reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Nie palę, ale co jakiś czas wraca do mnie myśl czy nie powinnam zrezygnować z alkoholu albo go mocno ograniczyć, niby piję okazjonalnie, ale są miesiące, że tych okazji się zbiera sporo. A z drugiej strony też ciężko przy dłuższych staraniach rezygnować ze wszystkiego, co jest niezdrowe.
Ja uważam, że nie ma też co wariować, zawsze sobie porównuję tzw. Patole, która rodzi na potęgę, a tam nie ma ograniczenia alkoholu itd. Moim zdaniem wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem. Ja sądzę, że im więcej będę się ograniczać tym gorzej wpłynie na głowę, a tym samym na cały mój organizm, ale to moja teoria, która mi się sprawdza.

Dziewczyny, a wy jecie te wszystkie suplementy przez cały cykl czy do owulacji czy jak?

Co do palenia to ja rzuciłam 3 tyg. temu dopiero, ale popalałam - tak 3- 5 w pracy ze znajomymi na papierosku zawsze najlepsze plotki, w weekendy nic, jak się wściekłam to czasem więcej. I właśnie się zastanawiam czy powinnam jakoś cykl odpuścić przez to czy nie ma znaczenia dla komórek jajowych?

U mnie 8dc. Ja dopiero 2 tyg. żre te wszystkie suple na płodność i itepe, stary fertilaman łyka raptem tydzień to zacznie za 60 dni strzelać kulami zamiast ślepakami..:confused2:ja bym chciała napierw zadbać o te komórki jajowe żeby były pełnowartościowe. Jakoś tak mnie martwi, że 39 to już trzeba najpierw się wysilić żeby tam w środku zdrowe wszystko było i przygotowane pod ciąże, ale może to tylko moja psychika...
no i w sumie to ja bym chętnie te 5-8kg zrzuciła też... ehh dylematy staraczki.

Ja paliłam 8 lat, rzuciłam pol roku temu, niby ze względu na starania ale tez trochę na to, ze nałożył nam się kredyt na mieszkanie i ilość wypalanych heetsow. Paliłam iqosa ostatnie kilka lat i wypalałam ponad paczkę dziennie. Co ciekawe przy zwykłych fajkach aż tyle nie paliłam. Iqosa bez skrępowania jaralam tez w domu, wiec myśle, ze to dlatego. I tak jak ktoś wyżej napisał, ja tez jestem z tych co kochają palić, z całego serca wierze, ze wynajdą kiedyś zdrowe papierosy 😂😂😂. Albo chociaż tanie 😂😂

reklama
Dziewczyny, a wy jecie te wszystkie suplementy przez cały cykl czy do owulacji czy jak?

Co do palenia to ja rzuciłam 3 tyg. temu dopiero, ale popalałam - tak 3- 5 w pracy ze znajomymi na papierosku zawsze najlepsze plotki, w weekendy nic, jak się wściekłam to czasem więcej. I właśnie się zastanawiam czy powinnam jakoś cykl odpuścić przez to czy nie ma znaczenia dla komórek jajowych?

U mnie 8dc. Ja dopiero 2 tyg. żre te wszystkie suple na płodność i itepe, stary fertilaman łyka raptem tydzień to zacznie za 60 dni strzelać kulami zamiast ślepakami..:confused2:ja bym chciała napierw zadbać o te komórki jajowe żeby były pełnowartościowe. Jakoś tak mnie martwi, że 39 to już trzeba najpierw się wysilić żeby tam w środku zdrowe wszystko było i przygotowane pod ciąże, ale może to tylko moja psychika...
no i w sumie to ja bym chętnie te 5-8kg zrzuciła też... ehh dylematy staraczki.
ja biorę littleme i omega z healthlabs plus od dnia miesiączki do owulacji olej z wiesiołka (poprawia śluz ale lepiej przestać po owulacji bo może spowodować mikro skurcze macicy) natomiast po owulacji olej lniany by mieć jakieś inne dobre tłuszcze

Do góry