reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
wydaje mi się, że Ty miałaś owu 22.11, skoro test pozytywny Ci wyszedł 21.11 i że trzeba sikać do pierwszego pozytywnego. Gdyby było inaczej, to w instrukcji do testów by było napisane, że należy robić też po pozytywnym i że owulacja następuje x godzin po najmocniejszym wyniku - no a przynajmniej ja tak w instrukcji nie mam. Mam że dwie kreski tak samo ciemne lub testowa ciemniejsza = za x godzin owulacja.

Czy ktoś mądry mógłby to potwierdzić lub poprawić? Jakby się dało, to na przykładzie mojego wykresu lub lepiej wykresu @black_angel, bo jej chyba lepiej widać? (A na przykładzie najłatwiej mi by było to przyswoic)
Powiem Ci ze bardzo chcialabym, zeby tak było bo u nas sex był 20.11 i wtedy szanse większe, a wczoraj wieczorem miałam bol owulacyjny, czułam się jak w 1 dniu @, od wczoraj mam trochę obolałe piersi, i w środku jak dotykam szyjki jest wrazliwa i obolała, odwrocona i bardzo wysoko. No to mam nadzieję też, że 21.11 pik i owu 22.11.

Hej, ja dzisiaj 8dpo idę na badanie progesteronu i na usg. Jeśli mogłabym prosić o kciuki żeby wszystko było ok 🥺. Piersi mnie bolą okropnie i podbrzusze ciągnie, obawiam się, ze jak w ostatnim miesiącu @ znowu przyjdzie za wcześnie.
Trzymam kciuki. Dla mnie akurat ból piersi to nie był wyznacznik @ tylko ciąży 😄 daj znać.

Chciałam jeszcze tylko napisać, że tak jak pisałam w pierwszym poście, właśnie takiej sytuacji chciałam uniknąć, dlatego tak długo zwlekałam z dołączeniem do grupy Staraczek 2022. Staram się już ponad rok. Już chwile Was podczytywałam i wiem, jak takie sytuacje dołują. Przychodzi ktoś nowy i pyk, za kilka tygodni dodaje pozytywny test.
Przepraszam.
Doczytam tylko wątek kreskowy do końca i uciekam na wątek dla mam.

I jeszcze tylko chciałam zaznaczyć, że mój stosunek LH/FSH to 0,2 więc daleki od ideału.
I dziękuje za rady odnośnie mety, finalnie nie wzięłam ani jednej tabletki, za to starałam się poprawić dietę.
Dziękuje za wszystko kochane i mam nadzieję że szybko przeniesiecie się ze Staraczek na wątki dla Mam.
<3

pokaaaaaaż! Gratulacje! Wybierasz się na betę?
F782F076-9CCF-423C-AE15-F928192CEC3F.jpeg

Powiem Ci ze bardzo chcialabym, zeby tak było bo u nas sex był 20.11 i wtedy szanse większe, a wczoraj wieczorem miałam bol owulacyjny, czułam się jak w 1 dniu @, od wczoraj mam trochę obolałe piersi, i w środku jak dotykam szyjki jest wrazliwa i obolała, odwrocona i bardzo wysoko. No to mam nadzieję też, że 21.11 pik i owu 22.11.
no mi się to wydaje logiczne, ale nie jestem pewna, czy dobrze to rozumiem ;) mi dzisiaj wyszedł test owulacyjny trochę ciemniejszy i jak dodałam go do premom, to mi znow przesunęło owulacje, a ja tak naprawdę nie powinnam go już przecież robić po wczorajszym pozytywnym wyniku. Więc albo instrukcja testów jest bez sensu i powinno być, że sikasz do najciemniejszego i spadku i liczysz od najciemniejszego, albo premom jednak źle do tego podchodzi

reklama
a czy jeśli mam TSH, FT4 w normie, (FT3 nie robiłam), a przeciwciała (anty tpo i anty tg) powyżej normy to wskazuje to na hashimoto? Te wyniki analizuje się jakoś razem?🤔
Hmm w sumie to możesz mieć hormony tarczycy w normie, a stwierdzone Hashimoto. U mnie w zasadzie podobna sytuacja, bo TSH było 2,5, Ft4 też w normie, ale dostałam euthyrox ze względu na starania.
Natomiast przeciwciała mam powyżej normy + do tego obraz USG wskazuje na Hashimoto (tarczyca jest pomniejszona i mocna unaczyniona). Jeśli to początek hashi, to zmian w wyglądzie tarczycy może jeszcze nie być, ale według mojej wiedzy, na podstawie podwyższonych przeciwciał stwierdza się Hashimoto.

Do góry