reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

byłam u endokrynologa z łapanki (pierwszy wolny w medicover). Mam dobre wyniki! Tsh 2,47 jest ok, bo dla kobiet starających się o ciążę powinno być do 2,5. Podwyższona prolaktyna też jest ok, standardowa dla torbieli przysadki, taki mój urok. Usłyszałam śpiewkę o 12 miesiącach starań u zdrowych osób, zapytałam czy kobietę z taką prolaktyna określi jako zdrową osobę. To kazał wrócić za trzy miesiące, zapytałam czy naprawdę mam trzy miesiące czekać bezczynnie zanim wdrożymy jakieś leki, które mi pomogą zajść w ciążę.

Dostałam dostinex 8 tabletek, 0,5mg, jedna na tydzień. Za miesiąc prolaktyna do sprawdzenia.
Jaki masz wynik prolaktyny z ciekawości chce porównać do swojego:)

reklama
Mam nadzieję, że wydrapiecie nam coś super 😂
Przy okazji oświadczam, że jeśli wrócę do domu za chwilę i okaże się, że dalej nie mam okresu (a jak frajer caly dzien w podpasce 😂) to przetestuje testy ciążowe co zamówiłam za sprawą Bibi bo już nawet seks nie pomógł na wywołanie tej czerwonej rury 🤬
Synchronizujesz ze mną i z @olka11135 macice? 😁

Edit: kurde znowu gdzies zle kliknelam w tej cholernej apce, przepraszam Kala, to nie do Ciebie ;)

byłam u endokrynologa z łapanki (pierwszy wolny w medicover). Mam dobre wyniki! Tsh 2,47 jest ok, bo dla kobiet starających się o ciążę powinno być do 2,5. Podwyższona prolaktyna też jest ok, standardowa dla torbieli przysadki, taki mój urok. Usłyszałam śpiewkę o 12 miesiącach starań u zdrowych osób, zapytałam czy kobietę z taką prolaktyna określi jako zdrową osobę. To kazał wrócić za trzy miesiące, zapytałam czy naprawdę mam trzy miesiące czekać bezczynnie zanim wdrożymy jakieś leki, które mi pomogą zajść w ciążę.

Dostałam dostinex 8 tabletek, 0,5mg, jedna na tydzień. Za miesiąc prolaktyna do sprawdzenia.
No z tą tarczycą to nie wiem. Ja miałam raczej w górnej granicy normy, ale często też lekko ponad 2.5, a ginekolog-endokrynlog każe mi to zbijać do około 1.

Chodzę prywatnie do lekarzy , do tej aktualnie tez chodze
Miałam w 2020r laparoskopię zlecona przez innego gina , ale szpital gdzie była robiona ,,nie zna się „ na endometriozę a jeszcze bardziej głęboko naciekającej ( ja tez nie byłam tego świadoma ) zostały usunięte zrosty i tyle
Zrosty są ponownie .
Aktualnie ta gin nie chce mnie spowrotem dawać na zabieg
Dała mi teraz te 4 miesiące potem będzie kierować dalej
To tyle tak na szybko

Dobrze rozumiem, że masz endometrioze w zasadzie niezaopiekowaną, ale po prostu masz brać dupka? 😲

reklama
Do góry