reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Masz nad czyn myśleć. Ale moim zdaniem dostałaś mega cenne rady. Sama mam wynik podobny proga i też dostałam Duphaston od 18 dnia cyklu. Dopiero tutaj dziewczyny uświadomiły mnie, że próg mam dobry :)

Daje se rękę uciąć, że jakie 90% pacjentek jak idzie do losowego gina z tematem starań, które trwają z 3 msc to słyszy "duphaston od 16 do 25 dc i jak nie będzie pani w ciąży to widzimy się za pół roku" a wiecie dlaczego? Bo statystycznie większość z nic w te pół roku zajdzie i bez duphastonu ale dzięki temu w necie napiszą, że pan doktor super je leczył 😂

reklama
Daje se rękę uciąć, że jakie 90% pacjentek jak idzie do losowego gina z tematem starań, które trwają z 3 msc to słyszy "duphaston od 16 do 25 dc i jak nie będzie pani w ciąży to widzimy się za pół roku" a wiecie dlaczego? Bo statystycznie większość z nic w te pół roku zajdzie i bez duphastonu ale dzięki temu w necie napiszą, że pan doktor super je leczył 😂
Mnie lekarka wytłumaczyła że to na moje krótkie cykle 22 dniowe. Faktycznie teraz mam cykle 26 27 dni. Ale te pół roku się nie sprawdziło xd 🤣

ja byłam na terapii ,ale moja terapeutka mi nie przypasowała… :-/
Mam dni ze się rozpadam ale starań się trzymać.
Dlatego ja mam problem, żeby iść na terapię. Mieszkam w małym mieście, bez możliwości dojeżdżania gdzieś obok, boje się, że nie znajdę tu pomocy. Jest jedną psychiatra ale ona raczej słynie z wystawiania chorobowych...

U mnie w styczniu minie rok starań
Mi dała na 4 miesiące 🤭

Nie wiem czy się śmiać czy płakać, ale chyba drugie...

Edit: kurde znowu gdzies zle kliknelam w tej cholernej apce, przepraszam Kala, to nie do Ciebie ;)

byłam u endokrynologa z łapanki (pierwszy wolny w medicover). Mam dobre wyniki! Tsh 2,47 jest ok, bo dla kobiet starających się o ciążę powinno być do 2,5. Podwyższona prolaktyna też jest ok, standardowa dla torbieli przysadki, taki mój urok. Usłyszałam śpiewkę o 12 miesiącach starań u zdrowych osób, zapytałam czy kobietę z taką prolaktyna określi jako zdrową osobę. To kazał wrócić za trzy miesiące, zapytałam czy naprawdę mam trzy miesiące czekać bezczynnie zanim wdrożymy jakieś leki, które mi pomogą zajść w ciążę.

Dostałam dostinex 8 tabletek, 0,5mg, jedna na tydzień. Za miesiąc prolaktyna do sprawdzenia.

reklama
Wiesz, że to czas w którym lekarz powinien NA NFZ zrobić Ci drożność, histeroskopie, a czasem i laparoskopie bo tam szukamy pp roku? Nie mówiąc o konieczności badania nasienia przed jakimikolwiek hormonami
Chodzę prywatnie do lekarzy , do tej aktualnie tez chodze
Miałam w 2020r laparoskopię zlecona przez innego gina , ale szpital gdzie była robiona ,,nie zna się „ na endometriozę a jeszcze bardziej głęboko naciekającej ( ja tez nie byłam tego świadoma ) zostały usunięte zrosty i tyle
Zrosty są ponownie .
Aktualnie ta gin nie chce mnie spowrotem dawać na zabieg
Dała mi teraz te 4 miesiące potem będzie kierować dalej
To tyle tak na szybko

Do góry