reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Przypomnij mi proszę, czy robiłaś jeszcze jakieś wyniki, jakie masz cykle? Ostatni pamietam, ze dość długi. Był monitoring albo usg jakiekolwiek?
Cykle od 9 dp 42dc. Amh 1.78, ostatnim czasem tsh 2,163 wcześniej ponad 3(nic nie biorę na zbicie) , anty tpo, antyTg, t4, w 21dc progesteron <0.1 i endometrium 4.5 i brak pęcherzyków dominujących, w 29dc(11 listopada) pojawiła się owulacja patrząc po temp. Zrobiłam progesteron 17.11 i był 14.27

Edit; usg praktycznie co miesiąc jakieś pecherzyki były, ale nie było owulacji 🤷‍♀️.

Cykle od 9 dp 42dc. Amh 1.78, ostatnim czasem tsh 2,163 wcześniej ponad 3(nic nie biorę na zbicie) , anty tpo, antyTg, t4, w 21dc progesteron <0.1 i endometrium 4.5 i brak pęcherzyków dominujących, w 29dc(11 listopada) pojawiła się owulacja patrząc po temp. Zrobiłam progesteron 17.11 i był 14.27

Edit; usg praktycznie co miesiąc jakieś pecherzyki były, ale nie było owulacji 🤷‍♀️.
a planujesz iść na USG jakoś niedługo?

(To pytanie bez podtekstu, nie sugeruje, że powinnaś czy coś, z czystej ciekawości pytam)

To ja zarzucę szybki apdejt od siebie - mimo Aromeku brak pęcherzyków wzrastających, więc poprosiłam o skierowanie na laparoskopię. Niech mi wszystko sprawdzi, naprawi, i będziemy próbować od nowa :) Termin pewnie na styczeń, jutro się umówię.

Mój pierwszy zabieg na NFZ odkąd opłacam składki 🥰 🥰 🥰

To ja zarzucę szybki apdejt od siebie - mimo Aromeku brak pęcherzyków wzrastających, więc poprosiłam o skierowanie na laparoskopię. Niech mi wszystko sprawdzi, naprawi, i będziemy próbować od nowa :) Termin pewnie na styczeń, jutro się umówię.

Nie wiem jaką dać reakcje 🧐

Ponownie niski stosunek lh do fsh, ale jedno i drugie jest w wartościach referencyjnych więc jeśli AMH jest git to bym nie specjalnie się przejmowała
Dziękuję, bo dziś mam kryzys,mega ciężki dzień, a jak zaczęłam to liczyć to za dobrze nie wyglądało 🤷‍♀️😪. Mam konsultacje i tak z wynikami, ale dopiero w czwartek 🙈

Oo dobrze wiedzieć bo ja mam rozmiar SS (same suty) i właśnie chciałam się zapisać na badanie to zapisze się na USG w takim razie :)
A ogólnie jak to jest z predyspozycją genetyczna? Jesli mama mojego taty miała raka piersi to u mnie wzrasta też ryzyko ? Czy to tylko po lini mamy się dziedziczy ?
My z Mamą mamy brca1 po jej Tacie.
Mama po raku, ja po profilaktycznej mastektomii.
Badajcie się dziewczyny:)
Zachęcam też do zrobienia badań genetycznych.
Ja mam nadzieję, że uda mi się zajść w rok- dwa i usuwam „dół”…

reklama

Jaka miałaś dawkę, ile dni brałaś? Próbowałaś innych „stymulantów” czy to był Twój pierwszy? Laparoskopia nie rozwiąże problemu braku pęcherzyka, trzeba znaleźć coś na co zareagujesz.

Do góry