reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Hej, jeśli 21 miałam pik to w sumie mogłabym już zacząć testowanie nie? Piersi mnie już od kilku dni ćmią, ale tak okresowo raczej, a dziś od rana strasznie mnie ciągnie jajnik. Zakupię dzisiaj pinki.
12 dni od piku to teoretycznie 10 dni od owu... Ja bym jeszcze poczekała, ale kto Ci zabroni testować... testuj a może akurat wyjdzie wcześniej ❤

Od kilku dni mierze temperaturę.... chyba tego nie umiem robić, mój wykres wygląda dziwnie 😃 wczoraj o 20 niby pozytywny test owu, potem seks, dzis rano temperatura wysoka, ale termometr mi nie piszczał, że już koniec mierzenia i po 4min wyjęłam. O 10 zrobię kolejny test owu I będę miała porównanie do wczorajszego porannego...
Screenshot_20221102-080326_Flo.jpg

Przed ciąża odkąd pamietam miałam bóle piersi zawsze i to dość intensywne przed @ i nie cierpiałam tego bo naprawdę były tragiczne. Po stracie już brak, bóle podczas @ w porządku i mogłabym rzecz ze takie objawy mi się teraz podobają. Jeśli chodzi o owulacje często czułam przez upławy ze „to już!” a teraz jakoś lipa. Przez rozrzucone cykle nie wiem kiedy ona jest, nie kontrolowałam, bo to dopiero nasz drugi cykl starań i powiedziałam sobie ze jak się nie uda to spróbuje testy a jeśli testy nie pomogą to spróbuje kontrole u lekarza.
Aktualne objawy to od kilku dni, to wzdęcia, delikatne bóle podbrzusza, wczoraj trochę mnie ciągnęło w pochwie i trochę białego śluzu i to tyle🤷‍♀️
Mnie zawsze bolały piersi 7 dni przed okresem. Po drugim poronieniu przestały boleć zupełnie, śluz się zmienił ale długość cyklu została taka sama 🤷🏻‍♀️ od poronienia tak się złożyło, że miałam co miesiąc wizytę u ginekologa w okresie okoloowulacyjnym, pierwszy cykl po poronieniu od razu owulacja, a potem każdy cykl bezowulacyjny mimo pięknych pików na testach. Rozważ wcześniejszą wizytę u lekarza :)

Mnie zawsze bolały piersi 7 dni przed okresem. Po drugim poronieniu przestały boleć zupełnie, śluz się zmienił ale długość cyklu została taka sama 🤷🏻‍♀️ od poronienia tak się złożyło, że miałam co miesiąc wizytę u ginekologa w okresie okoloowulacyjnym, pierwszy cykl po poronieniu od razu owulacja, a potem każdy cykl bezowulacyjny mimo pięknych pików na testach. Rozważ wcześniejszą wizytę u lekarza :)
A ja żyję w takiej świadomości, że ta owulacja sobie jest, tylko ja nie wiem kiedy...Chyba czas to skontrolować jak mówisz. Niestety najbliższa wolna wizyta u mojego lekarza, to 9.11 myślę żeby się umówić ale znając życie dostanę @. Ostatnio jak byłam w 38 dniu cyklu na wizycie to miałam endometrium 16mm, wysłał mnie na betę ale ujemna i za dwa/trzy dni dostałam @, podejrzewam że będzie ta sama akcja. Nie wiem czy nie zaczekać aż dostanę i dopiero po udać się na wizytę żeby to ogarnąc

A ja żyję w takiej świadomości, że ta owulacja sobie jest, tylko ja nie wiem kiedy...Chyba czas to skontrolować jak mówisz. Niestety najbliższa wolna wizyta u mojego lekarza, to 9.11 myślę żeby się umówić ale znając życie dostanę @. Ostatnio jak byłam w 38 dniu cyklu na wizycie to miałam endometrium 16mm, wysłał mnie na betę ale ujemna i za dwa/trzy dni dostałam @, podejrzewam że będzie ta sama akcja. Nie wiem czy nie zaczekać aż dostanę i dopiero po udać się na wizytę żeby to ogarnąc
Możesz się umówić na monitoring jeśli za kilka dni będzie @. Pamiętam mój szok gdy przy super śluzie oba jajniki wyglądały na USG jak dwa kamienie bez żadnego pęcherzyka. Warto sprawdzić 👍

Możesz się umówić na monitoring jeśli za kilka dni będzie @. Pamiętam mój szok gdy przy super śluzie oba jajniki wyglądały na USG jak dwa kamienie bez żadnego pęcherzyka. Warto sprawdzić 👍
A jak powinny wyglądać jajniki tuż przed okresem? Powinno być widać pęcherzyki?

Według mojej wiedzy powinno być ciałko zolte i płyn w zatoce Douglasa - w zaleznosci od tego jak blisko jest do okresu
przed samym okresm ciałko żółte i płyn zanikają
Wydaje mi się, ze bardziej pos trukturze endo widać czy miesiączka się zbliża, ale też pewna nie jestem

reklama
przed samym okresm ciałko żółte i płyn zanikają
Wydaje mi się, ze bardziej pos trukturze endo widać czy miesiączka się zbliża, ale też pewna nie jestem
To chyba typowo tuż przed okresem bo jak byłam kiedyś 4-5 dni przed to wlasnie ginekolog powiedziała mi to co Moonstone ;)

Do góry