reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Czy ten test już mogę traktować jako pik?🫣😄

Załączniki

• 8C1F645C-78EC-4866-A7FD-F5ADE7E27F0F.jpeg
    8C1F645C-78EC-4866-A7FD-F5ADE7E27F0F.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 107
reklama
Mnie właśnie olśniło ile policzyłam jak wydawałam jak Zazu pisała 1000 z wypłaty szło licząc na nas dwóch...
Ja zawsze place karta także ciężko mi specjalnie wyciągać żeby włożyć do skarbonki😅

Przelewaj co tydzień/miesiąc te równowartość na inne konto. My tak robiliśmy. Przychodziła wyplata i siup "na fajki" szło na inne konto

reklama
Dziewczyny, a wy jecie te wszystkie suplementy przez cały cykl czy do owulacji czy jak?

Co do palenia to ja rzuciłam 3 tyg. temu dopiero, ale popalałam - tak 3- 5 w pracy ze znajomymi na papierosku zawsze najlepsze plotki, w weekendy nic, jak się wściekłam to czasem więcej. I właśnie się zastanawiam czy powinnam jakoś cykl odpuścić przez to czy nie ma znaczenia dla komórek jajowych?

U mnie 8dc. Ja dopiero 2 tyg. żre te wszystkie suple na płodność i itepe, stary fertilaman łyka raptem tydzień to zacznie za 60 dni strzelać kulami zamiast ślepakami..:confused2:ja bym chciała napierw zadbać o te komórki jajowe żeby były pełnowartościowe. Jakoś tak mnie martwi, że 39 to już trzeba najpierw się wysilić żeby tam w środku zdrowe wszystko było i przygotowane pod ciąże, ale może to tylko moja psychika...
no i w sumie to ja bym chętnie te 5-8kg zrzuciła też... ehh dylematy staraczki.
Jeśli chodzi o starania to dobrze jakby kobieta z 3mce wcześniej suplementowała kwas foliowy, ale tak naprawdę nie tylko, ale przecież są też kobiety które wpadaja i dopiero się suplementuja w ciąży, a wszystko jest okej. Jeśli nie ma problem partner/mąż z nasieniem to nic się nie dzieje, suplementy mogą poprawić, nie zaszkodzą, ale nie znaczy, że bez nich nie może się udać. Suplementy np. Pregna start biorę to cały miesiąc biorę, jeśli byś brała np. Olej z wiesiołka to dziewczyny pisały, że biorą go do owulacji, więc kwestia o co pytasz.

Do góry