białym testem . Na fejsie widzę coraz więcej moich koleżanek w ciąży , do tego wszyscy mi ciagle mówią że fajnie jakby się postarała już o małego szkraba . W mojej głowie roi się żeby powiedzieć „ ***** staram się i **** „ . Jak sobie wy z tym radzicie ?
I ja bym tak właśnie odpowiedziała.Zniknęłam na kilka dni bo szczerze mówiąc musiałam się odciąć id wszystkiego . Wypłakała się , wyrzuciłam wściekłość i zbieram siły i pozytywna energię na nowy cykl starań . Ostatnie dni były dla mnie ciężkie bo dopadło mnie po raz kolejny rozczarowanie białym testem . Na fejsie widzę coraz więcej moich koleżanek w ciąży , do tego wszyscy mi ciagle mówią że fajnie jakby się postarała już o małego szkraba . W mojej głowie roi się żeby powiedzieć „ ***** staram się i **** „ . Jak sobie wy z tym radzicie ?
O stymulacji już właśnie mówił, bo nie było owu, aż do zeszłego cyklu, więc od 6mce, które chodziłam na usg miałam 1 owu, wcześniej tylko były jakieś pecherzyki i endo mówili, że dobre, ale do owu zawsze brakowało sporo, za chwilę pojawiał się okres , no trochę tych usg zaliczyłam, kazali czekać, że organizm się rozkręci, od grudnia miałam iść na stymulację bez żadnych badań. Teraz była 1 owu, wymusiłam skierowanie na te badania od innego gin na teleporadzie.Domyślam się, ze lekarz będzie chciał wdrożyć stymulacje. Niski stosunek lh/fsh to fakt, ale tez cienkie endometrium spowodowane niskim poziomem estrogenów. Do powtórki na pewno estradiol w następnym cyklu w 2dc i w momencie, kiedy wyłapujesz owulacje i 7dpo progesteron. Tylko bez zmartwien, bo to akurat do ogarnięcia przez lekarza