reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Nie chce odbierać nadziei, ale 17 dni po owulacji to już za późno na najpóźniejsze możliwe zagnieżdżenie i raczej nie było owulacji w tym terminie. No chyba, że dziś przyjdzie okres, a Ty masz 16 dniową fazę lutealna.
Tak na dobrą sprawę bez monitoringu nie jesteśmy ze stuprocentową pewnością określić terminu owulacji.

Zresztą, wszędzie, gdzie czytam, to żeby testowanie miało sens, trzeba je robić dobrych kilka dni po miesiączce. Nawet tydzień.

Hej!
Podczytuję, więc się przywitam. Mam dwoje dzieci, ale już trochę czasu minęło od kiedy rodziłam ostatnie i zachciało mi się trzeciego, choć w zasadzie zawsze plan był na 3 tylko to trzecie wciąż odkładane bo trzeba mieszkanie kupić, bo wyjdziemy z pieluch, bo samochód zmienić, ect. i tak się zeszło.... ale teraz męża przekonałam, ale ze względu na wiek to podpowiedzcie mi jakie badania muszę zrobić i co najlepiej łykać, bo ja jestem jak pierworódka - wszystko się zmieniło:) Obie ciąże poprzednie to poszło naturalnie, ja generalnie nigdy w życiu tabsów nie brałam, więc cykl swój znam bardzo dobrze, ale teraz bliżej mi w kierunku 40 wiec i więcej może to zająć i wolałabym się przygotować jakoś bardziej...

Tak na dobrą sprawę bez monitoringu nie jesteśmy ze stuprocentową pewnością określić terminu owulacji.

Zresztą, wszędzie, gdzie czytam, to żeby testowanie miało sens, trzeba je robić dobrych kilka dni po miesiączce. Nawet tydzień.

Nie będę się produkować, ale każdy kto pisze ze test trzeba zrobić tydzień po miesiączce po prostu nie umie wyliczyć sobie daty miesiączki 💁‍♀️
Jak nie wiesz kiedy była owu to i nie wiesz kiedy zrobić test,logiczne.
Ale gdyby była 17 dni temu to już byłby alno okres albo ciąża. 17 dni po owulacji to niektórzy już mają widoczny pęcherzyk w macicy 😁

Mam do was pytanie,używam tej aplikacji flo,jutro chce iść na krew zobaczyć czy mogę być w ciazy i tak mam wizytę wiec hcg chce zrobić przy okazji,czy lekarz już by miał możliwość zobaczenia czy coś wyszło czy nie ?

Załączniki

• IMG_9856.jpeg
    IMG_9856.jpeg
    41,6 KB · Wyświetleń: 65
Nie będę się produkować, ale każdy kto pisze ze test trzeba zrobić tydzień po miesiączce po prostu nie umie wyliczyć sobie daty miesiączki 💁‍♀️
Jak nie wiesz kiedy była owu to i nie wiesz kiedy zrobić test,logiczne.
Ale gdyby była 17 dni temu to już byłby alno okres albo ciąża. 17 dni po owulacji to niektórzy już mają widoczny pęcherzyk w macicy 😁
@Zazuu , z całym szacunkiem, ale zawsze jest pisane, że bez monitoringu nie jest się w stanie określić DOKŁADNEGO terminu owulacji.
I nie imputuj mi, że nie jestem w stanie wyliczyć daty miesiączki, bo:
A) miała przyjść 31.10. lub 1.11.,
B) mogło być przesunięcie- 25.10. progesteron wyniósł 7,54- trochę mało, jak na 7-8 dpo, więc mogła być ze dwa dni później.

Nawet Ty to pisałaś- myślę o monitoringu.
A że 16.10. wyszedł ciemny test LH, o niczym nie świadczy, bo dobrze wiemy, że testy owu nie dają stuprocentowej pewności.

Muszę bo się uduszę🤪😂🤣🤷‍♀
Wczoraj wysikałam ostatniego pinka, i ponieważ zamowiłam jeszcze dwa, ale sprzedawca w kulki sobie ze mną leci, wczoraj kupiłam cokolwiek, z tego co się orientuje 2 najgorsze z możliwych 😂🤣
Z rana zrobilam facelle od początku widziałam cień, ale juz tyle o nich czytałam, ze po 3 h mówię oki nasikam drugi inny niestety horienmedical, na nim też widziałam cień, ale do uchwycenia tylko wzrokiem. No i teraz rozum mowi:
Najgorsze testy, odradzane przez większość a temperatura dzis troszkę spadła - wszystko jasne, a w sercu nadziejka minimini się tli.😕🥴🙄

Załączniki

• 20221103_094109.jpg
    20221103_094109.jpg
    401,7 KB · Wyświetleń: 152
  • 20221103_090759.jpg
    20221103_090759.jpg
    467,3 KB · Wyświetleń: 155
na f
Muszę bo się uduszę🤪😂🤣🤷‍♀
Wczoraj wysikałam ostatniego pinka, i ponieważ zamowiłam jeszcze dwa, ale sprzedawca w kulki sobie ze mną leci, wczoraj kupiłam cokolwiek, z tego co się orientuje 2 najgorsze z możliwych 😂🤣
Z rana zrobilam facelle od początku widziałam cień, ale juz tyle o nich czytałam, ze po 3 h mówię oki nasikam drugi inny niestety horienmedical, na nim też widziałam cień, ale do uchwycenia tylko wzrokiem. No i teraz rozum mowi:
Najgorsze testy, odradzane przez większość a temperatura dzis troszkę spadła - wszystko jasne, a w sercu nadziejka minimini się tli.😕🥴🙄
na facelle widzę cień 😁

reklama
@Zazuu , z całym szacunkiem, ale zawsze jest pisane, że bez monitoringu nie jest się w stanie określić DOKŁADNEGO terminu owulacji.
I nie imputuj mi, że nie jestem w stanie wyliczyć daty miesiączki, bo:
A) miała przyjść 31.10. lub 1.11.,
B) mogło być przesunięcie- 25.10. progesteron wyniósł 7,54- trochę mało, jak na 7-8 dpo, więc mogła być ze dwa dni później.

Nawet Ty to pisałaś- myślę o monitoringu.
A że 16.10. wyszedł ciemny test LH, o niczym nie świadczy, bo dobrze wiemy, że testy owu nie dają stuprocentowej pewności.

Mam wrażenie, że nie czytasz wszystkiego. Ja pisze tylko o tym, że owulacja nie mogła być 17 dni temu bo najpóźniej dzis sprawa byłaby w 100% jasna. Nigdzie nie podważam faktu opóźnienia owulacji wręcz pewne jest, że tak się właśnie stało.
Natomiast bzdurą jest, że testy wychodzą tydzień po dacie miesiączki. Tak powie ktoś kto nie wie, że owulacja się przesunęła i co za tym idzie miesiączka też co równa się z brakiem umiejętności/narzędzi do prawidłowego wyliczenia daty miesiączki.
Ja dla przykładu ma cykle 32/35 dni. Pozytywny test wyszedł mi w 46 dniu cyklu. Czy to znaczy, że wyszedł mi 12/14 dni po dacie miesiączki? No jakby nie... Po prostu wiem, że miałam owulacje w 35 dni cyklu więc ten jeden razy moja data miesiączki wypadała na 47 dc i mimo, że ktoś kto nie ma pojęcia kiedy owuluje napisałby, że miał pozytywny test dopiero po 2 tygodniach spóźnienia miesiączki to ja wiem, że miałam pozytywny test dzień przed jej terminem 💁‍♀️

Do góry