reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Hej, jeśli 21 miałam pik to w sumie mogłabym już zacząć testowanie nie? Piersi mnie już od kilku dni ćmią, ale tak okresowo raczej, a dziś od rana strasznie mnie ciągnie jajnik. Zakupię dzisiaj pinki.
12 dni od piku to teoretycznie 10 dni od owu... Ja bym jeszcze poczekała, ale kto Ci zabroni testować... testuj a może akurat wyjdzie wcześniej ❤

Od kilku dni mierze temperaturę.... chyba tego nie umiem robić, mój wykres wygląda dziwnie 😃 wczoraj o 20 niby pozytywny test owu, potem seks, dzis rano temperatura wysoka, ale termometr mi nie piszczał, że już koniec mierzenia i po 4min wyjęłam. O 10 zrobię kolejny test owu I będę miała porównanie do wczorajszego porannego...
Screenshot_20221102-080326_Flo.jpg

Przed ciąża odkąd pamietam miałam bóle piersi zawsze i to dość intensywne przed @ i nie cierpiałam tego bo naprawdę były tragiczne. Po stracie już brak, bóle podczas @ w porządku i mogłabym rzecz ze takie objawy mi się teraz podobają. Jeśli chodzi o owulacje często czułam przez upławy ze „to już!” a teraz jakoś lipa. Przez rozrzucone cykle nie wiem kiedy ona jest, nie kontrolowałam, bo to dopiero nasz drugi cykl starań i powiedziałam sobie ze jak się nie uda to spróbuje testy a jeśli testy nie pomogą to spróbuje kontrole u lekarza.
Aktualne objawy to od kilku dni, to wzdęcia, delikatne bóle podbrzusza, wczoraj trochę mnie ciągnęło w pochwie i trochę białego śluzu i to tyle🤷‍♀️
Mnie zawsze bolały piersi 7 dni przed okresem. Po drugim poronieniu przestały boleć zupełnie, śluz się zmienił ale długość cyklu została taka sama 🤷🏻‍♀️ od poronienia tak się złożyło, że miałam co miesiąc wizytę u ginekologa w okresie okoloowulacyjnym, pierwszy cykl po poronieniu od razu owulacja, a potem każdy cykl bezowulacyjny mimo pięknych pików na testach. Rozważ wcześniejszą wizytę u lekarza :)

Mnie zawsze bolały piersi 7 dni przed okresem. Po drugim poronieniu przestały boleć zupełnie, śluz się zmienił ale długość cyklu została taka sama 🤷🏻‍♀️ od poronienia tak się złożyło, że miałam co miesiąc wizytę u ginekologa w okresie okoloowulacyjnym, pierwszy cykl po poronieniu od razu owulacja, a potem każdy cykl bezowulacyjny mimo pięknych pików na testach. Rozważ wcześniejszą wizytę u lekarza :)
A ja żyję w takiej świadomości, że ta owulacja sobie jest, tylko ja nie wiem kiedy...Chyba czas to skontrolować jak mówisz. Niestety najbliższa wolna wizyta u mojego lekarza, to 9.11 myślę żeby się umówić ale znając życie dostanę @. Ostatnio jak byłam w 38 dniu cyklu na wizycie to miałam endometrium 16mm, wysłał mnie na betę ale ujemna i za dwa/trzy dni dostałam @, podejrzewam że będzie ta sama akcja. Nie wiem czy nie zaczekać aż dostanę i dopiero po udać się na wizytę żeby to ogarnąc

A ja żyję w takiej świadomości, że ta owulacja sobie jest, tylko ja nie wiem kiedy...Chyba czas to skontrolować jak mówisz. Niestety najbliższa wolna wizyta u mojego lekarza, to 9.11 myślę żeby się umówić ale znając życie dostanę @. Ostatnio jak byłam w 38 dniu cyklu na wizycie to miałam endometrium 16mm, wysłał mnie na betę ale ujemna i za dwa/trzy dni dostałam @, podejrzewam że będzie ta sama akcja. Nie wiem czy nie zaczekać aż dostanę i dopiero po udać się na wizytę żeby to ogarnąc
Możesz się umówić na monitoring jeśli za kilka dni będzie @. Pamiętam mój szok gdy przy super śluzie oba jajniki wyglądały na USG jak dwa kamienie bez żadnego pęcherzyka. Warto sprawdzić 👍

Możesz się umówić na monitoring jeśli za kilka dni będzie @. Pamiętam mój szok gdy przy super śluzie oba jajniki wyglądały na USG jak dwa kamienie bez żadnego pęcherzyka. Warto sprawdzić 👍
A jak powinny wyglądać jajniki tuż przed okresem? Powinno być widać pęcherzyki?

Według mojej wiedzy powinno być ciałko zolte i płyn w zatoce Douglasa - w zaleznosci od tego jak blisko jest do okresu
przed samym okresm ciałko żółte i płyn zanikają
Wydaje mi się, ze bardziej pos trukturze endo widać czy miesiączka się zbliża, ale też pewna nie jestem

reklama
przed samym okresm ciałko żółte i płyn zanikają
Wydaje mi się, ze bardziej pos trukturze endo widać czy miesiączka się zbliża, ale też pewna nie jestem
To chyba typowo tuż przed okresem bo jak byłam kiedyś 4-5 dni przed to wlasnie ginekolog powiedziała mi to co Moonstone ;)

Do góry