Zazuu
Fanka BB :)
Ja decydując się na zwierzę wybrałam rasę, która sierści nie gubi i jestem happy.
Nie robią takich owczarków
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f602.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja decydując się na zwierzę wybrałam rasę, która sierści nie gubi i jestem happy.
Ja mam xiaomi robota kilka lat i całkiem dobrze mi się sprawdza, zbiera kudły jak szalonyJa mam roborocka z mopem i chwalę sobie, dojeżdża wszędzieale to na codzienne ogarnianie, ja i tak raz lub w razie potrzeby dwa razy w tygodniu gonie z odkurzaczem a za mną leci stary z mopem viledy
a ze stojących to mój brat ma kocice mainecoon i sierść EVERYWHEREEEEEE, kupił dysona jakiegoś dedykowanego do zbierania sierści i paaani, ciungnie to to jak szatan.
Ja zrobiłam jeszcze raz pinka przed chwilą i biało, a ta kreska naprawdę wyszła po 2 minutach nie po 2 godzinach
Ja zrobiłam jeszcze raz pinka przed chwilą i biało, a ta kreska naprawdę wyszła po 2 minutach nie po 2 godzinachjuż nie mogę wytrzymać w pracy i znalazłam punkt w Katowicach otwarty do 21, ale pewnie wyniki będę jutro rano jak zrobię tak późno :/ wszystkie emocje na raz, gorąco, słabo, niepewnie No masakra
![]()
No ale zależy w sumie czy jutro rano wyjdzie czy nie, bo rano mogło byc niewielkie stężenie a teraz No już nie, ahh nie wiem sama, muszę poczekaćKtóraś z nas miała tak na pinku, że był jeden pozytywny i reszta już guzik i ciąży nie było
U mnie problem sierści zniknął jak pies postanowił się wyprowadzić z domu i zamieszkał na podwórku. Siłą go do domu nie możemy zaciągnąć, groźbą, prośbą- zaprze się łapami, dupa w dół i koniec, parówką go skuszę do schodów a później długa w tył i na podwórkoMnie w moim wkurvvia najbardziej bajer do mycia podłogi, który mnie skusił najbardziej bo miałam odkurzać i myć jednocześnie, a po prostu ***** cieknie.
No ale u nas naprawdę trudno o zadowolenie z okurzacza bo nasze 40 kg psyna gubi dziennie wywrotkę sierści więc zawsze będę wściekła
Jedyne co mogę powiedzieć to nigdy nie wrócę do odkurzacza na kablu. Odkurzamy kilka/kilkanaście razy dziennie i nie wyobrażam sobie ciągnięcia tego kabla non stop. Po drugim razie bym się na nim powiesiła
Masz owczarka niemieckiego przypadkiem?Nie robią takich owczarków![]()
Właśnie mi wyszło dodatnie ANA2, czekam na wyniki immunofenotypu ale zaczęłam czytać,że bierze się w takiej sytuacji encorton. Byłam ciekawa od kiedy, do kiedy jakie dawkiPrzepraszam ale chyba nie rozumiem Twojego pytaniabiorę z zalecenia lekarza, ja robiłam ana3 i u mnie 100% negatyw, asa lekko podwyższone i do tego podwyższone limfocyty helper i współczynnik h/s a obniżone supresor. Dawkowanie 1x5mg 1-14dc, 15-16dc 1x2,5mg, od pozytywnej bety do 12 tyg ciąży 1x5mg.
I który lekarz zalecił Ci takie dawkowanie? Reumatolog? Immunolog? Ginekolog?Przepraszam ale chyba nie rozumiem Twojego pytaniabiorę z zalecenia lekarza, ja robiłam ana3 i u mnie 100% negatyw, asa lekko podwyższone i do tego podwyższone limfocyty helper i współczynnik h/s a obniżone supresor. Dawkowanie 1x5mg 1-14dc, 15-16dc 1x2,5mg, od pozytywnej bety do 12 tyg ciąży 1x5mg.