asiasiasia
Fanka BB :)
Aktualizacja stanu wlasnie przyszla @ jest jakas strasznie brazowa no ale jest. W koncu. Od przyszego miecha nie biore luteiny. Koniec robienia mnie w bambuko.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A masz jakieś objawy konkretne?Ja się zastanawiam nad wizyta u diabetologa,jak się nie uda teraz to chyba się umowie na styczen. Z tym,że ja w całym cyklu mam tydzień gdzie mogę się starać więc nie wiem na ile to też nie fartNiby trafiam akurat na owu (nie potwierdzona monitoringiem) ale narazie nic nie wychodzi. Martwi mnie podświadomie ten cukier
Czasami myślę o tym jaka będzie/byłaby reakcja naszych mężów/partnerów na to, tak długo wyczekiwane dzieckoStary mnie dziś rozczulił swoją niewiedzą nt. zasad działania testów ciążowychobudził się o 5 rano i wola mnie do sypialni żebym jeszcze przyszła się przytulić, po czym taki dialog:
S: dostałaś okresu?
- nie
S: pisk ekscytacji
- ale test też robiłam i niestety jedna kreska
S: może lepiej jedna niż wcale???
Kurtyna![]()
mój to chyba byłby sceptyczny i nie dwoerzał do dnia poroduCzasami myślę o tym jaka będzie/byłaby reakcja naszych mężów/partnerów na to, tak długo wyczekiwane dzieckomój to by się zryczał na bank razem ze mną
![]()
Tak zrób, ewentualnie dzień wcześniej. Bo to jest bez sensu takie zachowanie jak ja, niby wiem ze nic nie wyjdzie, a mam tą 1% nadzieji która zamienia się w rozczarowanie. Jak wysikam wszystkie testy to chyba najlepiej zamawiam 2-3 sztuki z shoppi bo tam jest darmowa dostawa bez ceny minimalnej i czekać na ten dzieńja chyba będę testować w poniedziałek , albo dopiero w dniu @ ,boje się rozczarowania :/
Misia, ale ja właśnie o dziecku mówię, o porodzie, nie o ciąży. Czasem sama nie wiem czy bardziej przeraża mnie wizja braku ciąży czy bycia w ciąży i przerażenie każdego dniamój to chyba byłby sceptyczny i nie dwoerzał do dnia porodu
Nie no, a tak serio, to napewno z radością to by się wstrzymywał do dwóch bet napewno![]()
aa noo tak. Ja myślę, że mój Stary to by się rozpłakał po prostu.Misia, ale ja właśnie o dziecku mówię, o porodzie, nie o ciąży. Czasem sama nie wiem czy bardziej przeraża mnie wizja braku ciąży czy bycia w ciąży i przerażenie każdego dniaja sama nie uwierzę, ze się udało póki mi nie położą zdrowego dziecka na piersi, taki to już nasz los
![]()
Misia, ale ja właśnie o dziecku mówię, o porodzie, nie o ciąży. Czasem sama nie wiem czy bardziej przeraża mnie wizja braku ciąży czy bycia w ciąży i przerażenie każdego dniaja sama nie uwierzę, ze się udało póki mi nie położą zdrowego dziecka na piersi, taki to już nasz los
![]()
Ech...na początku roku źle się czułam,infekcje,ból głowy,senność . Zrobiłam sama test obciążenia glukoza , okazało się ,że jak na czczo cukier miała ok to po 2h 177 . Dostałam metformine ,zalecana dieta ruch . Na kontroli byłam początkiem września ,cukier spadł do jakiś 140 po 2h ,Endo stwierdził że nie ma zagrożenia cukrzyca ale leczenie kontynuujemy ,jak powiedziałam że chce się starać o dziecko to odstawił mi całkiem metformine i powiedział że jak znajdę w ciążę to muszę się udać do specjalnej poradni diabetologicznej przy jakiś szpitalu woj ,bo on nie ma uprawnień żeby mnie dalej pod tym kątem prowadzić. No i tak się zastanawiam czy jeszcze nie trzeba było ciągnąć leczenia przecież nie zachodzi się w ciążę z dziś na jutroA masz jakieś objawy konkretne?