reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Dziewczyny 2 dni temu biel dzisiaj chyba coś przebija, będzie 9dpo i wiem że za wcześnie na testowanie, ale same wiecie jak to jest 😅

Załączniki

• 20221113_091732.jpg
    20221113_091732.jpg
    351,9 KB · Wyświetleń: 169
reklama
A co na przykład zrobili tym koleżankom? W sensie co poskutkowało? Jakie wyszły przeszkody?
Jedna para miała zdiagnozowaną bezpłodność idiopatyczną, którą "leczyli" u innego ginekologa. Tutaj poskutkowała bardziej dogłębna diagnostyka, tona badań i pomysł na to co to może być - okazało się że koleżanka choruje na chorobę autoimmunologiczną, której nik wcześniej nie zdiagnozował.
U innej koleżanki problemem był czynnik męski, leczyli się uprzednio w Bocianie. Tutaj (w porównaniu z Bocianem) zupełnie inny pomysł na leczenie i badania, inne leki, suplementy. Udało się po 2 inseminacji.
Kolejna PCOS i wiek 39 lat - inni nie dawali jej szans na ciążę. Tutaj od początku wiedziała, że to będzie długa i kręta droga ale się udało.

Kilka innych dziewczyn po prostu się starało, chodziło do różnych lekarzy i nic - nie wiem czy wcześniej miały diagnostykę i co im dolegało bo "aż tak blisko nie jesteśmy". :)

Mnie to skłoniło żeby spróbować i ja jestem zadowolona. Pierwszy raz od dawna mam wlasną owulację, która nie musi być sztucznie wywoływana, mam pięknie posprzataną macicę i wyczyszczoną zmianę o której nikt wcześniej nawet nie wspomniał.

Jaram się, wygląda obiecująco. Nie jakas tam cienka fabryczna, tylko cień i to dosc gruby 🤞🤞🌈
Tez mam wrażenie że jest cień różu 😀 zrobię jeszcze jeden ale muszę wybrać się do apteki bo oczywiście miałam tylko jeden test. W poprzedniej ciąży też tak mialam i miejmy nadzieję, że to jest to⏸️

reklama
Kompletuję koszyk badań na jutro - 3dc (już piękne buty by za to były 😅), czy mogłybyście mi proszę podpowiedzieć, czy oprócz tej listy która tu lata, to czy coś konkretnego powinnam dodać jeżeli chodzi o ewentualne cienkie endometrium? (estradiol na liście jest)

Do góry