reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

byłam u endokrynologa z łapanki (pierwszy wolny w medicover). Mam dobre wyniki! Tsh 2,47 jest ok, bo dla kobiet starających się o ciążę powinno być do 2,5. Podwyższona prolaktyna też jest ok, standardowa dla torbieli przysadki, taki mój urok. Usłyszałam śpiewkę o 12 miesiącach starań u zdrowych osób, zapytałam czy kobietę z taką prolaktyna określi jako zdrową osobę. To kazał wrócić za trzy miesiące, zapytałam czy naprawdę mam trzy miesiące czekać bezczynnie zanim wdrożymy jakieś leki, które mi pomogą zajść w ciążę.

Dostałam dostinex 8 tabletek, 0,5mg, jedna na tydzień. Za miesiąc prolaktyna do sprawdzenia.
Jaki masz wynik prolaktyny z ciekawości chce porównać do swojego:)

reklama
Mam nadzieję, że wydrapiecie nam coś super 😂
Przy okazji oświadczam, że jeśli wrócę do domu za chwilę i okaże się, że dalej nie mam okresu (a jak frajer caly dzien w podpasce 😂) to przetestuje testy ciążowe co zamówiłam za sprawą Bibi bo już nawet seks nie pomógł na wywołanie tej czerwonej rury 🤬
Synchronizujesz ze mną i z @olka11135 macice? 😁

Edit: kurde znowu gdzies zle kliknelam w tej cholernej apce, przepraszam Kala, to nie do Ciebie ;)

byłam u endokrynologa z łapanki (pierwszy wolny w medicover). Mam dobre wyniki! Tsh 2,47 jest ok, bo dla kobiet starających się o ciążę powinno być do 2,5. Podwyższona prolaktyna też jest ok, standardowa dla torbieli przysadki, taki mój urok. Usłyszałam śpiewkę o 12 miesiącach starań u zdrowych osób, zapytałam czy kobietę z taką prolaktyna określi jako zdrową osobę. To kazał wrócić za trzy miesiące, zapytałam czy naprawdę mam trzy miesiące czekać bezczynnie zanim wdrożymy jakieś leki, które mi pomogą zajść w ciążę.

Dostałam dostinex 8 tabletek, 0,5mg, jedna na tydzień. Za miesiąc prolaktyna do sprawdzenia.
No z tą tarczycą to nie wiem. Ja miałam raczej w górnej granicy normy, ale często też lekko ponad 2.5, a ginekolog-endokrynlog każe mi to zbijać do około 1.

Chodzę prywatnie do lekarzy , do tej aktualnie tez chodze
Miałam w 2020r laparoskopię zlecona przez innego gina , ale szpital gdzie była robiona ,,nie zna się „ na endometriozę a jeszcze bardziej głęboko naciekającej ( ja tez nie byłam tego świadoma ) zostały usunięte zrosty i tyle
Zrosty są ponownie .
Aktualnie ta gin nie chce mnie spowrotem dawać na zabieg
Dała mi teraz te 4 miesiące potem będzie kierować dalej
To tyle tak na szybko

Dobrze rozumiem, że masz endometrioze w zasadzie niezaopiekowaną, ale po prostu masz brać dupka? 😲

reklama
Do góry