reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
@Brownie1992 @Emka24@ usg powiedziało, że mam endometrium grubości 3,7mm. Wygląda na to, że owu była, ale co z tego, skoro to endometrium nie daje szansy na ciążę (ale cuda się zdarzaja). Wyglada na to, ze jajniki nie pracuja dobrze, mam zaburzona gospodarke hormonalna, a estradiol jej zdaniem jest bardzo duzo za duzy. Do tego mam na jednym jajniku coś za dużo pęcherzyków i wyglądają jej trochę na PCO.

Ale chyba zupełnie z przypadku trafiłam na spoko lekarkę i mamy już plan działania, więc dzisiaj się trochę posmuce, a jutro otrzepie rajstopki i pójdę dalej.
Plus jest taki, ze masz diagnozę i możesz cos działać:) A podała przyczyny czemu to endometrium tak slabo rośnie i co z tym można zrobić? Czy tylko na razie ta dieta ? No i właśnie to jest to o czym pisałyśmy ze w niektórych przypadkach czekanie rok na badania jest bezsensowna strata czasu

btw zobaczyłąm jakby śluz płodny i mówię zrobię owulaka, zobaczę co tam się dzieje. Zrobiłam, zostawiłam na pralce i poszłam. Wracam po 10 min owulaka nie ma. Gdzie? No kot już się zajął 😂
Haha😂😂😂 cóż zostawiłaś zabawkę 🤷‍♀️, moja jest fanką wszystkiego co okrągłe 😂😂. Dlatego dziwnym trafem wiecznie gumki do włosów tracę 😂😂🙈

Hej dziewczyny, ja ostatnio mam naprawdę lekko wywalone w kwestii myślenia o byciu w ciąży. Co nie oznacza, że odpuszczamy- wręcz przeciwnie. Obecnie się diagnozujemy, dlatego kwestia starań, a raczej wyniku tych starań powiedzmy poszła na dalszy plan.
Bardzo mi z tym dobrze pod względem psychicznym 😊.

Na wszelkich badaniach byłam w tym tygodniu trzy razy (łącznie z mężem).
W przyszłym tygodniu znowu na badania jadę.

Super sprawa z tym badaniem nasienia, bo w cenie jest też konsultacja z andrologiem- nie wiem czy to standard, czy nie🙂.

@LadyCaro , przypominam, że ja w tym miesiącu już nie testuję, bo według owu nie byłoby sensu.

@Karola3092 , jak u Ciebie sytuacja, hę🧐??
U mnie okres się rozkręca na całego, ale i tak się cieszę bo czuje się podle, strasznie, ale tak czułam się przed braniem anty i sobie w głowie roje, że owu wróciła, okropny okres wrócił więc najbliższe miesiące są moje na ⏸️😂.

A Ty kochana jak tam z badaniami, co już masz, a co zostało? ❤️

U mnie okres się rozkręca na całego, ale i tak się cieszę bo czuje się podle, strasznie, ale tak czułam się przed braniem anty i sobie w głowie roje, że owu wróciła, okropny okres wrócił więc najbliższe miesiące są moje na ⏸️😂.

A Ty kochana jak tam z badaniami, co już masz, a co zostało? ❤️
Ja dzis też mam jakieś dziwne bóle jak na okres 🤣🤣 Czuje ze z tego cyklu jak zwykle jedno wielkie 💩💩

ja ogólnie przez długi czas tez nie chciałam antykoncepcji brać bo tez mialam takie nastawienie ze po co w siebie tabletki pakować ale zaczęłam tylko ze względu na bóle menstruacyjne i trądzik który miałam straszny i pomogły bardzo bo cerę miałam bez pryszcza i bóle praktycznie minimalne,bez tabletek przeciw bólowych mogłam żyć w czasie miesiączki gdzie wcześniej to mdlałam z bólu praktycznie 😖
Witaj w klubie z tą bolesnością, ja wczoraj już takie bóle, że prawie wymiotowałam, dziś też mam ochotę trochę chodzić po ścianach 😂😂🙈

reklama
Do góry