reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

No nie w
No nie wierzę Pink takie jaja odj...bał?😱😱😱

Przy okazji mam pytanie , robicie proga 7 dni po owu , zeby potwierdzić owu, wszędzie czytam, ze najwcześniej ciążę potwierdzić mozna z krwi 7 dni po owulacji - chyba zadna z nas jeszcze tak wcześnie nie wykonała tego badania ???🤔 Czemu?
planuje zrobić proga w przyszłą środę, ale bety nie. Nie wiem w sumie kiedy najwcześniej można robić betę, ale przecież zagnieżdżenie może trwać nawet do 12dpo (wiem że najlepiej max 9dpo) i dopiero wtedy hcg zaczyna być wytwarzane. Więc wydaje mi się, że zrobienie bety w 7dpo nie jest zbyt wiarygodne, bo po prostu może jeszcze nie wyjść. To jak sikanie na test w 8dpo, z reguły nie ma za bardzo sensu :) (ale i tak to robimy, wiadomo 😅)

reklama
No nie w
No nie wierzę Pink takie jaja odj...bał?😱😱😱

Przy okazji mam pytanie , robicie proga 7 dni po owu , zeby potwierdzić owu, wszędzie czytam, ze najwcześniej ciążę potwierdzić mozna z krwi 7 dni po owulacji - chyba zadna z nas jeszcze tak wcześnie nie wykonała tego badania ???🤔 Czemu?
Ja robiłam ale tylko poto żeby potwierdzić czy była owu i miałam skierowanie więc nie płaciłam. Tak to nie widzę sensu biegać co miesiąc na proga i za niego płacić. Już te parę dni do testu dam radę wytrzymać 🤣 Biegając co chwilę na proga chyba bym wpadła w jakąś psychozę

A to widzisz ominęłam chyba, a to masz przy okresie czy przy owulacji?
Pytalam o bole okoloowulacyjne :) Czy występują i czy się pokrywają z pikiem. U mnie tuz przed pikiem dzień lekkiego bólu jajnika, a potem mam jeden dzień mocnego naparzania jakby chciał jajnik wystrzelić. Do tego mega wzdęty brzuch. No i w sumie nie pisałam tego wczoraj ale tez zaobserwowałam problemy z 💩 Przed owu mam zaparcie 🤣

8 dni do okresu i już dzisiaj czuje jak piersi mnie bolą a bardziej sutki 🥲 w tamtym cyklu tak nie miałam ale bardzo dobrze znam ten ból..zazwyczaj po nim wiem ze już nie długo okres 🙁 raczej z tego cyklu znowu będzie gó***
mnie cycki bolą od piku, ale tak specyficznie okresowo. Jak byłam w ciązy w czerwcu to bolały inaczej, były większe nabrzmałe.
Trzymam się jeszcze nadziei, że może dopiero zagnieżdża się, dziś 7 dzień od piku.

reklama
nie wiem w tym miesiącu im bliżej okresu tym bardziej mój entuzjazm gaśnie,tak jak w tamtym doszukiwałam sie objawów ciazy tak w tym wypatruje objawów okresu,stresujący miesiąc dużo stresu w pracy i prywatnie 😖
bo jak wszyztsko się nałoży to tak jest, ja też mam bardzo ciężki okres, już czekam, aż przyjdzie🩸 i nowy cykl zacznę a tu się ciągnie 😂

Do góry