reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
@Brownie1992 @Emka24@ usg powiedziało, że mam endometrium grubości 3,7mm. Wygląda na to, że owu była, ale co z tego, skoro to endometrium nie daje szansy na ciążę (ale cuda się zdarzaja). Wyglada na to, ze jajniki nie pracuja dobrze, mam zaburzona gospodarke hormonalna, a estradiol jej zdaniem jest bardzo duzo za duzy. Do tego mam na jednym jajniku coś za dużo pęcherzyków i wyglądają jej trochę na PCO.

Ale chyba zupełnie z przypadku trafiłam na spoko lekarkę i mamy już plan działania, więc dzisiaj się trochę posmuce, a jutro otrzepie rajstopki i pójdę dalej.

@Brownie1992 @Emka24@ usg powiedziało, że mam endometrium grubości 3,7mm. Wygląda na to, że owu była, ale co z tego, skoro to endometrium nie daje szansy na ciążę (ale cuda się zdarzaja). Wyglada na to, ze jajniki nie pracuja dobrze, mam zaburzona gospodarke hormonalna, a estradiol jej zdaniem jest bardzo duzo za duzy. Do tego mam na jednym jajniku coś za dużo pęcherzyków i wyglądają jej trochę na PCO.

Ale chyba zupełnie z przypadku trafiłam na spoko lekarkę i mamy już plan działania, więc dzisiaj się trochę posmuce, a jutro otrzepie rajstopki i pójdę dalej.

Zawsze to jakaś diagnoza.
Z miejsca, w którym jestem mogę Wam z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że najważniejsze to wiedzieć co nie działa. Z diagnozą zawsze wiadomo co robić

Zawsze to jakaś diagnoza.
Z miejsca, w którym jestem mogę Wam z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że najważniejsze to wiedzieć co nie działa. Z diagnozą zawsze wiadomo co robić
tak sobie powtarzam. Mam listę dalszych badań, w tym hormonów z nadnerczy, jak zrobię to mam przyjść. W międzyczasie mam działać dieta (poleciła poczytać akademie plodnosci) i generalnie stylem życia (np. kardio 3x w tygodniu). A po wynikach zdecydujemy co dalej, na razie wstępnie za dwa cykle zaproponowała concośtam, który generalnie jest stosowany przy stymulacji, ale na mój problem też powinien zadziałać, czyli nie mówi o 12 miesiącach prób przed robieniem czegokolwiek.

A ja mam dzisiaj dola. Pik 2 dni temu. Wczoraj kłucie w jajniku, ogólne odczucia jak przy owu. Seksu zero, jedynie raz przedwczoraj. Pokłóciłam się wczoraj z mężem, nie mam ochoty na żadne przytulanki. Czuje, ze jajo się marnuje 😢 dzisiaj jestem umówiona do gina, zobaczę czy moje przeczucia się sprawdza i jest już po pęknięciu.
Daj znać po wizycie ❤️, może nic straconego ✊✊

reklama
Do góry