reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

@Ceonis Ja też jestem ciekawa!
@Karola3092 dlatego te monitoringi są fajne, bo wiadomo co i jak. A z tym endometrium co mowil? Bo faktycznie 4mm to malo, czytalam, ze optymalnie dla zagnieżdżenia to 7-8mm. Na to tez cos sie bierze?
Staram się nie przejmować czy nam wyszło, czy faktycznie była owu, czy trafiliśmy w okienko, czy dojdzie do zapłodnienia, czy się zagnieździ, czy sie utrzyma... no ale nie da się nie przejmować. Robiąc testy owu czułam ekscytacje, jak miałam spadek temperatury przed owu to juz było mi przykro, jak poczulam bol w podbrzuszu to znowu ekscytacja, że może faktycznie wszystko jest ok i te dwa poprzednie cykle byly po prostu zwariowane i dlatego sie nie udalo. To takie dziwne. Wczoraj po wszystkim tak leżeliśmy i patrzyliśmy na siebie, bo oboje tak chcemy tego dziecka...a nie wiemy czy kiedyś się uda, bo tego nie wie nikt...
Buuuu
Skoro nie miała owulacji to i endometrium będzie cienkie. Jakby była owulacja to endo byłoby grubsze. 😉

reklama
@Karola3092 dlatego te monitoringi są fajne, bo wiadomo co i jak. A z tym endometrium co mowil? Bo faktycznie 4mm to malo, czytalam, ze optymalnie dla zagnieżdżenia to 7-8mm. Na to tez cos sie bierze?
Staram się nie przejmować czy nam wyszło, czy faktycznie była owu, czy trafiliśmy w okienko, czy dojdzie do zapłodnienia, czy się zagnieździ, czy sie utrzyma... no ale nie da się nie przejmować. Robiąc testy owu czułam ekscytacje, jak miałam spadek temperatury przed owu to juz było mi przykro, jak poczulam bol w podbrzuszu to znowu ekscytacja, że może faktycznie wszystko jest ok i te dwa poprzednie cykle byly po prostu zwariowane i dlatego sie nie udalo. To takie dziwne. Wczoraj po wszystkim tak leżeliśmy i patrzyliśmy na siebie, bo oboje tak chcemy tego dziecka...a nie wiemy czy kiedyś się uda, bo tego nie wie nikt...
Buuuu
W sumie powiedział po za tym, że za cienkie na ten etap cyklu. W grudniu powiedział, że będziemy wiedzieć więcej i w którym kierunku iść.

Progesteron dziś zbadałam jeszcze i tarczycowe jakieś badania, więc zobaczę co tam wyjdzie. Trochę mi się smutno zrobiło, bo takie starania a nie starania na razie 🤷‍♀️. Muszę ochłonąć i czekać znów kolejny miesiąc

Progesteron dziś zbadałam jeszcze i tarczycowe jakieś badania, więc zobaczę co tam wyjdzie. Trochę mi się smutno zrobiło, bo takie starania a nie starania na razie 🤷‍♀️. Muszę ochłonąć i czekać znów kolejny miesiąc
Ja bym w sumie z takich prostych badań dołożyuła jeszcze do tego prolaktynę - za wysoka hamuje owulkę, wiec może gdzieś by był jakiś trop

Buuuu
no właśnie dlatego też stymulacja letrozolem jest lepsza, bo nie uposledza endo. Nawet chyba pomaga mu urosnąć. Ja przy pęcherzyku 14 mm miałam Endo 11 mm

reklama
Do góry