reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Gratulacje!!!! Taka kreska to już beta na pewno >50 🥰🥰 który to Twój dzień po owu?

Nie wiem który dzień. Natomiast wczoraj miałam termin okresu.
Nauczona doświadczeniem oglądania cieni i duchów wkręcam sobie że kreska jest za cienka 🙄
Może uda mi sie jutro wyskoczyć na badanie, a bete i progesteron mogę zrobić w dowolnej porze dnia, czy tylko rano?

reklama
Chyba pominęłam Twój pierwszy post. Co wyszło w badaniach, że miałaś zaleconą metę? 🙂 I ogólnie wyniki innych badań? 🙂

Gratuluję bardzo ♥️ u mnie też rok starań, więc wyobrażam sobie tylko jakie to musi być piękne uczucie i jaka ulga ♥️

Dziękuję <3
Wklejam tutaj to co napisałam w pierwszym poście:
Moja historia: mam 32 lata o dziecko staram się od ponad roku i tak z każdym miesiącem w którym już byłam pewna że zaskoczyło to już zastał mnie listopad…
Tarczyca ogarnięta, prolaktyna już kiedyś była ok, stosunek LH/FSH mam tragiczny bo 0,2 ale w tym samym cyklu 22dc progesteron wyniósł 35. Endo twierdzi żeby się nie przejmować tym, że ważniejszy jest jednak progesteron.
Ostatnio dzięki Wam udało mi się zrobić krzywą cukrową i insulinową:
Glukoza (mmol/l) 4.55 - 5.25 - 3.95
Insulina (uIU/ml) 5.45 - 36 - 15.5
Myślałam że to dobre wyniki, ale endo przepisała mi Glucophage XR.

Dzięki obecności na forum poszłam po skierowanie na krzywe, bo bez skierowania nikt nie chciał mi zrobić badania (diagnostyka). Dziewczyny tutaj doradziły żeby nie brać tabsów tylko spróbować najpierw diety. A i meta przepisana z powodu wyniku insuliny po 1h (delikatnie przekroczony czy jakoś tak), na zasadzie że może akurat pomoże skoro tak długo sie nie udaje.

Nie wiem który dzień. Natomiast wczoraj miałam termin okresu.
Nauczona doświadczeniem oglądania cieni i duchów wkręcam sobie że kreska jest za cienka 🙄
Może uda mi sie jutro wyskoczyć na badanie, a bete i progesteron mogę zrobić w dowolnej porze dnia, czy tylko rano?
Obojętna jest pora dnia :)
Kreska nie jest za cienka. Grubiutka bedzie dopiero za parę dni :D

Dziewczyny ja wczoraj byłam na badaniu. 15 dzień cyklu (po biochemię) i lekarka stwierdziła, że pęcherzyk ma 19mm i jeszcze nie pękł. Kazała działać. Jak myślicie dzisiaj ta owulacja mogła wystąpić? Ile ten pęcherzyk rośnie na dzień?
I teraz mogę zrobić progesteron i betę za 8dni?
on chyba rośnie roznie i nie ma takiej stałej reguły. Czytałam relacje dziewczyn z monitoringu, że z wizyty na wizytę przyrastał po 2mm, ale jedna też pisała, że jej nagle tak przyrósł, że aż ją zaskoczył i musiała w pośpiechu pakować się na wyjazd na iui.

@lunaaa gratulacje 😍😍😍😍
Dziewczyny ja wczoraj byłam na badaniu. 15 dzień cyklu (po biochemię) i lekarka stwierdziła, że pęcherzyk ma 19mm i jeszcze nie pękł. Kazała działać. Jak myślicie dzisiaj ta owulacja mogła wystąpić? Ile ten pęcherzyk rośnie na dzień?
I teraz mogę zrobić progesteron i betę za 8dni?
2mm na dobę i przy 21mm już może pęknąć ;)

kurde, tak patrze ma Twój wykres przed owulacja i on jest taki sensowny, masz małe wahnięcia na ostatnich kilka dni przed, a u mnie to jakieś dziwadło
U mnie tak było wcześniej właśnie tam to było powalone straszne🙈, a jakoś potem się poukładało. Ale Twój też nie jest jakiś zły 😁, zawsze jakoś lepiej się patrzy na czyjś mam wrażenie 😂

Hmm w sumie to możesz mieć hormony tarczycy w normie, a stwierdzone Hashimoto. U mnie w zasadzie podobna sytuacja, bo TSH było 2,5, Ft4 też w normie, ale dostałam euthyrox ze względu na starania.
Natomiast przeciwciała mam powyżej normy + do tego obraz USG wskazuje na Hashimoto (tarczyca jest pomniejszona i mocna unaczyniona). Jeśli to początek hashi, to zmian w wyglądzie tarczycy może jeszcze nie być, ale według mojej wiedzy, na podstawie podwyższonych przeciwciał stwierdza się Hashimoto.
dziękuję za odpowiedź, właśnie idę jutro na USG tarczycy i na konsultacje to może dowiem się czegoś więcej💪

reklama
Do góry