reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

tak to jest..na szczęście wszystko wychodzi jak narazie po myśli ale 2 tyg w samym stresie byłam bo szef ogłosił ze zwalnia 10% ludzi,starałam się nie stresować ale i tam lekkie nerwy były a dzisiaj był dzień ostateczny 😂 na szczęście nie przyszedł z wypowiedzeniem 👌
no to faktycznie, a takie rzeczy niestety też się odbijają na tym. Ja mam dużo na głowie, aczkolwiek z drugiej strony, ja mam zawsze coś😂. Ale już dziś 41dc i same dziwne rzeczy w tym cyklu 😂, więc może taki miesiąc 🤷‍♀️.

reklama
8 dni do okresu i już dzisiaj czuje jak piersi mnie bolą a bardziej sutki 🥲 w tamtym cyklu tak nie miałam ale bardzo dobrze znam ten ból..zazwyczaj po nim wiem ze już nie długo okres 🙁 raczej z tego cyklu znowu będzie gó***

Ten ból nie znaczy nic. Ja na przykład dosłownie NIGDY nie złamałam nogi w drugiej fazie cyklu 😂

no to faktycznie, a takie rzeczy niestety też się odbijają na tym. Ja mam dużo na głowie, aczkolwiek z drugiej strony, ja mam zawsze coś😂. Ale już dziś 41dc i same dziwne rzeczy w tym cyklu 😂, więc może taki miesiąc 🤷‍♀️.
ja tamtego cyklu byłam pod wrażeniem co się działo z moim ciałem .. tak jakbym uczyła się ciała od nowa,tak długo brałam antykoncepcję ze zapomniałam o wszystkich bólach towarzyszących przed okresem.. jajniki to ciągnęły mnie codziennie od czasu owulacji po sam okres,mój humor to jakaś komedia od płaczu po śmiech a na twarzy to już nie wspomnę..ciężko nawet opisać co się działo,podczas brania anty jedyne co to piersi lekko bolały i tyle żadnych boli okresowych żadnego płaczu a jajnik to poczułam jedynie pare razy i to w dzień owulacji.. ten cykl jest znowu inny wydaje mi sie lepszy bo nie daje aż tak popalić jak tamten.. gdybym nie chciała być w ciazy jeszcze to już bym leciała do apteki po tabletki anty bo moje samopoczucie i wszystko inne było nie do porównania z tym co jest teraz 😆

Ten ból nie znaczy nic. Ja na przykład dosłownie NIGDY nie złamałam nogi w drugiej fazie cyklu 😂
No u mnie ten ból piersi zawsze oznaczał okres,jak zaczynały mnie piersi bolec wiedziałam ze za pare dni muszę zrobić przerwę z tabletkami bo miesiączka będzie.. i nawet jak nie wiedziałam ile tabletek dokładnie mam do końca to wiele razy się zgadzało ze zostało 5 albo 4 😝

ja tamtego cyklu byłam pod wrażeniem co się działo z moim ciałem .. tak jakbym uczyła się ciała od nowa,tak długo brałam antykoncepcję ze zapomniałam o wszystkich bólach towarzyszących przed okresem.. jajniki to ciągnęły mnie codziennie od czasu owulacji po sam okres,mój humor to jakaś komedia od płaczu po śmiech a na twarzy to już nie wspomnę..ciężko nawet opisać co się działo,podczas brania anty jedyne co to piersi lekko bolały i tyle żadnych boli okresowych żadnego płaczu a jajnik to poczułam jedynie pare razy i to w dzień owulacji.. ten cykl jest znowu inny wydaje mi sie lepszy bo nie daje aż tak popalić jak tamten.. gdybym nie chciała być w ciazy jeszcze to już bym leciała do apteki po tabletki anty bo moje samopoczucie i wszystko inne było nie do porównania z tym co jest teraz 😆
ale nie mogłaś czuć owulacji na tabletkach, bo na anty nie ma owulacji ;>

Ale rozumiem o co Ci chodzi, też po latach anty odkrywam moje ciało na nowo, a pryszcze odkrywają mnie ;(

a ile czasu brałaś i ile jesteś po odstawieniu?

No u mnie ten ból piersi zawsze oznaczał okres,jak zaczynały mnie piersi bolec wiedziałam ze za pare dni muszę zrobić przerwę z tabletkami bo miesiączka będzie.. i nawet jak nie wiedziałam ile tabletek dokładnie mam do końca to wiele razy się zgadzało ze zostało 5 albo 4 😝

Tyle że czas przed odstawienie tabletek nie ma nic wspólnego z czasem przed okresem. Zatem bólu nic nie łączy

ale nie mogłaś czuć owulacji na tabletkach, bo na anty nie ma owulacji ;>

Ale rozumiem o co Ci chodzi, też po latach anty odkrywam moje ciało na nowo, a pryszcze odkrywają mnie ;(
pewnie to nie był jajnik a jelita które mam chore wszystko się jakoś łączy albo przez tabletki anty jakiś skutek uboczny..nigdy w te tematy się nie zagłębiałam w sumie moja wiedza była taka ze biorę anty to nie zajdę,przestane brać anty to zajdę.. tak to jest wiele się człowiek uczy po latach a juz ogólnie dużo się uczy kiedy chce się zajść a nie idzie

reklama
Do góry