reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Ale tu też się dobrze rozmawia niektórym ciężarnym 😂
Dlatego na przykład nie ma tu kilku starych staraczek, które wiem że nie czują się z tym dobrze, a to trochę szaleństwo że staraczki na wątku staraczek nie czują się komfortowo 😂
Myślę, że jak powstaną staraczki to trzeba dać dekalog na pierwszej stronie i nie bardzo widzę powód żeby ten dekalog pasował ciężarnym bo w domyśle już nie będzie to wątek dla nich😅
Tak, taki jest plan, żeby był wątek staraczki i jasne zasady - jak dziewczyna zachodzi oczywiście infromuje, zbiera gratulacje i przenosi się na wątek dla mam. I po prostu będzie trzeba tej zasady pilnować :)
Bany będziemy rozdawać ;) :p?

reklama
Tak, taki jest plan, żeby był wątek staraczki i jasne zasady - jak dziewczyna zachodzi oczywiście infromuje, zbiera gratulacje i przenosi się na wątek dla mam. I po prostu będzie trzeba tej zasady pilnować :)

To myślę, że jakoś w połowie grudnia można założyć staraczki 2023 a do grudnia niech jeszcze zostanie stara formuła.
Z nowym rokiem powiew świeżości No chyba, że oczywiście większość chce od grudnia 😅

Dziewczyny rozumiem zamysł, więc w sumie każda by dla siebie coś znalazła. A gorsze dni poprostu spędzone w gronie, które są w tej samej ujowej sytuacji ❤️

pewnie miesięczne wątki i tak zostaną, bo w sumie zawszew tak było :) i wróci stara równowaga :D

Dokładnie, zwłaszcza że jest cała masa dziewczyn które nie mają chęci i czasu intensywnie udzielać się na forum, a chętnie będą w grupie odliczającej do testowania bo zdecydowanie mniej wymaga to czasu i energii a fajnie mieć wspólnotę odliczającą do tego samego celu.
Dla mnie może być początek grudnia, im szybciej tym lepiej 😅😂
A i uprzedzając ewentualne głosy, że zniknie z wątku ktoś z wiedzą itp. (bo wtedy też były podniesione takie argumenty) to zapewniam, że do każdej osoby, którą uważacie za kompetentną w kwestii jakiejś porady zawsze możecie napisać na priv jeśli reszta grupy nie zna odpowiedzi.
Ja sama poświęcam dużo czasu na prywatne rozmowy jeśli tylko mam czas i na pewno jeśli szczęśliwie zajdę w ciążę to dalej jeśli znajdę przestrzeń będę pomagać

jeżeli mogę coś podpowiedzieć z perspektywy nowej osoby szukającej właściwego dla siebie wątku: wydaje mi się, że dobrze by było zdefiniować "staraczkę" na potrzeby nowego rocznego wątku. W sensie kto jest na nim mile widziany, w tym czy takie dziewczyny, które po prostu są na początku starań i przeżyły zderzenie z rzeczywistością, ale nie mają jeszcze żadnej diagnostyki, bo zgodnie z obiegową opinią i statystyką mają jeszcze czas są mile widziane, czy lepiej żeby np. posiedziały na wątkach kreskowych.

Nie wiem czy to dobry pomysł, nie wiem czy mam prawo głosu w ogóle, ale patrzę na to po prostu ze swojej perspektywy i myślę, że taka informacja na początku wątku mogłaby nowym uzytkowniczkom trochę ułatwić, a bardziej doświadczonym staraczkom zwiększyć poziom komfortu, jeżeli tego typu nowe osoby nie są mile widziane.

reklama
Dokładnie, zwłaszcza że jest cała masa dziewczyn które nie mają chęci i czasu intensywnie udzielać się na forum, a chętnie będą w grupie odliczającej do testowania bo zdecydowanie mniej wymaga to czasu i energii a fajnie mieć wspólnotę odliczającą do tego samego celu.
Dla mnie może być początek grudnia, im szybciej tym lepiej 😅😂
A i uprzedzając ewentualne głosy, że zniknie z wątku ktoś z wiedzą itp. (bo wtedy też były podniesione takie argumenty) to zapewniam, że do każdej osoby, którą uważacie za kompetentną w kwestii jakiejś porady zawsze możecie napisać na priv jeśli reszta grupy nie zna odpowiedzi.
Ja sama poświęcam dużo czasu na prywatne rozmowy jeśli tylko mam czas i na pewno jeśli szczęśliwie zajdę w ciążę to dalej jeśli znajdę przestrzeń będę pomagać
Od biedy taką osobę można zawołać, oznaczając w poście. Na pewno zauważy i będzie miała szansę odpisać.

Do góry