reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
wydaje mi się, że Ty miałaś owu 22.11, skoro test pozytywny Ci wyszedł 21.11 i że trzeba sikać do pierwszego pozytywnego. Gdyby było inaczej, to w instrukcji do testów by było napisane, że należy robić też po pozytywnym i że owulacja następuje x godzin po najmocniejszym wyniku - no a przynajmniej ja tak w instrukcji nie mam. Mam że dwie kreski tak samo ciemne lub testowa ciemniejsza = za x godzin owulacja.

Czy ktoś mądry mógłby to potwierdzić lub poprawić? Jakby się dało, to na przykładzie mojego wykresu lub lepiej wykresu @black_angel, bo jej chyba lepiej widać? (A na przykładzie najłatwiej mi by było to przyswoic)
Powiem Ci ze bardzo chcialabym, zeby tak było bo u nas sex był 20.11 i wtedy szanse większe, a wczoraj wieczorem miałam bol owulacyjny, czułam się jak w 1 dniu @, od wczoraj mam trochę obolałe piersi, i w środku jak dotykam szyjki jest wrazliwa i obolała, odwrocona i bardzo wysoko. No to mam nadzieję też, że 21.11 pik i owu 22.11.

Hej, ja dzisiaj 8dpo idę na badanie progesteronu i na usg. Jeśli mogłabym prosić o kciuki żeby wszystko było ok 🥺. Piersi mnie bolą okropnie i podbrzusze ciągnie, obawiam się, ze jak w ostatnim miesiącu @ znowu przyjdzie za wcześnie.
Trzymam kciuki. Dla mnie akurat ból piersi to nie był wyznacznik @ tylko ciąży 😄 daj znać.

Chciałam jeszcze tylko napisać, że tak jak pisałam w pierwszym poście, właśnie takiej sytuacji chciałam uniknąć, dlatego tak długo zwlekałam z dołączeniem do grupy Staraczek 2022. Staram się już ponad rok. Już chwile Was podczytywałam i wiem, jak takie sytuacje dołują. Przychodzi ktoś nowy i pyk, za kilka tygodni dodaje pozytywny test.
Przepraszam.
Doczytam tylko wątek kreskowy do końca i uciekam na wątek dla mam.

I jeszcze tylko chciałam zaznaczyć, że mój stosunek LH/FSH to 0,2 więc daleki od ideału.
I dziękuje za rady odnośnie mety, finalnie nie wzięłam ani jednej tabletki, za to starałam się poprawić dietę.
Dziękuje za wszystko kochane i mam nadzieję że szybko przeniesiecie się ze Staraczek na wątki dla Mam.
<3

pokaaaaaaż! Gratulacje! Wybierasz się na betę?
F782F076-9CCF-423C-AE15-F928192CEC3F.jpeg

Powiem Ci ze bardzo chcialabym, zeby tak było bo u nas sex był 20.11 i wtedy szanse większe, a wczoraj wieczorem miałam bol owulacyjny, czułam się jak w 1 dniu @, od wczoraj mam trochę obolałe piersi, i w środku jak dotykam szyjki jest wrazliwa i obolała, odwrocona i bardzo wysoko. No to mam nadzieję też, że 21.11 pik i owu 22.11.
no mi się to wydaje logiczne, ale nie jestem pewna, czy dobrze to rozumiem ;) mi dzisiaj wyszedł test owulacyjny trochę ciemniejszy i jak dodałam go do premom, to mi znow przesunęło owulacje, a ja tak naprawdę nie powinnam go już przecież robić po wczorajszym pozytywnym wyniku. Więc albo instrukcja testów jest bez sensu i powinno być, że sikasz do najciemniejszego i spadku i liczysz od najciemniejszego, albo premom jednak źle do tego podchodzi

reklama
a czy jeśli mam TSH, FT4 w normie, (FT3 nie robiłam), a przeciwciała (anty tpo i anty tg) powyżej normy to wskazuje to na hashimoto? Te wyniki analizuje się jakoś razem?🤔
Hmm w sumie to możesz mieć hormony tarczycy w normie, a stwierdzone Hashimoto. U mnie w zasadzie podobna sytuacja, bo TSH było 2,5, Ft4 też w normie, ale dostałam euthyrox ze względu na starania.
Natomiast przeciwciała mam powyżej normy + do tego obraz USG wskazuje na Hashimoto (tarczyca jest pomniejszona i mocna unaczyniona). Jeśli to początek hashi, to zmian w wyglądzie tarczycy może jeszcze nie być, ale według mojej wiedzy, na podstawie podwyższonych przeciwciał stwierdza się Hashimoto.

Do góry