reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

No nie w
No nie wierzę Pink takie jaja odj...bał?😱😱😱

Przy okazji mam pytanie , robicie proga 7 dni po owu , zeby potwierdzić owu, wszędzie czytam, ze najwcześniej ciążę potwierdzić mozna z krwi 7 dni po owulacji - chyba zadna z nas jeszcze tak wcześnie nie wykonała tego badania ???🤔 Czemu?
planuje zrobić proga w przyszłą środę, ale bety nie. Nie wiem w sumie kiedy najwcześniej można robić betę, ale przecież zagnieżdżenie może trwać nawet do 12dpo (wiem że najlepiej max 9dpo) i dopiero wtedy hcg zaczyna być wytwarzane. Więc wydaje mi się, że zrobienie bety w 7dpo nie jest zbyt wiarygodne, bo po prostu może jeszcze nie wyjść. To jak sikanie na test w 8dpo, z reguły nie ma za bardzo sensu :) (ale i tak to robimy, wiadomo 😅)

reklama
No nie w
No nie wierzę Pink takie jaja odj...bał?😱😱😱

Przy okazji mam pytanie , robicie proga 7 dni po owu , zeby potwierdzić owu, wszędzie czytam, ze najwcześniej ciążę potwierdzić mozna z krwi 7 dni po owulacji - chyba zadna z nas jeszcze tak wcześnie nie wykonała tego badania ???🤔 Czemu?
Ja robiłam ale tylko poto żeby potwierdzić czy była owu i miałam skierowanie więc nie płaciłam. Tak to nie widzę sensu biegać co miesiąc na proga i za niego płacić. Już te parę dni do testu dam radę wytrzymać 🤣 Biegając co chwilę na proga chyba bym wpadła w jakąś psychozę

A to widzisz ominęłam chyba, a to masz przy okresie czy przy owulacji?
Pytalam o bole okoloowulacyjne :) Czy występują i czy się pokrywają z pikiem. U mnie tuz przed pikiem dzień lekkiego bólu jajnika, a potem mam jeden dzień mocnego naparzania jakby chciał jajnik wystrzelić. Do tego mega wzdęty brzuch. No i w sumie nie pisałam tego wczoraj ale tez zaobserwowałam problemy z 💩 Przed owu mam zaparcie 🤣

8 dni do okresu i już dzisiaj czuje jak piersi mnie bolą a bardziej sutki 🥲 w tamtym cyklu tak nie miałam ale bardzo dobrze znam ten ból..zazwyczaj po nim wiem ze już nie długo okres 🙁 raczej z tego cyklu znowu będzie gó***
mnie cycki bolą od piku, ale tak specyficznie okresowo. Jak byłam w ciązy w czerwcu to bolały inaczej, były większe nabrzmałe.
Trzymam się jeszcze nadziei, że może dopiero zagnieżdża się, dziś 7 dzień od piku.

reklama
nie wiem w tym miesiącu im bliżej okresu tym bardziej mój entuzjazm gaśnie,tak jak w tamtym doszukiwałam sie objawów ciazy tak w tym wypatruje objawów okresu,stresujący miesiąc dużo stresu w pracy i prywatnie 😖
bo jak wszyztsko się nałoży to tak jest, ja też mam bardzo ciężki okres, już czekam, aż przyjdzie🩸 i nowy cykl zacznę a tu się ciągnie 😂

Do góry