reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Muszę bo się uduszę🤪😂🤣🤷‍♀
Wczoraj wysikałam ostatniego pinka, i ponieważ zamowiłam jeszcze dwa, ale sprzedawca w kulki sobie ze mną leci, wczoraj kupiłam cokolwiek, z tego co się orientuje 2 najgorsze z możliwych 😂🤣
Z rana zrobilam facelle od początku widziałam cień, ale juz tyle o nich czytałam, ze po 3 h mówię oki nasikam drugi inny niestety horienmedical, na nim też widziałam cień, ale do uchwycenia tylko wzrokiem. No i teraz rozum mowi:
Najgorsze testy, odradzane przez większość a temperatura dzis troszkę spadła - wszystko jasne, a w sercu nadziejka minimini się tli.😕🥴🙄

Na tym z Rossmanna widzę coś.
Mam nadzieję, że to prawdziwa krecha 💪🤞🤰 a nie jakiś oszukaniec

reklama
Mam wrażenie, że nie czytasz wszystkiego. Ja pisze tylko o tym, że owulacja nie mogła być 17 dni temu bo najpóźniej dzis sprawa byłaby w 100% jasna. Nigdzie nie podważam faktu opóźnienia owulacji wręcz pewne jest, że tak się właśnie stało.
Natomiast bzdurą jest, że testy wychodzą tydzień po dacie miesiączki. Tak powie ktoś kto nie wie, że owulacja się przesunęła i co za tym idzie miesiączka też co równa się z brakiem umiejętności/narzędzi do prawidłowego wyliczenia daty miesiączki.
Ja dla przykładu ma cykle 32/35 dni. Pozytywny test wyszedł mi w 46 dniu cyklu. Czy to znaczy, że wyszedł mi 12/14 dni po dacie miesiączki? No jakby nie... Po prostu wiem, że miałam owulacje w 35 dni cyklu więc ten jeden razy moja data miesiączki wypadała na 47 dc i mimo, że ktoś kto nie ma pojęcia kiedy owuluje napisałby, że miał pozytywny test dopiero po 2 tygodniach spóźnienia miesiączki to ja wiem, że miałam pozytywny test dzień przed jej terminem 💁‍♀️
a wiesz czemu miałaś taka późna owulacje wtedy ?

Mam wrażenie, że nie czytasz wszystkiego. Ja pisze tylko o tym, że owulacja nie mogła być 17 dni temu bo najpóźniej dzis sprawa byłaby w 100% jasna. Nigdzie nie podważam faktu opóźnienia owulacji wręcz pewne jest, że tak się właśnie stało.
Natomiast bzdurą jest, że testy wychodzą tydzień po dacie miesiączki. Tak powie ktoś kto nie wie, że owulacja się przesunęła i co za tym idzie miesiączka też co równa się z brakiem umiejętności/narzędzi do prawidłowego wyliczenia daty miesiączki.
Ja dla przykładu ma cykle 32/35 dni. Pozytywny test wyszedł mi w 46 dniu cyklu. Czy to znaczy, że wyszedł mi 12/14 dni po dacie miesiączki? No jakby nie... Po prostu wiem, że miałam owulacje w 35 dni cyklu więc ten jeden razy moja data miesiączki wypadała na 47 dc i mimo, że ktoś kto nie ma pojęcia kiedy owuluje napisałby, że miał pozytywny test dopiero po 2 tygodniach spóźnienia miesiączki to ja wiem, że miałam pozytywny test dzień przed jej terminem 💁‍♀️
Wyobraziłam sobie ulotki dołączone do testow próbujące opisać powyższe 🤣🤣🤣
Wtedy do by były problemy z interpretacja.
Dlatego dla dobra ogolu na każdym teście jest "w dniu spodziewanej miesiaczki". Po mniejszej linii oporu ;)

Wyobraziłam sobie ulotki dołączone do testow próbujące opisać powyższe 🤣🤣🤣
Wtedy do by były problemy z interpretacja.
Dlatego dla dobra ogolu na każdym teście jest "w dniu spodziewanej miesiaczki". Po mniejszej linii oporu ;)

W dniu spodziewanej miesiączki byłam wtedy 3 dni przed owulacją 😂
Wiecie na allegro piszą, że test wykrywa ciążę 2 dni po stosunku 💁‍♀️
Wszystko można napisać, nie we wszystko należy wierzyć

Ooo, mocne otwarcie, @Ewi12 !!! Jak się czujesz?

Dobrze zrozumiałam lekarza, że proga pod kątem owulacji mam oznaczyć po 8 dniach od owu, nie od wizyty?
troche jak na okre się czuje, kręci mnie brzuch, a jak szybko wstanę, przeciągnę się itp to mnie tak ciągnie podbrzusze i zginam się cała w pół. Wczoraj miałam jednorazowe plamienie- taki śluz z czerwona nitka… u mnie nigdy nie zwiastuje to nic dobrego wiec czekam na jutrzejsza betę i progesteron. Trzymajcie kciuki 💚
Jutro mam planowy termin okresu wiec tez ciekawa jestem co się wydarzy…

Mam do was pytanie,używam tej aplikacji flo,jutro chce iść na krew zobaczyć czy mogę być w ciazy i tak mam wizytę wiec hcg chce zrobić przy okazji,czy lekarz już by miał możliwość zobaczenia czy coś wyszło czy nie ?
Moim zdaniem za szybko, żeby ginekolog coś zobaczył na usg. :)
Wczoraj wysikałam ostatniego pinka, i ponieważ zamowiłam jeszcze dwa, ale sprzedawca w kulki sobie ze mną leci, wczoraj kupiłam cokolwiek, z tego co się orientuje 2 najgorsze z możliwych 😂🤣
Z rana zrobilam facelle od początku widziałam cień, ale juz tyle o nich czytałam, ze po 3 h mówię oki nasikam drugi inny niestety horienmedical, na nim też widziałam cień, ale do uchwycenia tylko wzrokiem. No i teraz rozum mowi:
Najgorsze testy, odradzane przez większość a temperatura dzis troszkę spadła - wszystko jasne, a w sercu nadziejka minimini się tli.😕🥴🙄
O kurcze!!! Dziewczyno, idź do rossmana po pinka! Czekam z zaciśniętymi kciukami ❤

reklama
Na tym niebieskim (nie mam pojecia, której firmy on jest) widzę ładny cień 😍😍😍 zrób jeszcze wieczorem lub leć na betę!

Do góry