reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Dobrze rozumiem, że masz endometrioze w zasadzie niezaopiekowaną, ale po prostu masz brać dupka? 😲
W sumie to ona jakby mnie ogarnęła.
Bo po zabiegu byłam zdana sama na siebie bo lekarz który kierował kazał brać anty i elo. Szpital przy wypisie zawiele tez nie napisał , zrost nie poszedł na badanie histo.

Także No jest jak jest i teraz mam zaleconego dupka 🤷‍♀️

reklama
No z tą tarczycą to nie wiem. Ja miałam raczej w górnej granicy normy, ale często też lekko ponad 2.5, a ginekolog-endokrynlog każe mi to zbijać do około 1.
czytałam na staraczkach o tsh, ale już nie miałam siły na nim niczego więcej wymagać... ugiął się z tą prolaktyna i to mi na ten cykl wystarczy :D za miesiąc powtórzę oba badania i najwyżej pójdę mardzic komuś innemu o to 😅

W sumie to ona jakby mnie ogarnęła.
Bo po zabiegu byłam zdana sama na siebie bo lekarz który kierował kazał brać anty i elo. Szpital przy wypisie zawiele tez nie napisał , zrost nie poszedł na badanie histo.

Także No jest jak jest i teraz mam zaleconego dupka 🤷‍♀️

Myślę, że w całej tej diagnostyce najlepsze co Cie spotkałoby to trafienie do nas😁

Pragnę przypomnieć, że zaszłam z TSH pomiędzy 5,15 a 2,64.

Kilka dni przed pozytywnym testem odebrałam wynik: 2,64.
Byłam w trakcie zbijania z wartości 5,15.
No z tą tarczycą to nie wiem. Ja miałam raczej w górnej granicy normy, ale często też lekko ponad 2.5, a ginekolog-endokrynlog każe mi to zbijać do około 1.

czytałam na staraczkach o tsh, ale już nie miałam siły na nim niczego więcej wymagać... ugiął się z tą prolaktyna i to mi na ten cykl wystarczy :D za miesiąc powtórzę oba badania i najwyżej pójdę mardzic komuś innemu o to 😅

Dlatego ja mam problem, żeby iść na terapię. Mieszkam w małym mieście, bez możliwości dojeżdżania gdzieś obok, boje się, że nie znajdę tu pomocy. Jest jedną psychiatra ale ona raczej słynie z wystawiania chorobowych...
Jeśli nie musi być na NFZ, to można spróbować znaleźć kogoś online.
Edit: kurde znowu gdzies zle kliknelam w tej cholernej apce, przepraszam Kala, to nie do Ciebie ;)

byłam u endokrynologa z łapanki (pierwszy wolny w medicover). Mam dobre wyniki! Tsh 2,47 jest ok, bo dla kobiet starających się o ciążę powinno być do 2,5. Podwyższona prolaktyna też jest ok, standardowa dla torbieli przysadki, taki mój urok. Usłyszałam śpiewkę o 12 miesiącach starań u zdrowych osób, zapytałam czy kobietę z taką prolaktyna określi jako zdrową osobę. To kazał wrócić za trzy miesiące, zapytałam czy naprawdę mam trzy miesiące czekać bezczynnie zanim wdrożymy jakieś leki, które mi pomogą zajść w ciążę.

Dostałam dostinex 8 tabletek, 0,5mg, jedna na tydzień. Za miesiąc prolaktyna do sprawdzenia.
Chociaż coś, w końcu jakiś dopaminergiczny. Czyli na 8 tygodni na razie. Ale sprawdz, być może to wystarczy. TSH to TSH, ale ważniejsze są ft3 i ft4, nie pamietam jakie miałaś.

Dlatego ja mam problem, żeby iść na terapię. Mieszkam w małym mieście, bez możliwości dojeżdżania gdzieś obok, boje się, że nie znajdę tu pomocy. Jest jedną psychiatra ale ona raczej słynie z wystawiania chorobowych...
Nie wiem jakie masz problemy ale polecam ci ten kanał na yt ,bardzo dużo można się dowiedzieć i bardzo dużo wiedzy za darmo,sama mam problemy ,bo mam nerwice lękową,były momenty ze była i depresja przez lęki..Chodziłam do psychologa może trochę pomogło bo się wygadałam i wyrzuciłam wszystko z siebie ale myśle ze większa robotę zrobił właśnie ten kanał bo uświadomił mnie skąd takie emocje i pokazał jak sobie radzić,psycholog tez dawała jakieś zadania i rady jak sobie radzić w sytuacjach w których sobie nie radziłam emocjonalnie ale zrezygnowałam bo kupa pieniędzy a z czasem spotkania wyglądały tak samo i czułam ze ani nie wychodzę mądrzejsza ani spokojniejsza,ewidentnie myśle ze ten kanał otworzył mi oczy i dzięki niemu lepiej się czuje psychicznie,nie uleczył mnie całkowicie ale funkcjonuje i radzę sobie o wiele lepiej i wiem ze jak dalej pójdę tą drogą to o nerwicy lękowej zapomnę.Na serio próbowałam wielu rzeczy bo i książki różne psychologiczne i medytacje i fitness i średnio pomagało..także da się i bez psychologa bo na prawdę, jest mega dużo wiedzy w internecie,tylko trzeba trafić na dobrą wiedzę i pracować nad sobą,a wygadać możesz się najbliższej osobie jak ci jest zle,facetowi albo komuś z rodziny,nie trzeba wcale za to płacić ❤️✌️

reklama
Do góry