Bolilol
Fanka BB :)
ja będę mieć w styczniu 34 i dopiero niedawno zaczęłam się staraćA ja mam pytanie, czy są tu jakieś dziewczyny, które starają się o pierwsze dziecko w wieku 33/34 lat?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja będę mieć w styczniu 34 i dopiero niedawno zaczęłam się staraćA ja mam pytanie, czy są tu jakieś dziewczyny, które starają się o pierwsze dziecko w wieku 33/34 lat?
ja też tak myślałam, wręcz w szoku byłam że od niebrania tabletek przez tydzień nie okazało się że jestem w ciąży, przecież tak przed tym wszyscy straszyliJa zaczęłam w wieku 33, myślałam, ze szybko pójdzie, na zasadzie nie spinamy się, to się udało haha.
A czemu pytasz w ogóle?Ja zaczęłam w wieku 33, myślałam, ze szybko pójdzie, na zasadzie nie spinamy się, to się udało haha.
chciałam testować 30stego bo 1 grudnia mam dostać okresJa zamowilam 10. kiedy masz testować?
No ja tutaj tak nie opisywałam dokładnie mojej historii, ale we wrześniu 2021 zaczęliśmy się starać ale nie każdy cykl, wrzesień, potem chyba październik a potem to chyba dopiero marzec, wiec tego nie liczyłam. Czy macie moze nieregularne cykle, torbiele na jajnikach i straszne przebarwienia na twarzy?, bo ja się zastanawiam czy ja nie mam rozwalonych hormonów jak mam takie akcje, muszę to zbadać.3 tak naprawdę z liczeniem owulacji etc. Tabletki odstawiłam 6 miesięcy temu ale na początku wręcz omijaliśmy płodne dni by najpierw organizm wrócił do normy
Ale moja koleżanka i bratowa obie zaszły w 2 cyklu staran w wieku 34 lat z pierwszym dzieckiem. A teraz bratowa jest w ciąży z drugim w wieku 40 lat ...
Masz za sobą jakiekolwiek badania?No ja tutaj tak nie opisywałam dokładnie mojej historii, ale we wrześniu 2021 zaczęliśmy się starać ale nie każdy cykl, wrzesień, potem chyba październik a potem to chyba dopiero marzec, wiec tego nie liczyłam. Czy macie moze nieregularne cykle, torbiele na jajnikach i straszne przebarwienia na twarzy?, bo ja się zastanawiam czy ja nie mam rozwalonych hormonów jak mam takie akcje, muszę to zbadać.
Tylko tarczycowe i były w normie, w grudniu chce zrobić pakiet cały, bo będę mieć medicover.Masz za sobą jakiekolwiek badania?
Zastanawiałam się czy to rzeczywiście kwestia wieku.A czemu pytasz w ogóle?
Zastanawiałam się czy to rzeczywiście kwestia wieku.
ja się tak identycznie czuje, ale przy zmianie pogody. Tomograf głowy miałam robiony, lekarz zdiagnozował migrenę pomaga tylko solpadeine rozpuszczalne 2 tabletki ale wzięte od razu kiedy czuje że zaczyna bolec, jak poczekam „by samo przeszło” to już nie pomogą później żadne leki tylko kroplówka w szpitalu pomoże… najbardziej sie boje jak zajdę w ciąże bo nie powinno sie tych leków brac, a zwykły paracetamol nie pomoże :/zazwyczaj boli mnie po jednej stronie (w trakcie okresu) mam straszne mdłości i wymiotuje (jak zwymiotuje to mam wrażenie, że jest lepiej). To takie nieprzyjemne „ćmienie”… kurde nie umiem znaleźć odpowiedniego określenia…
To tak jakby mózg mi musował
Światło mi przeszkadza… ogólnie wtedy wszystko mi przeszkadza.
Czasami ten ból potrafi mnie obudzić w nocy.
Coraz częściej się pojawia :-(