reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Mój ma wywalone jajeczko na warunki pogodowe, ulewa mu leci na morde a on leży w błocie kołami do góry i śpi 🤷🏻‍♀️ Mam nadzieje, ze jak mu mroz do dupy zajrzy to wróci do domu chociaż prędzej sobie jamę wykopie i tam pójdzie 🙄 Ostatnio na spacerze urządził sobie kąpiel w kałuży, zdążyłam tylko takie zdjęcie zrobić

Znamy to 😂 mojemu ogólnie też błoto nie jest straszne. Pod warunkiem ze potem wietrzy jajka na kanapie 😂😂😂
Tym sposobem jest najczystszym członkiem w naszej rodzinie bo po każdym wyjściu ma ogród ląduje pod prysznicem. Jego łapki są już tak wypucowane, ze niedługo będą świecić 😂 na szczęście jest już przyzwyczajony, że sam prosto z dworu leci pod prysznic i czeka 😂

reklama
Dobra, jednak testeo nie wyszło a niby czułość 10 😡 jakaś nova z apteki wyszła ale po 10 minutach i tak jest na ulotce ze trzeba czekać do 10 minut
ale chyba jak jest się przed okresem najlepiej robić rano bo później może być tak małe stężenie hormonów że testy są fałszywie negatywne, mam nadzieję że tylko o to tu chodzi 🤞 bo ja już czekam na receptę krok po kroku co robić by się udało 😁

Masz jeszcze szanse na sierpień :p zawsze można urodzić np. 3 tygodnie przed terminem 🙃

Zawsze podzwiam dziewczyny liczące na poród przed terminem. Pamiętam jak ktoś mi zarzucił, że starając się od kwietnia i tak mogę urodzić w grudniu wcześniaka. No tak jakby nie spodziewam się xD bo moje doświadczenie mówi, że nie mam do tego tendencji. Ja nawet torbę do szpitala pakowałam 30.08, mając termin w teorii na 27.08 xD

Mój mąż też mnie przekonywał, jak się zaczynaliśmy starać, że najpóźniej w sierpniu powinnam urodzić, dalsze miesiące nie wchodzą w grę właśnie dlatego, że dziecku będzie ciężko na tle starszych z tego samego rocznika 😀 no ale teraz to już nam obojgu wszystko jedno.

U mnie to nie ma znaczenia. Mój mąż jest z końca i raczej nigdy nie było mu ciężko. Mi raczej też nie, choć jestem totalnie leniwą bułą. Dzieci mamy raczej przeciętne, ale myślę że też moje dzieci mają stety niestety poczucie, że nie do końca muszą się starać i np. syn chce być pilotem a nie naukowcem, ale to już jego broszka. Dla mnie może robić co chce

Mam podobnie, a nawet już byłam na 1 wizycie u okulistki która stwierdziła, że jestem ślepa, ale to niemożliwe, więc badanie dna oka muszę się umówić 😂. Tyle, że ja w styczniu jak coś to się skusze na stymulację dopiero stwierdziłam, że już grudzień wyluzuje i nie będę kombinować, bo za intesywny okres😂🙈.

No ja byłam chyba z 5 lat temu, albo nawet więcej bo nie pamiętam czy to było przed czy po urodzeniu córki. W każdym razie wyszło mi wtedy, że w lewym oku mam astygmatyzm i -3.5 :D w prawym -0.5 i miałam iść do optometrysty w jakimś salonie żeby mi dobrał okulary no i tak sobie chodzę i nie widzę na to lewe oko xD

Ale taka prawda. W swojej karierze miałam pracownice pod sobą, które mogły być moimi mamami, ale były cudowne energiczne, mogłyśmy razem iść na imprezę i miały powera, pozytywne podejście od życia, poprostu je uwielbiałam, poszłam na zastępstwo i dostałam pod sobą młode osoby które wiecznie narzekały, umierały, twierdziły, że już mają sks no dramat. Dlatego mówię, że wiek to cyfra ❤️

Niby tak, ale ja widzę różnicę po między Olką lat 20, a Olką lat 30
Widzę też różnicę po między mamą lat 20, a lat 30 mimo, że tego dziecka jeszcze defakto nie ma. Oczywiście są też plusy jak to, że nie będę biegała w weekendy na uczelnię, ale jednak minusy też są.

Pink strumieniowy wyszedł pozytywny po 2 minutach, a teraz 2 negatywne z innej firmy testeo i nova, wiec sama nie wiem co o tym myśleć, idę na pewno na betę i zrobię jeszcze raz jutro rano i zobaczymy..

Kreska dość pokaźna, ale faktycznie jakaś taka cienka, wrzuć fotki wszystkich tych testów :D

Sylwanka miala taką sytuację i kilka dni pozniej beta w górę 🤞🤞

Tylko Sylwanka nie miała potwierdzonej owulacji, a Ceonis jest po ovi

zaprzestajemy starań więc w sumie to i tak by się marnowały :D

A czemu zaprzestajecie starań?

ale chyba jak jest się przed okresem najlepiej robić rano bo później może być tak małe stężenie hormonów że testy są fałszywie negatywne, mam nadzieję że tylko o to tu chodzi 🤞 bo ja już czekam na receptę krok po kroku co robić by się udało 😁

Stężenie moczu w trakcie dnia może i jest mniejsze, ale stężenie bety jest większe

Stężenie moczu w trakcie dnia może i jest mniejsze, ale stężenie bety jest większe
dokładnie tak, gdy była ciąża to wychodziła na każdym teście obojętnie z jakiego moczu (nie tylko jeśli chodzi o porę dnia, ale robiłam też z takiego gdzie dosłownie wyciskałam i z takiego skoncentrowanego z pełnego pęcherza 😂)

dokładnie tak, gdy była ciąża to wychodziła na każdym teście obojętnie z jakiego moczu (nie tylko jeśli chodzi o porę dnia, ale robiłam też z takiego gdzie dosłownie wyciskałam i z takiego skoncentrowanego z pełnego pęcherza 😂)

Od zawsze powtarzam, że w trakcie dnia miałam mocniejsze testy niz rano 😂

@Ceonis
3F251A1C-B304-486D-A68A-4EA73ADBECEE.jpeg

reklama
Zawsze podzwiam dziewczyny liczące na poród przed terminem. Pamiętam jak ktoś mi zarzucił, że starając się od kwietnia i tak mogę urodzić w grudniu wcześniaka. No tak jakby nie spodziewam się xD bo moje doświadczenie mówi, że nie mam do tego tendencji. Ja nawet torbę do szpitala pakowałam 30.08, mając termin w teorii na 27.08 xD

U mnie to nie ma znaczenia. Mój mąż jest z końca i raczej nigdy nie było mu ciężko. Mi raczej też nie, choć jestem totalnie leniwą bułą. Dzieci mamy raczej przeciętne, ale myślę że też moje dzieci mają stety niestety poczucie, że nie do końca muszą się starać i np. syn chce być pilotem a nie naukowcem, ale to już jego broszka. Dla mnie może robić co chce

No ja byłam chyba z 5 lat temu, albo nawet więcej bo nie pamiętam czy to było przed czy po urodzeniu córki. W każdym razie wyszło mi wtedy, że w lewym oku mam astygmatyzm i -3.5 :D w prawym -0.5 i miałam iść do optometrysty w jakimś salonie żeby mi dobrał okulary no i tak sobie chodzę i nie widzę na to lewe oko xD

Niby tak, ale ja widzę różnicę po między Olką lat 20, a Olką lat 30
Widzę też różnicę po między mamą lat 20, a lat 30 mimo, że tego dziecka jeszcze defakto nie ma. Oczywiście są też plusy jak to, że nie będę biegała w weekendy na uczelnię, ale jednak minusy też są.

Kreska dość pokaźna, ale faktycznie jakaś taka cienka, wrzuć fotki wszystkich tych testów :D

Tylko Sylwanka nie miała potwierdzonej owulacji, a Ceonis jest po ovi

A czemu zaprzestajecie starań?
za dużo w głowie siedzi, potzrebujemy odpoczynku. Zaczniemy na wiosnę ze świeżą energią i mam nadzieję lepszymi wynikami :D zresztą teraz mam też końcówkę studiów i za dużo na głowie, źle to działa na mnie psychicznie

Do góry