reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Masz nad czyn myśleć. Ale moim zdaniem dostałaś mega cenne rady. Sama mam wynik podobny proga i też dostałam Duphaston od 18 dnia cyklu. Dopiero tutaj dziewczyny uświadomiły mnie, że próg mam dobry :)

Daje se rękę uciąć, że jakie 90% pacjentek jak idzie do losowego gina z tematem starań, które trwają z 3 msc to słyszy "duphaston od 16 do 25 dc i jak nie będzie pani w ciąży to widzimy się za pół roku" a wiecie dlaczego? Bo statystycznie większość z nic w te pół roku zajdzie i bez duphastonu ale dzięki temu w necie napiszą, że pan doktor super je leczył 😂

reklama
Daje se rękę uciąć, że jakie 90% pacjentek jak idzie do losowego gina z tematem starań, które trwają z 3 msc to słyszy "duphaston od 16 do 25 dc i jak nie będzie pani w ciąży to widzimy się za pół roku" a wiecie dlaczego? Bo statystycznie większość z nic w te pół roku zajdzie i bez duphastonu ale dzięki temu w necie napiszą, że pan doktor super je leczył 😂
Mnie lekarka wytłumaczyła że to na moje krótkie cykle 22 dniowe. Faktycznie teraz mam cykle 26 27 dni. Ale te pół roku się nie sprawdziło xd 🤣

ja byłam na terapii ,ale moja terapeutka mi nie przypasowała… :-/
Mam dni ze się rozpadam ale starań się trzymać.
Dlatego ja mam problem, żeby iść na terapię. Mieszkam w małym mieście, bez możliwości dojeżdżania gdzieś obok, boje się, że nie znajdę tu pomocy. Jest jedną psychiatra ale ona raczej słynie z wystawiania chorobowych...

U mnie w styczniu minie rok starań
Mi dała na 4 miesiące 🤭

Nie wiem czy się śmiać czy płakać, ale chyba drugie...

Edit: kurde znowu gdzies zle kliknelam w tej cholernej apce, przepraszam Kala, to nie do Ciebie ;)

byłam u endokrynologa z łapanki (pierwszy wolny w medicover). Mam dobre wyniki! Tsh 2,47 jest ok, bo dla kobiet starających się o ciążę powinno być do 2,5. Podwyższona prolaktyna też jest ok, standardowa dla torbieli przysadki, taki mój urok. Usłyszałam śpiewkę o 12 miesiącach starań u zdrowych osób, zapytałam czy kobietę z taką prolaktyna określi jako zdrową osobę. To kazał wrócić za trzy miesiące, zapytałam czy naprawdę mam trzy miesiące czekać bezczynnie zanim wdrożymy jakieś leki, które mi pomogą zajść w ciążę.

Dostałam dostinex 8 tabletek, 0,5mg, jedna na tydzień. Za miesiąc prolaktyna do sprawdzenia.

reklama
Wiesz, że to czas w którym lekarz powinien NA NFZ zrobić Ci drożność, histeroskopie, a czasem i laparoskopie bo tam szukamy pp roku? Nie mówiąc o konieczności badania nasienia przed jakimikolwiek hormonami
Chodzę prywatnie do lekarzy , do tej aktualnie tez chodze
Miałam w 2020r laparoskopię zlecona przez innego gina , ale szpital gdzie była robiona ,,nie zna się „ na endometriozę a jeszcze bardziej głęboko naciekającej ( ja tez nie byłam tego świadoma ) zostały usunięte zrosty i tyle
Zrosty są ponownie .
Aktualnie ta gin nie chce mnie spowrotem dawać na zabieg
Dała mi teraz te 4 miesiące potem będzie kierować dalej
To tyle tak na szybko

Do góry