reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

tak to jest..na szczęście wszystko wychodzi jak narazie po myśli ale 2 tyg w samym stresie byłam bo szef ogłosił ze zwalnia 10% ludzi,starałam się nie stresować ale i tam lekkie nerwy były a dzisiaj był dzień ostateczny 😂 na szczęście nie przyszedł z wypowiedzeniem 👌
no to faktycznie, a takie rzeczy niestety też się odbijają na tym. Ja mam dużo na głowie, aczkolwiek z drugiej strony, ja mam zawsze coś😂. Ale już dziś 41dc i same dziwne rzeczy w tym cyklu 😂, więc może taki miesiąc 🤷‍♀️.

reklama
8 dni do okresu i już dzisiaj czuje jak piersi mnie bolą a bardziej sutki 🥲 w tamtym cyklu tak nie miałam ale bardzo dobrze znam ten ból..zazwyczaj po nim wiem ze już nie długo okres 🙁 raczej z tego cyklu znowu będzie gó***

Ten ból nie znaczy nic. Ja na przykład dosłownie NIGDY nie złamałam nogi w drugiej fazie cyklu 😂

no to faktycznie, a takie rzeczy niestety też się odbijają na tym. Ja mam dużo na głowie, aczkolwiek z drugiej strony, ja mam zawsze coś😂. Ale już dziś 41dc i same dziwne rzeczy w tym cyklu 😂, więc może taki miesiąc 🤷‍♀️.
ja tamtego cyklu byłam pod wrażeniem co się działo z moim ciałem .. tak jakbym uczyła się ciała od nowa,tak długo brałam antykoncepcję ze zapomniałam o wszystkich bólach towarzyszących przed okresem.. jajniki to ciągnęły mnie codziennie od czasu owulacji po sam okres,mój humor to jakaś komedia od płaczu po śmiech a na twarzy to już nie wspomnę..ciężko nawet opisać co się działo,podczas brania anty jedyne co to piersi lekko bolały i tyle żadnych boli okresowych żadnego płaczu a jajnik to poczułam jedynie pare razy i to w dzień owulacji.. ten cykl jest znowu inny wydaje mi sie lepszy bo nie daje aż tak popalić jak tamten.. gdybym nie chciała być w ciazy jeszcze to już bym leciała do apteki po tabletki anty bo moje samopoczucie i wszystko inne było nie do porównania z tym co jest teraz 😆

Ten ból nie znaczy nic. Ja na przykład dosłownie NIGDY nie złamałam nogi w drugiej fazie cyklu 😂
No u mnie ten ból piersi zawsze oznaczał okres,jak zaczynały mnie piersi bolec wiedziałam ze za pare dni muszę zrobić przerwę z tabletkami bo miesiączka będzie.. i nawet jak nie wiedziałam ile tabletek dokładnie mam do końca to wiele razy się zgadzało ze zostało 5 albo 4 😝

ja tamtego cyklu byłam pod wrażeniem co się działo z moim ciałem .. tak jakbym uczyła się ciała od nowa,tak długo brałam antykoncepcję ze zapomniałam o wszystkich bólach towarzyszących przed okresem.. jajniki to ciągnęły mnie codziennie od czasu owulacji po sam okres,mój humor to jakaś komedia od płaczu po śmiech a na twarzy to już nie wspomnę..ciężko nawet opisać co się działo,podczas brania anty jedyne co to piersi lekko bolały i tyle żadnych boli okresowych żadnego płaczu a jajnik to poczułam jedynie pare razy i to w dzień owulacji.. ten cykl jest znowu inny wydaje mi sie lepszy bo nie daje aż tak popalić jak tamten.. gdybym nie chciała być w ciazy jeszcze to już bym leciała do apteki po tabletki anty bo moje samopoczucie i wszystko inne było nie do porównania z tym co jest teraz 😆
ale nie mogłaś czuć owulacji na tabletkach, bo na anty nie ma owulacji ;>

Ale rozumiem o co Ci chodzi, też po latach anty odkrywam moje ciało na nowo, a pryszcze odkrywają mnie ;(

a ile czasu brałaś i ile jesteś po odstawieniu?

No u mnie ten ból piersi zawsze oznaczał okres,jak zaczynały mnie piersi bolec wiedziałam ze za pare dni muszę zrobić przerwę z tabletkami bo miesiączka będzie.. i nawet jak nie wiedziałam ile tabletek dokładnie mam do końca to wiele razy się zgadzało ze zostało 5 albo 4 😝

Tyle że czas przed odstawienie tabletek nie ma nic wspólnego z czasem przed okresem. Zatem bólu nic nie łączy

ale nie mogłaś czuć owulacji na tabletkach, bo na anty nie ma owulacji ;>

Ale rozumiem o co Ci chodzi, też po latach anty odkrywam moje ciało na nowo, a pryszcze odkrywają mnie ;(
pewnie to nie był jajnik a jelita które mam chore wszystko się jakoś łączy albo przez tabletki anty jakiś skutek uboczny..nigdy w te tematy się nie zagłębiałam w sumie moja wiedza była taka ze biorę anty to nie zajdę,przestane brać anty to zajdę.. tak to jest wiele się człowiek uczy po latach a juz ogólnie dużo się uczy kiedy chce się zajść a nie idzie

reklama
Do góry