reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Ale tu też się dobrze rozmawia niektórym ciężarnym 😂
Dlatego na przykład nie ma tu kilku starych staraczek, które wiem że nie czują się z tym dobrze, a to trochę szaleństwo że staraczki na wątku staraczek nie czują się komfortowo 😂
Myślę, że jak powstaną staraczki to trzeba dać dekalog na pierwszej stronie i nie bardzo widzę powód żeby ten dekalog pasował ciężarnym bo w domyśle już nie będzie to wątek dla nich😅
Tak, taki jest plan, żeby był wątek staraczki i jasne zasady - jak dziewczyna zachodzi oczywiście infromuje, zbiera gratulacje i przenosi się na wątek dla mam. I po prostu będzie trzeba tej zasady pilnować :)
Bany będziemy rozdawać ;) :p?

reklama
Tak, taki jest plan, żeby był wątek staraczki i jasne zasady - jak dziewczyna zachodzi oczywiście infromuje, zbiera gratulacje i przenosi się na wątek dla mam. I po prostu będzie trzeba tej zasady pilnować :)

To myślę, że jakoś w połowie grudnia można założyć staraczki 2023 a do grudnia niech jeszcze zostanie stara formuła.
Z nowym rokiem powiew świeżości No chyba, że oczywiście większość chce od grudnia 😅

Dziewczyny rozumiem zamysł, więc w sumie każda by dla siebie coś znalazła. A gorsze dni poprostu spędzone w gronie, które są w tej samej ujowej sytuacji ❤️

pewnie miesięczne wątki i tak zostaną, bo w sumie zawszew tak było :) i wróci stara równowaga :D

Dokładnie, zwłaszcza że jest cała masa dziewczyn które nie mają chęci i czasu intensywnie udzielać się na forum, a chętnie będą w grupie odliczającej do testowania bo zdecydowanie mniej wymaga to czasu i energii a fajnie mieć wspólnotę odliczającą do tego samego celu.
Dla mnie może być początek grudnia, im szybciej tym lepiej 😅😂
A i uprzedzając ewentualne głosy, że zniknie z wątku ktoś z wiedzą itp. (bo wtedy też były podniesione takie argumenty) to zapewniam, że do każdej osoby, którą uważacie za kompetentną w kwestii jakiejś porady zawsze możecie napisać na priv jeśli reszta grupy nie zna odpowiedzi.
Ja sama poświęcam dużo czasu na prywatne rozmowy jeśli tylko mam czas i na pewno jeśli szczęśliwie zajdę w ciążę to dalej jeśli znajdę przestrzeń będę pomagać

jeżeli mogę coś podpowiedzieć z perspektywy nowej osoby szukającej właściwego dla siebie wątku: wydaje mi się, że dobrze by było zdefiniować "staraczkę" na potrzeby nowego rocznego wątku. W sensie kto jest na nim mile widziany, w tym czy takie dziewczyny, które po prostu są na początku starań i przeżyły zderzenie z rzeczywistością, ale nie mają jeszcze żadnej diagnostyki, bo zgodnie z obiegową opinią i statystyką mają jeszcze czas są mile widziane, czy lepiej żeby np. posiedziały na wątkach kreskowych.

Nie wiem czy to dobry pomysł, nie wiem czy mam prawo głosu w ogóle, ale patrzę na to po prostu ze swojej perspektywy i myślę, że taka informacja na początku wątku mogłaby nowym uzytkowniczkom trochę ułatwić, a bardziej doświadczonym staraczkom zwiększyć poziom komfortu, jeżeli tego typu nowe osoby nie są mile widziane.

reklama
Dokładnie, zwłaszcza że jest cała masa dziewczyn które nie mają chęci i czasu intensywnie udzielać się na forum, a chętnie będą w grupie odliczającej do testowania bo zdecydowanie mniej wymaga to czasu i energii a fajnie mieć wspólnotę odliczającą do tego samego celu.
Dla mnie może być początek grudnia, im szybciej tym lepiej 😅😂
A i uprzedzając ewentualne głosy, że zniknie z wątku ktoś z wiedzą itp. (bo wtedy też były podniesione takie argumenty) to zapewniam, że do każdej osoby, którą uważacie za kompetentną w kwestii jakiejś porady zawsze możecie napisać na priv jeśli reszta grupy nie zna odpowiedzi.
Ja sama poświęcam dużo czasu na prywatne rozmowy jeśli tylko mam czas i na pewno jeśli szczęśliwie zajdę w ciążę to dalej jeśli znajdę przestrzeń będę pomagać
Od biedy taką osobę można zawołać, oznaczając w poście. Na pewno zauważy i będzie miała szansę odpisać.

Do góry